Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 085)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Nedá mi to než zahájit místopřísežným prohlášením, že ty pravé Piráty máme momentálně v Parlibiku, a to je skutečná! Salazarova pomsta. Nyní potáhnou s bojovým pokřikem ,,to máte za CzechTek" mezi posraneckými lavicemi a budou zákeřně i nekompromisně trousit parazity.... Pohádková série o Dýp Džekovi snad doskotačila ku svému závěru. Nahrávalo by tomu množství happy endů, se kterými se na konci roztrhl Blůmův pytel. Jo, tak ne, oko mé znavené vidí na boční liště, že se připravuje šestka, super. Proč to zahodit, když to ještě nese, že? Určitě se dá z Džonyho vydojit pár dalších pitoreskních grimas, potažmo dolarů. Od prvního, svěžího dílu však některé aspekty poněkud docházejí. Kupříkladu smysluplná mytologie, s tím související scenáristická invence, případně pak humor, který by nebyl brutálně křečovitý. A především, na čemž si trvám, snesitelní herci. Bardem ještě svůj part dýchavičného rozložence zvládl solidně, Thwaites se dá jakž takž nevnímat, ale vypoulená Scodelario, doplněna o snad nejotravnější dabing, jaký kdy měl tu čest potýrat mou sluchovou soustavu (sorry Tenorová, jako zas nic proti, ona takhle otravně zní i v originále) a obsazená v absurdní roli přemoudřelé pizdy, to je i na kulyčka cufýl. Jestli tohle má být něčí femfikal, pak snad jen masochistického gurmána, libujícího si v permanentních hysterických výlevech nafrněné polovice.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Bery se zkouší svézt na vlně Narcos, a není to špatný příběh, to ne. Jen za a. chaoticky podaný, za b. zkratkovitý, troššililinku pak historicky nepřesný, za c. málo zasazený do kontextu. Pohodové pasáže, asociující přetěžkou vegeťárnu dobrodruhů, zaslepují reálné trouble. K čemu, nečekaně, nemám příliš výčitek, je Cruise v roli. Jak zmatečné a odlehčené to mělo být, tak to i zahrál.

plakát

Tour de doping (2017) (TV film) 

Jo. Ale jó! Láns si po desetiletích, kdy lhal všem a o čemkoliv, přičemž se zaklínal veškerými božstvy a klíďo přísahal i na herpes vlastní matky, dělá prdelky, tak to má být. Nyní již může padnout, tohle by byla taková hezká tečka za tím jeho příběhem. A i jinak - další parodická vcelkupecka.

plakát

Psí poslání (2017) 

Jak jsem pochopil z internetů, tvůrci si vysloužili klatbu od všech lunetiků, co mají zvěř raději, než vlastní druh. No tak tu kritizovanou krutost na zablešencích, tu jsem musel vidět, zajisté rozumíte, že? A je tam! Vždycky vezmou nevinné štěňátko, kterému během pár minut urychlí vývoj a pak jej bezskrupulozmě utratí. Ba co více, vkládají jim do mordy lidská slova a do mozkovny člověčí pohnutky - to je masakr, děs, rozčvaňhaná střeva, prokopnuté hrudní koše, kulky ve štípačkách! Hm. Když tedy pominu zklamání z faktu, že jde o film tak rodinný, až unylý, tak děti to ba a pesové jsou při svém poslání ňuňu k zesrání.

plakát

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky (2017) (pořad) 

