Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Tak nevím, tohle mě nepřesvědčilo. Moje chyba asi je, že jsem četl knížku. 300 stránková kniha rozdělena nesmyslně (z pohledu výdělků samozřejmě velmi rozumně) na 3 díly, je podle mě další zvrhlost – chcete vydělávat tak natočte Silmarillion, protože s tímhle přístupem bude nové zpracování Dášeňky tak na 5 dílů :-D. No ale zpátky k Hobitovi – čekal jsem, že ten příběh skončí něčím velkým – aspoň zabitím draka – no tak holt ještě rok počkám. Zkrátka a dobře, zpracování super, i když i tady výtka – Skuruti v Pánovi prstenů mi přišli daleko lepší, než celej digitální Azog. Počítačová grafika jako dobrý, ale pořád to má svoje meze, no holt škoda. Příběh místama dost přešlapuje – natahovaná scéna ve městě, ale pobyt v hradu je zas dost krátký. A za ten konec – to je prostě na zabití, když se člověk skoro po 3 hodinách začne těšit, že se tam na konec aspoň něco zajímavými stane, tak je konec a počkejte si za rok……..pro mě letos obrovské zklamání nebo spíš naštvání, i když kdyby to nebyl Hobit, tak bych hodnotil líp, jenže on to Hobit je a bohužel se nevyhne srovnání s nedostižným Pánem prstenů.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Dojmy z 2D v originále - Jak píše správně MARIGOLD - Přišel, viděl, nepřekvapil - no a já bych ještě doplnil: POBAVIL. Podle mě to překonalo Avengers, víc vtipu, konečně taky někdo neničil jen USA, ale je fajn že si tvůrci vzpomněli i na Evropu :-) Nemůžu se pomoc, ale dám opět 5* a teď proč - i když to není v podstatě nic nového, tak zase kolik filmů od Marvelu už jsme tu měli a víceméně všechny super, které sérii se to kdy podařilo? Dál Tom Hiddleston je prostě asi nejsympatičtější záporák co jsem kdy viděl.Sice jsem myslel, že nikdo nepřekoná pana Silvu ze Skyfall, ale Loki je prostě bůh! No a třešnička na dortu 9th Doctor Who jako Malekith :-) Prostě výborné pokračování, kopec zábavy a kdyby to takhle pokračovalo dál, tak co víc si přát! BTW: minirole - Chris O'Dowd - scéna v restauraci mi připomněla 3. díl první série, jen chybělo There is a shit on my forehead :-D

plakát

Stalker (1979) 

No co k tomu říct, viděl jsem to jen jednou. Po knížce jsem čekal něco jiného. Ale bavilo mě to, i když nemůžu říct co přesně :-D Co asi nikdy nevymažu z paměti jsou obrazy ze zóny a pocit jako bych tam byl taky.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Konečně zpátky, neboť jen sympaťáci umírají mladí! Přátelé z Červeného trpaslíka! welcome back! :-)

plakát

Zvláštní akce Studenti (2012) (TV film) 

Určitě zajímavý dokument, kterých je u nás málo, a to také proto, že se věnuje tématu, který není snad vůbec zpracováván, na druhou stranu ale nesmí být tyto události zapomenuty!

plakát

České století (2013) (seriál) 

Tak po první díle u mě převládá obrovské zklamání!!!!! Sice rozumím, že za 74 minut se nedá všechno převyprávět, ale ty střihy, naprosté vypuštění klíčových událostí (legie v Rusku, USA a prezident Wilson, kdy nebýt jeho tak žádné ČSR není) a zase na druhou stranu, dlouhé scény u Thuna, nebo v Anglii. Nejprve roztrhnuté, a období 1916 - 1918 (a asi to nejdůležitější) shrnuté ve 3 minutách v závěru, který čte vypravěč? Ve shrnutí - obrovská nuda, a neuvěřitelně roztříštěné, skoro bych řekl, že nehotové. Působilo to na mě, jakoby to utvořili z několika scén, které stihli natočit. Pánové autoři, prosím podívejte se na Královu řeč!!! Ty 2* jsou za to, že u nás je dílo tohoto ražení potřeba, abychom nezapomněli a také za to, že doufám, že se to zlepší, i když se zkušeností s Kulkou pro Heydricha na KVIFF 2013, pomalu doufat přestávám. Po 2. dílu - tak ani tady se to moc nepovedlo co? Beneš tady vypadá jako největší slaboch, a ta scéna kdy tam vyleze ze sprchy - no chápu, že to má být asi metafora, že byl úplně nahej, ale že bych to potřeboval vidět :-D Jinak dějově zlepšení, ale doufám, že se do budoucna vyvarují těm závěrečným střihům - den po Mnichovu a pak Moravec jako největší kolaborant Po třetím dílu jasné zlepšení, už konečně citelné zlepšení. Sice nechápu proč toho Moravce nechali na schodech, když to byl šéf tajné služby, no ale budiž. Takže zvedáme o hvězdu na - 3. Poslední 2 díly se hodnotí špatně. Ten 4. v podstatě zůstal na kvalitě 3. ale celou sérii zakryl díl 5. - Zabití soudruha - a já se ptám, to nešlo tu atmosféru vystavět už dřív? Ten 4. díl by si zasloužil hvězdu navíc, ale protože se to má hodnotit jako celek, tak zůstanu u 3. Likvidace v KSČ jasně nejlépe zpracováno!

