Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Sylvester Stallone

Spousta lidí říká, že neumí hrát a že umí jenom "křivit pysk", ale pro mě teda hrát umí. Ano přiznávám není to bůhví jaký pan herec a mám pro něj i slabost, protože jsem na něm vyrůstal, ale určitě ukázal, že umí zahrát i vážnější nebo chcete-li smutnější role. Jeho smutné oči v Rambovi, či naopak "pohled tygra" v Rockym jsou pro mě nezapomenutelné. Na "Slye" nedám dopustit, i proto že i v tomto věku který má, neustále posiluje a pracuje na nových filmech (ať už jako herec) nebo režisér. Neustále má v hlavě nové nápady a co dělá, tak dělá dobře. The Expendables nebo poslední díl Rockyho budiž důkazem.

Mel Gibson

Výbornej herec, kterej se mi určitě nejvíc líbil ve Statečném srdci a to asi i proto, že je to můj nejoblíbenější film. Mel dokáže zahrát hodně autenticky a má štěstí na dobré filmy, které opravdu berou dech a často mě dovedou k slzám (Patriot, Statečné srdce, Údolí stínů). U těchto filmů asi brečím, protože Mel dokáže opravdu zahrát na tu nejcitlivější strunu a v kombinaci s dobrým scénářem vznikají tyto filmové lahůdky. Mel určitě nezklame ani jako režisér, což už nám ukázal ve snímcích Apocalypto nebo Umučení Krista.

Arnold Schwarzenegger

Arnie je legenda ať už se to někomu líbí ne. Mojí první vzpomínkou z dětství na něj je asi z filmu Komando a záběr na jeho obrovitánské bicepsy a scéna, jak nese kládu na zádech. Tady byl opravdu jako mašina. Další nezapomenutelnou rolí, ve které mám Arnieho rád je major Dutch v Predátorovi. Zde byl taky ve formě a vypadal něco jako monstrum. Série Terminátor patří samozřejmě taky ke kultu.

Tom Hanks

Kapitán John Miller ve vojínovi Ryanovi. Tenhle herec mě nikdy nezklame. Mám s ním radši dnes již starší snímky jako právě například Zachraňte vojína Ryana nebo Forrest Gump, Trosečník či Zelená míle. Myslím si, že Tom dokáže skvěle procítit role a nejvíc mu jdou právě postavy, které řeší určitý vnitřní problém.

Russell Crowe

Russel je prostě Gladiátor a tím už pro mě zůstane. Gladiátora stavím na absolutní vrchol jeho filmové kariéry a hned pod něj nového Robina Hooda, kde byl Russel také hodně ve formě a zahrál výborně. Jeho roli mu vždycky věřím.

Jason Statham

Prvně jsem ho zaznamenal v Kurýrovi, kde mě uchvátil. Je to ranař a bouchač a přesně tak ho mám rád. Nikdy mě nezklame.

Nicolas Cage

Nicolas se mi nejvíce líbil v rolích Memphise Rainese ve filmu 60 sekund, nebo ve filmu Con Air coby Cameron Poe. Dokáže zahrát velmi dobře a začínám ho mít pořád víc v oblibě. V poslední době mě zaujal i Hon na čarodějnice.

Karel Roden

Český herec numero uno a navíc jihočech jako já, takže není co řešit. Karla jsem prvně začal vnímat v komedii Copak je to za vojáka, kde ztvárnil nezapomenutelnou roli kapitána Tůmy. Jako jeden z mála našich herců se prosadil i v Hollywoodu, což vypovídá o jeho kvalitách. Mám rád, že si vybírá filmy s myšlenkou a nebere vše, co mu přijde do cesty. Nezapomenutelně ztvárnil role fašistů a líbil se mi v Habermanově mlýně a koneckonců naposled i v Lidicích

Ondřej Vetchý

Když se řekne Ondra Vetchý, tak mi v hlavě naskočí Tmavomodrý svět a nebo seriál Okresní přebor, kde podle mě zahrál jednu ze svých životních seriálových rolí, coby kapitán a trenér fotbalového mužstva TJ Slavoj Houslice. Kapitána, který by pro tým udělal cokoliv. Mimochodem je na něm dobře vidět, že se stále udržuje ve formě chozením do posilovny.

Jiří Langmajer

Ha...Langoš! Českej herec číslo dvě. Opět mě ovlivnil film Copak je to za vojáka, kde si střihl notorického děvkaře Koubu. Sedí mu role takových ňoumů, ale v dobrém slova smyslu nebo právě děvkařů. Umí zahrát také hajzlíky. Viděl jsem ho i v divadle a mám ho moc rád.