Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po úspěchu satirické komedie o divoké tenisové rivalitě "7 dní v pekle" se HBO a trio tvůrců tohoto speciálu – představitel hlavní role Andy Samberg, scénárista Murray Miller a režisér Jake Szymanski – znovu spojili ke spolupráci, tentokrát na parodickém dokumentu o dopingu v cyklistice. V "Tour de doping" je Sambergův a Millerův specifický smysl pro humor zasazen do prostředí profesionální cyklistiky a pozornost se soustřeďuje na rozbujelý doping ve sportu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (91)

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitních a seriózních sportovních dokumentů o cyklistice je jako hub po jaderném výbuchu. Proto vždy, když se objeví něco takto precizního a realisticky zpracovaného, musí prostě každému pravověrnému fanouškovi vrcholového velocipedování, padesátikilovému chcípákovi s obludnými stehny, majestátní figurou gynekomastického hajzlového pavouka, odřeným rozkrokem a gigantickým ohryzkem lačně zacukat v nechutně upnutých zapařených elasťácích těsně nad uhnitýma koulema a popadnout jej kompulzivní chuť dát si „vitamínový“ koktejl a začít šlapat. Legendární Tour de France 1982 je zde vykreslena zcela autenticky a bez příkras, doplněna skvostně restaurovanými dobovými záběry, bezprostředně upřímnými zpověďmi všech hlavních aktérů a citlivou narací snad nejslavnějšího Američana - fenomenálního džezového trumpetisty, prvního člověka na měsíci a nejlepšího HGHcyklisty všech dob. Prostě dokonalost, která vám okamžitě zvedne hladinu stanozolu v krvi a samým vzrušením rozbuší enormně zvětšenou chlopeň. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Szymanski a jeho parta si po Wimbledonu vzali na paškál další významnou sportovní událost a to Tour de France, která je pro parodie vděčným tématem, a dle mého názoru se s tím popasovali lépe než v případě Wimbledonu. Některé momenty byly opět sice výrazně za hranou, ale na druhou stranu je tu spousta skvělých situací. Celkově se jedná o hodně povedenou parodii. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Plejáda výborných hercov si to rozdáva s Lance Armstrongom. Bizarné, strelené, presne tak ako si predstavujem oddychovku. Len to netreba brať vážne, skrátka je tu nutné pustiť mozog na vandrovku a človek sa kráľovsky zabaví. Trápnosť, ktorá sa dokázala premeniť na funkčný humor. Nadpriemer. 75/100 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Já jsem se teda většinu stopáže smál nahlas a nevěřícně koukal na tu parádu, která se na HBO urodila. Po Sedmi dnech v pekle jsem nepředpokládal, že by vzniklo něco stejně dobrého. A ejhle, Tour de doping je ještě větší nálož neskutečných fórů, haldy herců, kteří si ze sebe dělají úžasnou prdel (Armstrong) a krásně nerealisticky reálný pohled na cyklistiku. Genialita, která zaslouží obrovskou pozornost. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tour de France vnímám hodně okrajově. Sice se jedná o zřejmě nejtěžší sportovní disciplínu na světě, ale také se v ní skrývá největší množství feťáků, takže nemá moc čím zaujmout. Každopádně Tour de doping na tohle přesně naráží a to mě baví. Pořád je to ale o stupínek slabší, jak 7 dní v pekle. Trošku víc nechutné a trošku míň vtipné. Lance Armstrong ale hodně potěšil. ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama