Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Jen bych asi dodal, že mnohem víc se mi líbilo hudební téma z "For A Few Dollars More". Tady je to na můj vkus moc uječený (přesně proto nemám rád Tenkrát na západě, tam mi ty vysoký tony a harmonika drásaj uši v jednom kuse), ale vem to čert. Tohle je nejlepší film všech dob.

Pro pár dolarů navíc

Pro pár dolarů navíc (1965)

Přesnej western. Lidé, co mají potíž se do filmu vžít, budou nadávat na dlouhé záběry, kde se nic neděje. Protože nechápou.

Ponorka

Ponorka (1981)

Už kdysi dávno jsem to viděl v televizi. Ale to jsem byl ještě příliš mladý, takže se mi to do vzpomínek zarylo jako podivný film, který mě moc nebavil, ale něco mi na něm přišlo zajímavé. S odstupem času jsem sehnal smrtící speciální edici o délce skoro pěti hodin. No a dámy a pánové, to je teda nářez. Žádný jiný film (skutečně žádný) mě takhle nedokázal vtáhnout. Když na nás shazovali hlubinné miny, bál jsem se, abych se nepraštil hlavou o zeď, když jsme dosedli na dno, doufal jsem, že mě netrefí žádný ze střílejících šroubů a když ubývaly zásoby kyslíku, špatně se mi dýchalo. Nemám co vytknout, toto je vskutku dokonalý realistický počin. Od triků přes kameru, atmosféru, precizní hudbu, až po autentické obsazení (takhle nesympatické germánské xichty aby jeden pohledal :D ). Přijde mi to velice podobné westernu, akorát léta poté a v ponorce.

Útěk z Alcatrazu

Útěk z Alcatrazu (1979)

Ten mizerný oslavovaný Shawshank, který je pohádkou pro dospělé, nesahá tomuto filmu ani po kotníky, a to i přesto, že ho nehorázně vykradl. Co tady oceňuji, je Clint, který i když o přízeň nestojí, tak si svou nezměrnou hustotou spoustu lidí získá, dále atmosféra spolu s hudbou (zda se to hudbou dá vůbec nazvat, takový monotónní bas), a hlavně detailní popis technického provedení útěku, což si myslím, že je u tohoto žánru směrodatné. A když pak člověk zjistí, že film je podle skutečné události...

Django

Django (1966)

Klidně tu vystřílím celej bubínek hvězdiček. Klasika. Onehdá jsem to prvně viděl v televizi na nějakým českým kanálu, kterej už ani neexistuje. Tam chlap, co jde bahnem, za sebou táhne rakev, hraje mu k tomu hudba, která sedne jak p*del na hrnec...

Hvězdná pěchota

Hvězdná pěchota (1997)

Nejspíš chtěli točit vtip, parodii, nebo možná s nadsázkou budoucí fašismus. Ale udělali to tak dobře, že tím sami nejspíš byli překvapeni. Do smrti nezapomenu scénu, kdy dochází munice, ztráty se zvyšují, brouků stále přibývá, ale ta malá jednotka za doprovodu monumentální hudby pořád masakruje a když už maj jít do pekla, vezmou s sebou co nejvíc těch bastardů.

Příběh Alvina Straighta

Příběh Alvina Straighta (1999)

Ty skoro dvě hodiny mi uběhly převelice rychle. A to i když se děj posouval vskutku jen tou rychlostí 8 km/h. Záběry na americký venkov - úchvatné. Herecký výkon - ten snad ani není možný (vzhledem k tomu, že Farnsworth již léta před natáčením trpěl několika nemocemi, mezi kterými nechyběla rakovina, a celé natáčení ho provázely hrozné bolesti) a nedlouho po uvedení filmu se zastřelil... Děj - jednoduchý, ale o ten tu přece vůbec nejde... A ani mi nepřišlo, že by to byl road movie, to nějak ustoupilo do pozadí díky emotivní zápletce. Jinak 100% mír, tohle musí být nutně nejoblíbenější film všech pacifistů.

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Něco tak vtipnýho jsem ani nečekal :) Nadčasové, vtipné, sebe-parodující, šílený Snipes, testosteronový král Sly, panna Bullock... Ústřední idea fašismu se však s přibývajícími léty zdá stále reálnější, což už tak vtipné není.

Stoupat jak dým

Stoupat jak dým (1978)

No myslim, že se tu všichni shodneme. Bez zásoby kvalitního matroše na to ani nekoukejte, protože by následné hodnocení byla křivda.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Creedence, tráva, pivo, bowling. The Dude je taky jedinej člověk, kterej umí za volantem auta, kde bezďák vykonal potřebu, hasit pivem spadlej špaček od jointu, díky tomu nabourat do popelnice a pořád vypadat cool. You´ve finally killed my car.