plakát

Wolverine (2013) 

Věřil jsem, že se polovina ČSFD tomuhle filmu křivdí, no ale bohužel - hoši z Hollywoodu, umíte to líp - ještě chvíli to takhle bude dál pokračovat a můžete to rovnou přejmenovat na obyč sérii filmů o lidech co mají super schopnosti, protože mi přijde, že takový ten duch X-menů se tady ztratil. Prostě přišlo mi to jako byste přestěhovali Homera Simpsona do Comebacku. Jako dobrý, účel to splní, jednou se to přežije, ale.....! Nevím jestli jsem to nedocenil, ale scénář mi přišel jako kdyby při psaní nevěděli co dál, Logan je v lese pomalu v souznění s přírodou a pak se rozhodne a jede do Japonska (ani nedělá nějak drahoty - kdyby teď za ním přišli Xavier a Magneto jako ve First Class, tak s nima snad půjde jako pes na provázku) a tak dál. Na začátku jsem si myslel že bude následovat eko-agitka :-) (no naštěstí ne), ale stejně, kde máte pořádnýho padoucha, nebo něco co by utkvělo v paměti? No nic, neurazí/nenadchne - odreagování fajn, jako pokračování série X-men nic moc. P.S.: (bacha možný spoliler) můžete mi někdo vysvětlit, jak to je se znovu rozehříváním a lámáním adamantia, já mylsel že je to naprosto nezničitelný (viz předchozí díly) ??

plakát

Pahorek (1965) 

Moje první setkání s filmem Sidneyho Lumeta a fakt bomba – do jisté míry mi to připomínalo Motýlka. Dalo by se říct vcelku komorní drama, odehrávající se na pár m2 (i když oproti filmu 12 režiséra Michalkova je tam toho prostoru o něco více, ale i tak) – dostala mě všudypřítomná depresivnost onoho nápravného tábora. A navíc Connery osobnosti degradovaného seržanta dodal neuvěřitelnou noblesu a sílu osobnosti. Velmi silný zážitek.

plakát

Revival (2013) 

Upřímně se přiznám, že jsem od toho filmu vůbec nic nečekal (a říkal si, jestli to má vůbec cenu vidět) - o to víc mne výsledek překvapil. Jako, o žádné umělecké dílo se nejedná, ale fakt jsem se zasmál a to je u komedie základ :-) Jo a Miroslav Krobot - díky moc za něj - opět nezklamal a i když jak mu někteří vytýkají, hraje (je-li to opravdu hraní a ne přímo osobní výraz), pořád stejným stylem, tak mě tohle zkrátka baví a moc! P. S.: A připomeňte mi, kdy se tady naposledy objevila česká komedie, která za něco stála! Od Pelíšků mi to přijde, že to jde celkem do kopru, tak snad se konečné blýská na lepší časy. Fajn záležitost (a možná i právě proto, že mi to přišlo jako taková první vlaštovka českého filmu), takže 4*

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Viděno v rámci KVIFF 2013 a i když to nakonec byly 4 hodiny na ne zcela pohodlných sedačkách, tak to uteklo jako až neuvěřitelně rychle. Tu dobu jsem bohudík nezažil, ale přesto mě počin paní Agnieszky Holland naprosto do té doby vtáhl. Skvěle zpracované historické téma (i když pár drobností by se také samozřejmě našlo - místy zbytečné natáhlé a některé rozpory se skutečností trochu zamrzí) - každopádně zase po (hodně) dlouhé době skvělý (téměř úplně) český film - 95%