Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 649)

plakát

Stůj, nebo maminka vystřelí! (1992) 

Přiznám se, že na film se názor během let měnil. V době vzniku (a v kontrastu tehdejších  blockbusterů jako T2) to bylo zoufalé. Nicméně po čase (řekněme o 30 let později) dostal úplně jiný nádech a tím nemám na mysli nostalgii. Je to prostě film z doby, kdy byl ještě svět v pořádku.

plakát

Tokyo Vice - The War at Home (2024) (epizoda) odpad!

Links v USA je čistý odpad. Naprosto zbytečná. Zbytek je mix nudy a idiocie (asi vrchol je scéna v koloně…). To samé klíčová (?!) přítomnost nějakého pisálka v Tokiu… jako asi.  Kam tenhle seriál spadnul nepochopím.

plakát

Tokyo Vice - Illness of the Trade (2024) (epizoda) 

Je vtipné jak najednou umí scénář fungovat logicky (jak řešení trabliček bordel-mamá, tak těch dvou idiotů v Naganu). Na druhou stranu ta sex scéna (vlastně obě) byla vyloženě joke 1) jako znalec japonského porna garantuji, že Japonka u toho kvičí úplně jinak ;) 2) s tím “zipem” po operaci na břiše mu to přiráželo podezřele dobře… 3) japonské gay-porno nakoukané nemám, ale základy anatomie ano, takže… nedělá se to obráceně líp? Takhle by musel být vykroucený v pánvi jako hovado, aby se “efektivně nastavil”… no… každopádně, epizodu pozvedl jen závěr. Bez něj by to byl odpad.

plakát

Tokyo Vice - Like a New Man (2024) (epizoda) 

Už jsem asi opravdu unavený, ale skákání mezi 4-5 linkami (jedna nudnější než druhá) mě opravdu nebaví. A ty laciné berličky (taška nejde zapnout… překupník má den zpoždění… taxi má “po pracovní době”…). Naprosto jsem nepochopil, když potřebovala jen jméno, k čemu fotka? Proč si nevzali klíčky? Nesmyslné zvraty (vražda, vlastně obě) a nově máme i “homo vsuvku”. Moc idiocie najednou.

plakát

Tokyo Vice - Old Law, New Twist (2024) (epizoda) 

Sorry, ale úplně jsem se ztratil o čem to je. První řada měla nějaké nosné téma a hromadu vedlejších linek. Tady už zbyly jen ty vedlejší linky. A novinář mě svou idiocií vytáčí čím dál víc (obzvlášť v konsekvenci s krádežemi minule). Linka policajt má alespoň děj a něco se tam děje. Linka bordel-mamá mě nezajímá vůbec. Yakuza frajer tam jen proplouvá mezi linkami  a drsně žvaní.

plakát

Spravedlnost (2017) (seriál) 

Bebjak si pustil Bron/Broen a dostal nápad se inspirovat. Titulky, hudba a (částečně) i styl (několik nesouvisejících linek se propojuje do jedné). Dokonce i nosnou myšlenku neměl špatnou. Pak přišel ale pád biblických rozměrů - tu myšlenku rozvést do detailního scénáře. Postavy se chovají nelogicky, jednotlivé zápletky (vražda, propuštění vězeň, novinář, zkorumpovaných policajt, kšeftování se zbraněmi, vydírání…) vše jeden brutální guláš který tak nějak nemá snahu zapadnout a “jen nějak existuje”. Smysl pro detail nula (ty SPZ s písmenem “G” mě vyloženě rozčilovaly… to je měl raději sundat jako u toho žlutého Mustangu). Podrobněji jsem se rozčiloval u jednotlivých epizod.

plakát

Spravedlnost - Epizoda 3 (2017) (epizoda) odpad!

Co na tohle napsat… v té chvíli jak hodil dýku na postel se epizoda propadla na úplné dno. Nebo proč ten anonym hned a ne za několik dní? Psycho dcerunka (a její schizo výlevy) to jen potvrdily. Pozn.: debilní hudba (jako další náserozní element) a konec bez konce… fakt ne.

plakát

Spravedlnost - Epizoda 2 (2017) (epizoda) 

Epizoda má výrazně méně hovadin (scenáristických nesmyslů) než minulá, to ale neznamená, že je to skvělá epizoda. Vyloženě vytočila scéna se záznamem… tak viděl co se stalo nebo ne? Za mě obrovský vyprávěčský fail. Dál.Prakticky ani teď se nijak výrazně obě linky (Vetchý a jouda) nepropojili - ne opravdu si stojím za svým, že je zbytečná (to už mohl mít svou linku raději homo-pisálek a byla by přínosnější). Dost mi také vadí ty “umělecké manýry” (čumět minutu na krájení rajčat fakt nemusím… nebo ty kokotiny “záběr skrz něco” viz rozhovor Vetchý s dcerou v kuchyni).

plakát

Spravedlnost - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

Neběžel to ani 1/2 hodiny a už mě to sere. Máme tu dva příběhy:  Vetchý a Jouda, které spolu nesouvisí. Vetchý hraje strašně (chce aby dcerunka byla “v klidu” a sám je psycho a chová se jako debil - fakt si lustroval z pracovního PC oběť!?), prostěvše “hlavně nenápadně” a před milenkou se chová vzteklé štěně, dcerunka tvrdí, že byla škrcena a přitom nemá na krku ani stopu. Pozn.: fakt čekal, že se mrtvola nenajde? …a jak všude nechává válet odemčený iPhon :D. Dál… Ostravský jouda jde za svým bývalým kumpánem jen aby mu řekl, že ho má nechat být (!?). A takhle se to tam sází jedno na druhé. Do toho rádoby umělecké pojetí… zase asi koukám na něco jiného na místní pětihvězdičkáři.