Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Reddman 

všechny recenze uživatele

Dave´s not here man. V Americe je tenhle film velkým kultem. Po jeho shlédnutí jsem si uvědomil kde všude byla tahle blbina parodována, nebo kde na ní bylo odkazováno. Nemusíte ani být Američan abyste si Cheeche a Chonga zamilovali. Je to takový praotec všech huličských komedií. Zároveň ale svou skvělou atmosférou zcela vyniká. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 To sú neskutočné, vymleté hovädá, tí dvaja, týmto ich počinom ma úplne odrovnali. Hoci to je žáner, na ktorý sa pozerám s dešpektom, v prípade tohto filmu si ale nemôžem pomôcť. Už len keď vidím ten rok 1978, v ktorom bol film nakrútený, tak sa nestačím diviť. Svojou drzosťou a "modernosťou" totiž pripomína súčasné "huličské" komédie, ale jednoznačne ich tromfne svojou kvalitou a zábavnosťou. Film šliape od začiatku do konca, pričom ho sprevádza poriadne nadupaná rocková hudba, ktorá výborne ladí s uleteným duchom snímky. Edit 2.9.21: Pri druhom pozretí to už až taká skvelá zábava nebola, znižujem zo 4 hviezdičiek na 3. ()

Reklama

frolish 

všechny recenze uživatele

Ono vtipne to je, teda najma ak to pozerate v podobnom stave v akom sa nachadzaju hlavni hrdinovia a mate uz za svoj zivot co-to ubalene... Ale na druhej strane si nespominam na vela, co by sa mi nejako extremne vrylo do pamati alebo ma uplne polozilo na lopatky... Taka fajn pohodovka pre uzsiu skupinu ludi :) 70% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem viděl jen náhodou a v originále. Neznámý titul, neznámí herci, žádné očekávání. Přesto jsem smíchy rozbíjel pomyslné skleněné tabulky. Nejde o nikterak intelektuální zábavu, naopak, ten kdo si nikdy nezahulil, ten se zřejmě na "Up in SMoke" nenaladí. Humor na (ne)úrovni za 80%, který osloví většinu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)

Reklama

Reklama