Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (57)

plakát

Arcade Fire: The Reflektor Tapes (2015) 

Rezisersky a strihove naprosto nevydarene. Filozoficka a symbolicka hloubka nebo snad prevedeni do transu, o kterou se Joseph asi snazil, se vubec nepovedly. Zustalo to spise ve "pseudo" az pozerske rovine, ktera vsak sama o sobe nedava zadny smysl. Pokud Arcade Fire a jejich posledni album Reflektor divak zna, nic noveho mu tento film nesdeli, pokud ne, pak to potencialniho zajemce odradi (coz by byla obrovska skoda, jelikoz AF jsou skutecne talentovani a jedinecni). Podivne psychedelicke rapid motaze stridajici se s kriklavymi zabery z festivalu na Haiti, (avsak o teto fascinujici zemi rikajici pramalo) nemaji zadne povznasejici vyzneni, nybrz po chvili zacinaji byt nudne az otravne. Ani jedna z pisnicek, kvuli nimz je film jakz takz koukatelny, resp. poslouchatelny, snad nedozni do konce, mnohe jsou utnute v polovine. Jedinemu skvelemu osobnimu momentu, kde Regine a Win zkouseji ruzne rytmy s haitskými bubeniky ve studiu, se take nedostalo moc prostoru na ukor reziserskych strihovych "experimentu". Aneb klasicky priklad, jak tvurce, ktery neumi rezirovat, dokaze, s prominutim, podelat i takovy skvost jako je Reflektor. Meli prizvat ke spolupraci radeji Spikea Jonze.

plakát

Píseň moře (2014) 

Brilantní. Jeden z nejkouzelnějších animovaných zážitků, pro mě osobně ještě o úroveň výš než The Secret of Kells. Harmonické, svěží, atmosférické, vizuálně překrásné a hudebně podmanivé. Úžasná práce s proměnou barev, tvarů a perspektivou. Prozatímní favorit roku 2015. A dosti pravděpodobně jím i zůstane.

plakát

Pif-paf, oj-oj-oj! (1980) 

Naprosto geniální zpracování oblíbené ruské říkanky s neuvěřitelnou dávkou humoru. V tomto případě film ocení více dospělí než děti.

plakát

Velké oči (2014) 

Na všudypřítomné obrazy Margaret Keane se příjemně kouká, stejně tak jako na strhující herecký výkon Amy Adams. Film jako celek neurazí, ale ani nijak výrazně nenadchne. Jeden z poněkud slabších počinů Burtona. Asi tu chybí jeho specifická potřeštěnost a morbidita.

plakát

Milovaní (2011) 

Ani skvělý Louis Garrel tuhle, s prominutím, ubohost nezachrání.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Asi jsem se před zhlédnutím filmu neměla učit feministické filmové teorie, protože pak to dopadá tahle - zděšení, zděšení a jediné, co zbylo, je fascinace krásou Brigitte Bardot.

plakát

Paní Bovaryová (1991) 

Starší a nudnější herečku tvůrci vybrat snad ani nemohli. Čímž naprosto zkazili dojem z celého filmu, který je jinak celkem věrný předloze a vizuálně působivý.

plakát

Tobě hrana zvonit nebude (1975) odpad!

Brilantní!! Ukázka toho, jak nikdy, nikdy, nikdy netočit žádný film. Ale bavila jsem se královsky, to se musí nechat. Hlášky typu: "Úplně jste zapomněli, že mám dneska svátek!!", "Nazývejte mě pouze paní profesorko nebo paní doktorko...", "To víte, lidi jsou zlí, i psa mi otrávili!", "Novinařina je poslání - pravdivě informovat a vždycky být při tom!", no, v podstatě každá druhá replika u mě vyvolala záchvat smíchu.