Záznam online přenosu z kulokovoprasaren. Vítáme vás u záznamu našeho přenosu. Protože to tu zařizoval nějaký nablblý jantar, nelze jednotlivé příserky řádně oddělit. Ponecháme tedy pouze žvejky komentátora z nejpovolanějších, byť, vytrženy z kontextu, nemusí nutně dávat smysl. Což však nedávaly ani jsa do něj zasazeny, takže pohodička vegítek. --- Tagsteredy? Deme slavit den naší stádnosti, ne? - Už vlajkonoši táhnou! - Tribuny jsou dnes slušně zaplněny.- A již nastupuje borec do červeného rohu! Vede jej trenér Ivana, pěknou nástupovku si vybral. - Šampion a obhájce mistrovského pásu si nyní vyslechne českou hymnu. - Klání může začít! - Borce do ringu uvádí světoznámý spíkr Vrejtyslau Mila. - Zde, v redakci našeho sportovního občasníku jen doufáme, že se fighter end favorit Zeman cítí lépe, než vypadá. - Dnes bude mít mnoho sportovníků dres v barvě zelené. - Vrchní rohovník se ještě před prvním kolem pustil do vzpomínání a bilancování své bohaté sportovní kariéry. Kde všude byl, s kým vším hovořil, a tak dále, a tak dále. - Paní a vládkyně ministra války, Mrs. Šilková, hledí na prezidenta jako na škrkavku. - Borec se přiznává, že v minulosti dynamicky simuloval! Snad to neohrozí jeho další kariéru mezi provazy. - Stropnická již vidí škrkavek celá hejna. Čekáme, kdy potupně vrhne. A výpadky pomobáze nám komplikují redakční činnost. CENZURA! - Milda již v počátcích zápasu poděkoval vítězům, vysmál se poraženým a i jinak si to pěkně shrnul. - Hooligans nadšeně skandují, bumajzle a petardy dopadají na hřiště. - Prvním direktem byl zasažen Hojpl, vídeňskej burgmistr. Následují padlí hrdinové. - Já ty svoje děti snad zkopu.Už roky jsem v klidu neviděl jedinej mač. - A pokračujeme slovanskou vzájemností. Kombinovanou s prdellezstvím vůči germánům. - Zápas zatím probíhá bez větších zranění, i když před chvílí bylo tedy namále. - A Jestřáb to dostal! Vostrý. Když se udrží pudy na uzdě, může se dokázat mnohé. - Tatra tatra nezná bratra! Kort, když liazka. - Zagor má taky novou brož, krásné. - Tuž Jareg. Pekně se na to přičís. - A již na plac nastupují vědci z oborů, o kterých nevíme nikdo nic. Ještě, že je máme. Ovšem pozor, bruslař! Krásně se usmál, dnes jestřáb č.2.- Vďaka podujatiu zjišťujeme, že Jenda Skopeček ještě žije! Bouříme nadšením. - A Luďa! Ludia, Luděk je tam! Asi slušnej oddíl. - Ne! Ne! Zdenda Troška na tatami! Tož to sem nečekal! Sice už je po přechodu, ale dneska to dostal! A nyní Helí Zombáčková a její Řiťka... - Vondruška, pěkně. Letos se s tím Milda nesere. Podpásovky střídají krásné háky. - Teď jsou v kurzu učitelé. Škoda, že jsem nechodil do školy, mohl jsem je znát. - Vypadá to na až drasticky náhlý konec utkání. Videorozhodčí neseznal raději nic, vítězové se nyní odebéřou k antidopingovým komisařům. Ještě před tím stadion opouští ultras i se svými praporky. - Příští rok bude jubilejní stá Velká Vladislavská. No nic, zatímco borci vyklusávají a trenéři na své zpěněné svěřence hází deku, já jdu na párek. --- Ano. Kokot jsem.

plakát

Catastrophe (2015) (seriál) 

Serou vás nakašírované držky a nereálné dialogy, ať již přepnete, kam přepnete? Leze na vás střednověk a zjišťujete, že jste celé mládí prováleli, prochlastali, proprcali nebo prošňupali, a nyní nemáte nic než vyhnilou nosní přepážku, játra zalitá jantarem a prověšené gonády? Tak právě pro vás je určena Katastrofa. Stejně tak, jestli hledáte frázi, díky které nebudete mít potřebu nakráčet se vyzvracet či si zaomdlévat k porodu svého bejbátka. ,,Viděl jsem porod mého syna a to byla kurva válečná zóna! Víš že se při porodu poserou? Já to viděl. To bych ti fakt nepřál. Nikdy bys jí to neodpustil. To, že uvidíš, jak se malej trol řítí z frndy tvý ženy na vlně hoven... jedna tvoje část jí to bude dávat za vinu". Prostě příběhy čtyřicátníků, co omylem zamění šprcku za další lahev a v následcích dohánějí vše, s čím již nepočítali.

plakát

Baby Driver (2017) 

Momenty, kdy se ten hnusáček vlní v rytmu pamuziky (nebo vynikajících The Damned!) asociují nesnesitelnou lehkost bytí. Významově, od Kunděry jen vykradeno. Pokud tedy překlenete nutkavou potřebu přišlápnout Elgortovi ohryzek, je k vidění solidní, akcí nabitý film dle ověřeného mustru, jehož některé výseče však působí až uhrančivě, když se barvy, pohyb i muzika snoubí do dokonalých celků.

