Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Obsahy (3)

Muoj bože

Muoj bože (2008) (hudební videoklip)

Píseň Muoj Bože vznikla v souvislosti s Jakubiskovým filmem Bathory (2008). Je inspirovaná středověkými náboženskými žalmy a v textu využívá staroslověnštinu. Hlavní úlohu tentokrát nehrála britská herečka Anna Friel, představitelka filmové Bathory, ale přímo autorka písně Katarína Knechtová. Při natáčení videoklipu byly použity originální rekvizity z filmu i původní kostýmy. Kromě Juraje Jakubiska na klipu pracovali i další členové původního štábu filmu Bathory: za kamerou stál F. A. Brabec, o kostýmy se starala Jarka Pecharová a o masky Jana Radilová. Na hudbě spolupracoval Jan Jirásek.

La Différence, c'est que c'est pas pareil

La Différence, c'est que c'est pas pareil (2009)

Sylvaine se po patnácti letech vrací do Francie na rodinnou oslavu. Setkává se se svými dětmi a bývalou manželkou. Ale rodinné sešlosti se nikdy nevyvíjejí tak, jak bychom si přáli, zvlášť když o váš příjezd nikdo nestojí.

Životní šance

Životní šance (2011)

Julien Monnier má vážný problém. Ačkoliv je skvělým manželským poradcem, samotnému se mu nikdy nepodaří udržet si vztah déle než dva týdny. Už od mládí přinesl smůlu každé ženě, která se do něj zamilovala. Smůlu, která jim zajistila návštěvu nemocnice několikrát do týdne, která zničila jejich kariéru nebo vztahy s rodinou a přáteli na celý život. Julien je, pokud jde o ženy, parádní smolař. Joanna Sorini to zjistí hned první den, kdy se s ním potká. Její kariéra se slibně rozbíhala, její milostný život zřejmě konečně nabíral správný směr. To vše je teď vážně ohroženo.

Reklama