Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Na to, že to uváděl borec jako Neil Patrick Harris, to byl dost nezáživný večer, s minimem vtipů a skečů (skeč parodující nejlepší scénu z Birdmana budiž výjimkou) a maximem nudných pěveckých vystoupení pro americké bydlenky (píseň z Lega budiž snesitelnou výjimkou). Tímto děkuji grupě ETTV za kvalitní rip připravený již v 7:00 ráno, ve kterém jsem mohl písničky a děkovačky pohodlně přeskakovat. S výsledky celkem spokojenost, ale rád bych se někdy dočkal doby, kdy cenu za animák vyhraje nějaký film bez velkého studia za zády. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Quo vadis, světe? V našich skromných poměrech pokradli skleněné lvy cigáni a za Atlantikem zlaté Oscárky zase gringové. Kam se poděl tolik let budovaný rasismus a geneticky zabudovaná xenofobie? S barvou pleti vítězů a vítězek nemám žádný problém. Tedy tohle se týká pouze těch gringů. Stejně tak nemám problém ani s vítězi, jako takovými. Tedy s jednou brutální výjimkou, a to rovnou v kategorii nejcennější. Může mi někdo, kdo si nepíchá do žíly seškrabanou omítku a nepije ředidlo, vysvětlit, jak tak nehorázná πčovina mohla vyhrát?! Už na profilu té ptákoviny jsem předesílal, že akademickou porotu mohou tvořit klidně i čůráci, takže je nutné počítat s nejhorším možným scénářem. Bum, ono se to opravdu naplnilo. Večer, jako takový to byl pěkný. Viděl jsem tedy cirka jeho druhou část, protože jsem samozřejmě na tak trapnou událost ráčil zapomenout a vzpomněl jsem si čistě náhodou. Naštěstí to ten Gaylord z toho ultra debilního seriálu pořádně natahoval, takže mi nic podstatného neuniklo. Z celého srdce tedy děkuji pánům akademikům, že ocenili to trapné klokaní hovno a znepříjemnili mi několik nadcházejících dní, které budu muset věnovat kompletní psychické regeneraci. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vlastne presný opak minulého roku. Show lightová, hudobné vystúpenia nič moc, zato filmy pekne padali: Grandhotel, Whiplash, zaslúžené ženské oscary a (čo som rád) len minimum pre Enigmu. A birdman je fajn. Ešte škoda toho zahraničného filmu, Poľsku fandím, ale nie v zrovnaní artová nuda vs. argentínsky masaker. Divoké historky nedostali, Amélia tiež kedysi nedostala a stala sa klasikou. A čo Zem nikoho? Klubové tv kino ju raz ročne reprízuje. Idu čaká rovnaký osud ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když vezmeme herce, jakkoliv trpící nebo nemocné postavy to mají snazší, akademikům jednoduše vyhovují. Favoritka Julianne Moore, která ve snímku Still Alice zápolí s Alzheimerem i Eddie Redmayne, který trpí nevyléčitelnou ALS. Tentokrát ovšem nemám nic proti. Ostatně znovu si každý přišel na své – ten mluvil o homosexuálech, další o právech žen, Afroameričanech, Mexičanech, o smrtelně nemocných.. jenže tahle angažovanost k tomu prostě patří. Když srovnáme s tuzemskými předávacími večery, reakcí publika, celkovou šťávou a atmosférou, nelze nedat minimálně tři hvězdy. Já budu štědřejší. Potěšil mě navíc muzikálový úvod slušného moderátora Neila Patricka Harrise (a pak ve spodním prádle), uvolňování hranic a strefování se do celebrit (Travolta), minimum trapných momentů, Everything is Awesome, čtení pečlivě střežených tipů.. Hollywood prostě žeru!! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Letošním filmový rok zakončený, tak nějak symbolicky předáváním slavného plešouna jde hodnotit veskrze pozitivně pokud odhlédneme od celkem rutinní a ničím nepřekvapujícím ceremoniálem, a bude nás zajímat především kvalita nominovaných filmů, jelikož v tomto aspektu letos akademie výrazně potěšila a i většina filmů z oskarového období překonala kvalitou díla posledních let z tohoto období. Nejvíce cen si rozdělili Grand Hotel Budapest a Birdman a můžeme říci, že celkem zaslouženě, stejně jako ostatní výherci jednotlivých oceněních. Bez větších překvapení, ale o to zaslouženější ocenění. Co se týče ceremoniálu, tak Neil Patrick Harris je výborná volba, bohužel po výborném nástupu jde kvalita a atraktivnost show výrazně dolů. Objevilo se sice pár zajímavých momentů ( ukecaný tvůrce Idy, Travolta vs Idina Menzel nebo Iňarritovo poselství), ale celkově monumentální 3 hodinová podívaná docela nudila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)
  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)

Reklama

Reklama