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

No to mi ho vysmrkej a utři do závěsu! Snesu hodně, obzvláště v zájmu nekomplikované zábavy, ale čeho je moc, toho je po kokot. Kdo mě zná tak tuší, že přijdou části komentáře, které mohou prozradit zápletku či průběh děje, v případě mechanika zeblijáka pak vysloveně paděje. Statnýšunkin se rozhodl, že dosti bylo inhumací, vyfasoval třetí chrup, důchodcovskou kartičku na slevy a plácl sebou do Ria, kde se artritikům tak dobře daří. Ale! Nějaký někdo, který chce kvůli něčemu kohosi zabít, k čemuž vlastní dostatek finančních zdrojů í soukromou armádu, schopnou dobít do týdne třeba Bělorusko se rozhodl, že na prácičku bere jen a jen Šunkaře. Znáte to, miliardáři. Když si něco umanou, musí to mít, i kdyby je to mělo zlikvidovat, viz třeba premiérské ambice... ale seru na odbočky, pome dááál. Tedy onen zmíněný Rotshield zainvestuje pár desítek lapiduchů, aby našeho hrdinu zmrzačili či ještě lépe zabili, protože jen tak ten se mu podvolí a podepíše smlouvu o dílo. Ovšem kampak na Uzeninu! Ze všeho uniká z grácií hrocha. Následuje část, která mate asi nejvíce. Náš geroj se utajeně a bleskurychle přesouvá do Thajska, kde to už zná a místní hoteliérské blbky jej považují za něco jako vylepšeného Jánošíka. Tam pak přichází čas na pěfku Alba, která - soustřeďme se - předstírá, že je dámou v nesnázích, protože je v nesnázích. Je napadena padouchem, svým předstíraným partnerem, což bylo domluvené, neboť cíl byl vylákat Statnohama na loď, kde se drama odehrává. Ham je vylákán, ale partnera napadení tak zaujme, že zkouší Album vážně ubít. Je vykydlen Šunkounem, kterému slečna Džesika padá do náruče a vše přiznává. Šlo o plán v plánu, měl se do ní zamilovat a oni mu ji pak unesou! To je tak dojemné přiznání, že jí náš hrdina ihned ohmatá děložní hrdlo a zamiluje se, aby mohla být druhý den unesena. Ale nemyslete si, nejde o nějakou povětrnou sviňku, Albumka je americká vojanda z afghánské mise, která někde v Indočíně pěstuje nadkriticky opožděné potraty, jak už tak mají poručice ve zvyku. No a pak již následuje jen rutina. Chvilku se vraždí zadané cíle (které jsou však tak eané, že snídají jen štěněčí srdíčka, zakápnutá pandí slzou, takže jim to každý přeje a náš ústřední postavák morálně neklesá), chvilku sám zadavatel, pak si Statham uprostřed výbuchu oblékne dvoutunový olověný klumpr a vše končí slzopudnou scénou, kdy se objeví v bambusovém děcáku, aby Albě, kojící tlupu cigáňat, láskyplně nabídl pomocný prs. Hvězdička jen za to, o jakou jde blbost.

plakát

Wonder Woman (2017) 

To je krafka, co? Naprosto se mi ekluje, totálně jí pomrdám! Kromě Golgotky (se kterou bych se, na rozdíl od některých kolegů komentátorů, dokázal rozdělit o spacák) bliják nabízí již jen negativa. Absurdní nasazení pichny do děje, pokurvení celého smyslu první světové potyčky - a Krispín. Sympatický je zde tak, jako deseticentimetrový mokvající vřed, strategicky umístěný přes kulky, a to odzadu až ku kořenu. Ba co více, zjevně se hodlá rozšiřovat i na stěžeň. Takové práce to muselo dát, a přitom taková blbost? Pravda, ,,děj" nijak zvlášť nevybočuje z celého vesmíru, plného Pavoukomužů, Vodomužů, Rychlomužů nebo debilů s křidýlkama místo uší.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

A zase - viz alchac. To sedlo.