Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Amarouny..., ty už se pomalu dostaly i do lidové slovesnosti....:-) Vynikající hudba, chytlavá nezapomenutelná znělka. Dlouho jsem si myslel, že je to geniálně originální. Pak jsem si pustil soundtrack z Blade Runnera a říkal jsem si, že nejspíš od Vangelise vítr vane.

Expanze

Expanze (2015)

Příjemný poctivě zpracovaný seriál, ve kterém je načrtnuto rozdělení lidí nikoliv již podle států, ras či náboženství, ale společnost rozděluje na arogantní Zemi, bojový Mars a Pás, reprezentující jakési budoucí nevolnictví. Středobod dění se točí kolem technologie nejasného původu. Seriál vzácně nedojíždí na scénář, dementní chování postav a nízký rozpočet pro speciální efekty (jak bývá zvykem u produkce SyFy), ale průměrné herecké výkony a ne příliš sympatické postavy (až na pár vyjímek). Hlavní hrdina Holden hraje všechny emoce tak, že převážně sjetě zírá. Burani z Pásu hrají hlavně drsoňským zevzřením a slangem. Castingově tedy těžký (pod)průměr a pokud by SyFy pár doláčů přihodila, posunula by seriál úplně jinam. Skvělé je znázornění fyziky. Ty drony otáčející mormonskou archu byly vskutku roztomilé. __ Sečteno a podtrženo, nová Vesmírná Odysea z toho nebude, SyFy se ale vyšponovala na své poměry ke slušnému výkonu a vytvořila seriál, na který stojí za to se podívat. První sezóna na poctivé 3*. Po druhé sezóně zvyšuji na 3 a 1/2*, po třetí na zasloužené 4*. Ve čtvrté sezóně kvituji lepší herecké výkony. Na celkové hodnocení je však zatím brzo.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Velmi návyková záležiost. Špionský seriál, u kterého si říkáte, že takhle nějak by to mohlo klidně být. Bullshity tam samozřejmě nějaké jsou, ale pro člověka naznalého praxe je tento seriál jako zjevení. S přibývajícími epizodami a možností sledovat vývoj postavy Carrie ztvárněnou herečkou Claire Danes, která hraje jako o život, dávám 5*... // Aktualizace: Mezitím konkurence na poli špiónských seriálů "přitvrdila". Objevily se kvalitní počiny, jako například izraelská Fauda, nebo Chalífát ze Švédska... a změnila se politická situace... na kterou se Homeland vždycky snažil reagovat. Látky ke zpracování tak bude mít Homelad vždycky dost. Hlavní deviza značky Homeland je tak stále stejná - komplexnost. Prolíná se politika, vč. jejího zákulisí, zpravodajství, akce v terénu... Po druhém dílu 8. série si ale říkám, jestli autoři neztratili soudnost... Maybe it's time to retired.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Star Trek? Star Gate? Pche! Tohle je jiná liga. Samozřejmě, i Battlestar Galactica má své seriálové neduhy. Ale dalo by se říci, že je to zatím ten nejméně seriálovitý seriál, na který jsem v žánru narazil. Navíc, některé otazníky postupem děje odpadnou (ne vždy je ten hlupák scénárista). Je zajímavé, jak u diváků prošel ten mix mystiky a vědečna. Ale vlastně, proč se divím, u mě to prošlo také. - Koncept (mytologie), je silná stránka BSG. Autoři mezi tím tančí s jistotou šelmy lovící gazelu. Také bych rád vyzdvihl vynikající hudbu. Jsem rád, že jsem dříve viděl Capricu, která naznačuje původ cylonského náboženství. Trochu zaráží nekonečná recyklace tematizace lásky (resp. zamilovanosti). Což možná teenagera neomrzí. Ale divák nad 30 ví své. Ačkoliv, vlastně, proč ne. | V polovině 3. sezóny seriál, ehm, seriálově, zvolnil tempo (ale pořád klišovitá témata podává neotřelým způsobem), tak doufám, že nabírá dech ke skvělému pokračování. | Dokoukáno, kruh uzavřen. Až na občasná zaškobrtnutí v podobě odfláknutého kousku a natahování děje (nad kterým lze přimhouřit oko) celková spokojenost.

Invaze

Invaze (2005)

Vedle BSG řadím k pomyslné seriálové top v žánru sci-fi. Ale ono tam toho sci-fi vlastně až tak moc není. Do popředí se tak dostává dramatická dějová linka. A ta mě chytla a už nepustila, dokud jsem nedokoukal. Příběh může alegoricky posloužit jako zrcadlo jakémukoliv jinému střetu - třeba evropských dobyvatelů Nového světa. Dočkáme se sice také souvislého proudu dialogů na rodinné téma. Paradoxně mi ale v tomto případě "rodinná výchova", jak já tomuto úkazu říkám, nevadila. Protože na pozadí toho všeho se děje něco tak temného a rozvratného a vcelku sympatičtí herci to vše podávají herecky natolik přijatelně, že nějaké to "budu v pořádku - slibuji, vrátím se, miluju tě - zlato, taky tě miluju, mrzí mě to" opakované do bezvědomí, už odpustím, stejně jako pár scénáristický podivností (jako že by se vodstva hemžila mimozemskými entitami, které svítí a připlují na písknutí a armáda to jen pozorovala - a o tom všem - v době internetu - psal na svém blogu jen jeden bláznivý ufolog Dave? - c'mon) :-)

Mr. Robot

Mr. Robot (2015)

Mr. Robot se řadí do proudu populárních seriálů, ve kterém se tvůrci pitvají v psychice jedince na okraji společnosti. Třeba příslušníka nějaké menšiny. Introvertního outsidera. Psychicky vyšinutého jedince. Jedince nadaného nějakou nadpřirozenou silou... Případně všechno dohromady. Mr. Robot stojí na skvělém Malikovi a vynikajícím scénáři. A také skvělé retro grafice, btw. Autoři mě vždy ujistitli, že děj je naprosto nepředvídatelný. Pokoušel jsem mnohokrát uhádnout, co bude následovat a nikdy jsem se netrefil. Vytknul bych snad jen snahu všechno z psychiky Elliota dovysvětlit v závěru 4. série. Tvůci se snažili o uvěřitelnost při hackování. Až na několik málo momentů to celkem funguje. Dalo by se také rozebírat určité levičáctví, antisystémový aktivizumus, konspiraci... Myslím si, že většina diváků, nerdů i nenerdů, to spapá, aniž by se vůbec nad tím vším zamysleli. Temný závěr první a druhé série mi každopádně přišel lepší a realističtější, než mírně optimistický konec série čtvrté.