Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Californication

Californication (2007)

Nejlepší seriál mého života - 1. série. Ty další už bohužel jen rozmělňují dokonalý začátek

Studio 60

Studio 60 (2006)

Vynikající věc. Už dlouho jsem si tak nedrbal hlavu, že mi před utekl jeden díl, jako u Studia 60. Je to vtipný, ironický, svěží... Na HBO vůbec běží samý kvalitní seriály. Jen se bojím, že kdo nemá kabelovku, ten to neuvidí. Přitom po čem jiném by měla ČT sahat, než po podobně umělecky hodnotných, a přitom v tom nejlepším slova smyslu zábavných dílech?

Plastická chirurgie s. r. o.

Plastická chirurgie s. r. o. (2003)

Výborný, podmanivě amorální seriál, kterému nic lidské není cizí. Kdyby si tak čeští seriáloví tvůrci chtěli vzít příklad. Aby netočili ty bezzubé srágory a udělali něco, co má ostny, co vzbudí kontroverzi a co bude mít nějakou kvalitu. Ale nestačím se divit, jak to tady většina z vás stírá: tenhel seriál se nebere vážně a navíc přesně odráží to bahno, co je kolem nás a dělá si z toho legraci. Zrovna včera jsem rozkoukal třetí sérii, a jak tu někdo psal, že většinou jde úroveň seriálů s každou další sérií dolů, tak tady je to zřejmě výjimka poitvrzující pravidlo: první dva díly jsou absolutně bombastický!!!

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Já tenhle seriál prostě žeru. Občas má sice výkyvy v kvalitě, ale hlavní hrdinové, ti nemají chybu. A skvělý je český dabing. Nedávno jsem viděl po ulici jít Vladislava Beneše, který dabuje Grissoma, a on vám šel úplně stejnou kolébavou chůzí, jako Gil.

Expozitura

Expozitura (2009)

Tak myslím, že když tu někdo srovná Expozituru s Ordinací, odkope sám sebe do odpadu. E v každém případě představuje v rámci české televizní produkce výrazný nadprůměr. Perfektní řemeslo, dokonalá forma, dobří herci... snad jen Hana Vagnerová ve voice overu by mohla ubrat na té "drsnosti". U prvního dílu kupodivu nejvíc zaostával scénář, kde bylo hned několik nelogičností. Taky ten důkaz Red/Ret Rose působil krapet nevěrohodně, ale co já vím, jak to tehdy bylo. Každopádně režisér Kotek znovu prokázal cit pro thrillerovou atmosféru. Uvidíme, jak se budou vyvíjet další díly, ale pro mě osobně v poslední době Nova představuje skutečně progresivní televizi: Okresní přebor-Comeback-Soukromé neřesti-a nakonec i Dokonalý svět. Ne vždy trefa do černého, ale snaha o progres. A to se v zaprděnejch českejch televizích cení. Každopádně E zatím soucit nepotřebuje. Své kvality má.