Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (221)

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Mít ve filmu Samuela L. Jacksona, Henryho Cavilla, Johna Cenu a plnohodnotně nevyužít jejich potenciál je hřích. Děj mě vůbec nechytil a působilo to na mě jako taková přeplácaná jednohubka, kterou si pustíte, a do 2 dnů na to zapomenete. Je to prachobyčejná, podprůměrná a neoriginální popcornovka pro masu. Ruce pryč! Jediné pozitivum je snad ta barevná akční scéna na chodbě, která ale bude za chvíli volně dostupná na YouTube, takže není důvod trpět u tohoto zbytečného filmu. Jestli se chce takto Matthew Vaughn prezentovat dál, tak ty další Kingsmany a Kick-Ass asi ani nechci. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po vzoru Bolševize začal už i zlodějský kokotporát, bez skrupulí prodávající židopředražené i-plečky snobským kokotům a instadementům, za každou cenu plnit obsah hovny a pícninami pro hovada. Na což teď zjevně vysolil tak brutální ranec, že mu mamonářsky neodolal ani až dosud naprosto svěží, originální a veskrze potěšující Matouš, naprudko se zaprodal, spláchl své dosavadní sqělé renomé do hajzlu a namísto nějakého svého inventivního scénáře se uvolil zaudiovizualizovat pro červivé jablečňáky, slaboduché smíšky a otylé chovatelky koček za zenitem veskrze nudný, hloupý, plagiátorský a řádně klišovitý popsaný hajzlpapír nějakého druhořadého neumětela, jenž patrně, když zrovna prstem namočeným v nutelle a s přikousnutým jazykem nenaplňuje své „scénáristické“ ambice, permanentně rozkuřuje nějakého hrabivého pohrobka Štefana Práceho. Jinak si tu oligofrenní hrůzu prostě nedovedu vysvětlit. Až podezřívám Matouše, jestli náhodou nezačal prcat Madonu, protože se s ním náhle kariérně děje přesně to, co tenkrát s Gejem Ryčím, a tento jeho počin nápadně připomíná ultražinantní pičočalamádu Muž ze Strýce se stejně prkenným a homonakadeřeným Jindrou Clavinem, jemuž tentokrát místo korektně a spravedlivě kancelačně zkulturněného fuj fuj lidožrouta Arnýho Kladiva neméně děsivě kunduje krajně nesympatická neherecká protekční prasnice Brysa, která se od posledního Juráče konečně vyžrala až na porážkovou váhu. No nejedna masitá tvář veskrze vkusné kompulzivní hospodyňky se základním vzděláním si u toho dozajista slastně zachrochtá při žehlení. Matouši, okamžitě ho z té rozkládající se botoxmrtvoly vytáhni a vrať se!!! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nestojí to za nic. Další variace na Bondovky, vše záměrně přeháněno a opakující se překvapení v překvapeních (to jsem opět nečekal!). Mrzí mě, že někdo s talentem jako Matthwe Vaughn pálí svůj čas na vrcholu podobnými filmy jako je Argylle nebo poslední Kingsmani. Vždyť tohle vypadá vizuálně výrazně hůř, než skoro (teď chvilka smutku a deprese) 20 let starý Hvězdný prach. Bryce Dallas Howard nedokáže utáhnout druhou svojí polohu, Rockwell je vtipný jako vždy, ale není to tahoun pro podobný film. Spousta momentů už je tak bizardních, až ani nejsou vtipné nebo zábavné (digitální ropa hadr). Jestli tohle někdo bral jako novou sérii nebo to ještě navíc chce Vaughn bizarně propojovat s Kingsmany, tak to opravdu nepotřebuji. Nejlepší je tradičně soundtrack. U akčního filmu s takovým obsazením to asi není zrovna pozitivní vizitka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn úspěšně kopíruje tvůrčí trajektorii Zacka Snydera. V cíli ještě není, ale blíží se. Únavné, mechanické vršení zvratů (kdy nejpozději za polovinu stopáže už nikdo nemůže být schopen říct, zda na té které úrovni film ještě dává nějaký smysl) zabalené v místy esteticky až odporném kabátku, doplněné humorem pro žáky prvního stupně základní školy. Ani herecky to nesedí. Jako režisér tu Vaugh zvládá dát drive alespoň vybraným akčním scénám, ale zdaleka ne všem (např. ta úvodní akce ve vlaku mi tím přepínáním mezi dvěma herci přišla naprosto rozstřelená a ve výsledku otravná). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vaughna a jeho filmy zbožňuju a trailery mi dávaly naději, že naváže na úspěch Kingsmanů. Místo toho jsem se dočkala bláznivého dobrodružství, kde brzy přestanete počítat zvraty, které celý předchozí děj převrátí naruby. Překombinované až běda, ale s dobrým tempem a hlavně prima Rockwellem (nad oplácanou Bryce přivírám obě oči). Několik procent navíc si sám pro sebe ukradl Henry Cavill, který bohužel vůbec nemá tolik prostoru, jak tvrdily trailery a propagační materiály k filmu. Na tomhle projektu pracovalo tolik mých oblíbenců, že prostě musím přitlačit :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu několikrát zazní píseň „Now And Then“ od The Beatles. Jedná se o píseň hlavní dvojice. Také ji můžeme slyšet jako melodii z hrací skříňky. (B.Wilde)
  • Natáčení probíhalo v Řecku, na Tenerife, Londýně a v Bovingdon Airfield Studios v Bovingdonu ve Velké Británii. (noelcoward73)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama