Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Bůh masakru (2011) 

Ze začátku jsem měl obavy. Hodinu a půl dlouhá návštěva, která začíná téměř odchodem hostů? Bál jsem se, že to bude zbytečně natahované a nebude to fungovat. Naštěstí zbytečně. Postupně to jaksi nenásilně pokračovalo a nenudilo... Zhruba v momentě, kdy se Kate Winslet pozvracela už jsem o zbytečné natahování strach neměl. A nakonec to dopadlo pěkně... alkohol jako pomocník a hádky já mám rád, jsem hádavý člověk.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Většina filmu byla velmi podobná jako předchozí díly a u mě to fungovalo. Trošku jiné lekačky, místo digitální kamery VHS. Co byl totální propadák, je posledních zhruba 20 minut. To už bylo hodně mimo. Ale za ten začátek nechám pár hvězdiček navíc.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Asi jsem si špatně vybral film. Čekal jsem něco jiného. Většinu času mě to nudilo. Nijak mě to nevtáhlo, bylo mi vcelku jedno, kdo je špion a kdo není. Oldman mi taky moc nesedl. Celou dobu jen chodil a divně se všude koukal a když už něco řekl, bylo toho málo a nic moc zajímavého. Co se mi na filmu líbilo, byla hudba a atmosféra. Taková zašedlá, tísnivá. To bylo OK. Ale všechno ostatní vcelku nuda.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Životní příběh indického mladíka z chatrče vyprávěný prostřednictvím otázek v indické verzi soutěže "Chcete být milionářem". Přihlásil se, protože doufal, že se jeho dětská láska bude dívat. A ona se dívala. Spolu s celou Indií sledovala, jak chudý mladík z chatrče vyhrál 20 milionů rupií. Výborný film, na který dlouho nezapomenu a rád se na něj podívám znova. Neznámí herci spolu s autentickým prostředím dodávají filmu neuvěřitelně realistickou atmosféru a dokonalá hudba to jen podtrhuje. Oscary si tento snímek bezesporu zaslouží.

plakát

Poslední jednorožec (1982) 

Nádherná pohádka o jednorožci, který se vydává hledat ztracené kamarády. Už jako malý kluk jsem tenhle film zbožňoval a i když jsem už trošku starší, nic se na tom nezměnilo. Anime zrovna dvakrát nemusím, ale zde mi vůbec nevadí. Hudba je výborná a tenhle soundtrack je jedním z mých nejoblíbenějších.

plakát

Merlin (2008) (seriál) 

Nový dramatický seriál BBC pro sobotní podvečery. Zpočátku jsem vůbec neměl tušení o co se jedná, ale ze zvědavosti jsem se podíval na první díl a seriál se mi hned zalíbil. O Artušovské legendě nemám žádné podrobné znalosti a neviděl jsem asi žádný film s podobnou tématikou, takže nějaké odchylky od legendy nemůžu a nebudu hodnotit. Líbí se mi, jak to pojali tady, mladí herci jsou fajn a ti starší k nim perfektně sedí. Dohromady tvoří výbornou sestavu. Příběhy jsou taky dobré a nenudí. Ani na tricích se nešetřilo. Už teď se nemůžu dočkat, jaká bude druhá série.

plakát

Město Ember (2008) 

Původně jsem na Město Ember vůbec nechtěl jít. Nakonec jsem změnil názor a nelitoval jsem. Velmi kvalitní sci-fi/fantasy. Prostředí je velmi realistické a vtahuje diváka do děje. Vůbec jsem se u filmu nenudil. Ale jedna věc mi trošku vadila a proto jsem ubral jednu hvězdičku z maximálního hodnocení. Přišlo mi to trošku nevyvážené. První dvě třetiny byly moc natažené. Nebyly špatné ani nudné, ale mohly by klidně být kratší a filmu by to neuškodilo. Naopak poslední třetina o útěku z města byla až moc krátká. Strašně dlouho se začínalo s tím, co se vlastně stane, pak se vyčkávalo s útěkem a nakonec bylo vmžiku po všem. Doufám, že se dočkáme i dalších dílů.

plakát

Výměna (2008) 

Když jsem prvně viděl trailer na Výměnu, hned mě film zaujal. Nečekal jsem nic převratného, jen obyčejný film se zajímavým námětem podle skutečné události. Všeobecně nemám podobné retro filmy moc rád, ale Výměna se mi líbila hodně. Angelina byla perfektní a kupodivu mi nevadila ani atmosféra 20. let, právě naopak. Vývoj filmu od únosu dítěte přes odhalení zločinu až po soud se zločincem byl perfektně vyvážený. Žádná část netrvala tak dlouho, aby nudila a žádná nebyla tak krátká, aby byla zbytečná. A hudba se také velice povedla, nejvíce mě zaujaly hlavní dva klavírní motivy prolínající celý film. Čekal jsem obyčejný film a viděl jsem film, který se zařadí k mým nejoblíbenějším.

plakát

Sběratelé kostí (2005) (seriál) 

Na první pohled odporné prozkoumávání mrtvol a zkoumání kostí je v tomto seriálu zpracováno téměř komicky. Forenzní antropoložka Temperance Brennanová a Zvláštní Agent FBI Seeley Booth spolu dohromady vyšetřují ty nejsložitejší vraždy a i z nepatrných náznaků v kostech obětí dokáží najít vraha. Samozřejmě s nemalou pomocí týmu "šprtů" doktorky Brennanové. Jednotlivé postavy jsou dobře napsané a funguje to mezi nima dohromady. I kriminální seriál se dá zpracovat tak, že se člověk zasměje. Navíc příběhy vychází ze života skutečné antropoložky.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Doktor House, vyjíměčná osobnost a lékař, který dokáže vyléčit snad každou nemoc, ať se schovává jak chce. To vše podloženo vztahy s jeho podřízenými, nejlepším přítelem onkologem a ředitelkou nemocnice. Nic tomu nechybí. Přestože každý díl jede víceméně podle stejné šablony (pacient s neznámou chorobou, kterou nikdo neumí vyléčit, ale Greg House ji vždy po několika komplikacích odhalí a pacienta výléčí) tak to funguje dobře už 5 let. Díky vyvíjejícím se vztahům, které každému dílu dávají jiný rozměr. A těch několik dílů, které z této šablony vybočí a přinesou něco nového jsou snad ještě lepší než ty díly "obyčejné". A hlášky doktora House jsou dnes již legendární.