Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo (2022) 

S manželem jsme se dojímali od začátku do konce. Pětiletý syn, zvyklý na tempo současných kreslených filmů pro děti, se místy trochu nudil. Ale asi To nebylo na škodu, protože se ještě v kině ptal, jestli to má i další díl.

plakát

Cesta za králem trollů (2017) 

Dávám plný počet, v rámci žánru - pohádka pro děti. Byl to první film, na jehož konci moje dítě řeklo "můžeme se na to podívat někdy ještě jednou"? Jako dospělák jsem se u toho taky nenudila, i když mi byly lidské postavy protivné a fandila jsem trollovi.

plakát

Dům za všechny peníze (1986) 

Myslím, že jsem byla hodně ovlivněna tím, že jsme sami zrovna řešili rekonstrukci... Ale fakt jsem se bavila.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Včera v kině mi často nebylo jasné, čemu se lidi okolo mě tak smějí. Jako komedie by to mohlo fungovat, kdyby si to nehrálo na víc. Jako drama to prostě fungovat nemůže, protože je to plné karikatur. Ženské postavy napsal autor asi rovnou jako pomstu ženskému pokolení. Všudypřítomní slavní herci na mě působily spíš rušivě. Stejně tak rozpor mezi prázdným scénářem a velmi profesionálním řemeslným zpracováním. Dávám dvě hvězdy, čistě pro to, že je to jeden z lepších českých filmů.

plakát

Single Lady (2017) (seriál) 

Za mě to má jednu výhodu - je to stravitelně krátké, takže se vám sice udělá špatně, ale vysloveně se nepozvracíte. Jana Plodková tu šlape vodu co jí síly stačí, ale nefunkční scénář jí táhne ke dnu.

plakát

Spravedlnost (2017) (seriál) 

Hlavní linie příběhu by mohla být sama o sobě dost silná, aby už nepotřebovala mix s ruskou mafií, českou mafií, nevěrou... , aby se to v závěru nemuselo všechno pracně a nelogicky lepit. Scénář k závěru kolabuje tak moc, že vyvolává nechtěné úsměvy.

plakát

Mimoni (2015) 

na tomhle filmu je nejlepší trailer - když jste ho viděli, viděli jste 80% nejlepších scén

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Pokud máte chuť na nefalšovanou romantickou komedii, můžu doporučit. Žádný přeslazený románek, ale příjemně akčně ubíhající děj, šikovně propletené příběhy, které nejsou na první pohled předvídatelné, skvělé pointy a dialogy. Pozn.: Čtvrt hodiny před koncem doporučuji vypnout! Ušetříte si tak uslazenou těžko uvěřitelnou závěrečnou scénu, kterou slabší povahy nemusí ustát bez žaludečních obtíží.

plakát

Thor (2011) 

Původně jsem chtěla dát jenom dvě hvězdy, za obrovský nevyužitý potenciál, ale jednu hvězdičku navíc dávám za Asgard a zpracování tamních postav. Mrzí mě, že se z tak dobrého námětu, nepodařilo vytěžit víc. Vše zůstává tak nějak na povrchu - city, humor - působí těžko uvěřitelně, vykonstruovaně a ve výsledku až nudně.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Odpočinkový film, který můžu doporučit jako dobrou volbu pro odpoledne s kamarádkami. Z kina odejdete dobře naladěné s lehkým úsměvem. Žádný hlubší dojem ve vás film zřejmě nezanechá a za měsíc už si budete jen matně pamatovat jeho děj. Přesto mu dávám čtyři hvězdy především za herecký výkon Ondřeje Sokola, jehož balanc lehce za hranou karikatury mě dokázal bavit od začátku až do konce. A i odpočinkových filmů je někdy třeba.