Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Miestami pobaví, v určitých fázach je to fajn dráma, našiel som aj nechutnejšie scény, no našťastie aj dosť tých príjemných. Zo všekého trošku. Príbehy jednotlivých epizód sú kvalitatívne veľmi rozdielne a obľubených postav mám minimum. Zápletky sa občas ženú do extrémov a nič objavné som tu nevidel. Nip/Tuck je proste divný. Provokatívny a zvláštne vťahujúci, no nejde o seriál ktorý by som vyslovene žral. Po prvej sérií sa mi absolútne nechce isť do druhej a to bolo v hodnotení rozhodujúce. 1.séria 5/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že toto je pouze "pseudokomentář",jelikož jsem byl nucen na tento seriál občas koukat s mojí ex..a kromě pár pohotových hlášek mi seriál nepřišel nijak úchvatný, ba dokonce se mi zdál dosti nudný, nikterak originální, jak se tu mnozí rozepisují, sorry.............. moje hodnocení = 4 z 10. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100/100 3. března 2010 se po sedmi letech uzavřela jedna z nejzajímavějších kapitol dějin americké kabelové tvorby na pokračování. Děkuji FX, které ruku v ruce se Showtime je pravým tvůrcem seriálů bez hranic (kam se na ně hrabe dříve velice šokující HBO). Moje cesta k Nip/Tucku byla trnitá, ale nakonec trvalá. Děkuji vlastně Nově za její macešské chování, které mě postavilo před volbu sáhnout po originálu. Tehdy jsem si lepší chvíli ani nemohla vybrat, protože dodnes, slušně řečeno, padám z přelomu druhé a třetí série na zadek. Dokonalá gradace v prvních letech seriálu byla po zásluze odměněna brilantní linkou s Řezníkem, díky níž si veškeré zúčastněné postavy sáhli řádně na dno. Načež jsem byla pevně ukotvena ve fandomu, abych si po komorně laděné a spíše odpočinkové další sérii s Larry Hangmanem, mohla řádně vychutnat první rok, který nám všem měl poprvé naservírovat celých 22 dílů. Abychom si rozuměli, N/T byl původně seriálem určeným na léto, tenhle tah ho měl dostat mezi klasickou elitu vysílanou v hlavní sezóně od podzimu do jara. Žel, přišla stávka scénáristů a výsledkem bylo sledování jedné dějové linky v průběhu celých dvou let (!). Z Miami jsme se přestěhovali do LA, aby zrcadlo nastavené modernímu západnímu světu mohlo ukazovat čím dál tím bolestnější příběhy. Na konci roku 2009 velice rychle proběhla série 6., která dala příležitost (mimo jiné) lidskému parazitu s tváří Rose McGowan a opět se na scénu dostala antická tragédie v čele s Julií McNamarou. Peklo rozevřelo svou náruč a poodhalilo roušku nočního dění za mřížemi. Neskutečné sebeobětování Kimberly bylo kontrováno s žánrově přirozenou komedií... Závěrečných 9 dílů v sérii 7. se vydalo cestou mnoha rekapitulací a vzaly to pěkně od píky. Nejprve proběhl návrat k základnímu leitmotivu trojúhelníku, který začal už na škole a plynule pokračoval odkaz Escobara Gallardo a další, aby celou elitu vkusně zakončila Ava Moore. Závěrečná 100. epizoda spojila všechny nitky a vykřičela do světa, že vše už je hotové a konečné. Gradace Perfect Lie byla velká a samozřejmě překročila stín nijakého uzavření spřáteleného Dirtu. Ryane Murphy, děkuji za výjimečné dílo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Lol prej drama to tak. Spis neco mezi pornem a komedii. Rozhodne se to neda srovnavat treba s Chicago hope nebo Pohotovosti. Ty se berou docela vazne, kdezto tohle je jen takova oddechovka - zensky chtej vetsi prsa, pak si zamrdaj s doktorem a tak furt dokola. Divat se na to ale da a obcas to je i sranda. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

63%??? No to snad ne... nip/tuck je jediným seriálem, který si ještě nechávám "servírovat" v pravidelných intervalech od TV n@va a to má jediný důvod. Není nic lepšího než se pravidelně každý týden odreagovat u této božské zvrhlosti. Jinak dabing se dle mého v tomto případě dost povedl, takže ani neplánuji přejít na originál verzi, ač už jsou o téměř tři řady napřed. Teď ale to podstatné, proč dávám plné hodnocení. Mám sice oblíbenější seriály (LOST, The Big Bang Theory, HIMYM, South Park atd.), které neprodleně stahuji ihned po jejich vydání v USA, ovšem i přesto si Nip/Tuck u mě drží hned dvě seriálová NEJ. 1. NEJlepší kombinace obrazu a hudby - v průběhu celého seriálu je neskutečně geniálně vybíraná hudba, která dokáže vystihnout snad všechny scény a navodit krásnou či naopak ponurou atmosféru. 2. NEJlepší season finale všech dob - závěrečný díl druhé série je pro mě jedním z vrcholů televizní tvorby všech dob. Především závěrečných cca. 5 minut má v sobě naprosto všechny emoce a zvrat, který někdy postrádá i plnohodnotný film + píseň od Arta Garfunkela. Po těchto pár minutách jsem nevěřícně koukal na obrazovku s pusou dokořán. Občas má seriál v novějších řadách slabší okamžiky, ale humor a silné okamžiky z žádného dílu nezmizely. A proto mám tyhle dva doktory i s jejich "všedními" problémy tolik rád. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (61)

  • Matku Julie (Joely Richardson) hraje Joelyina skutečná matka Vanessa Redgrave. (Tom Riddle)
  • V první řadě hrála Roma Maffia postavu jménem Liz Winters. Ve druhé jí bylo jméno změněno na Liz Cruz. (Tom Riddle)
  • I když Joely Richardson (Julia) hraje matku Johna Hensleyho (Matt), ve skutečnosti je mezi nimi jen dvanáctiletý věkový rozdíl. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama