Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 498)

plakát

Láska na špičkách (2021) odpad!

Hele, on tohle vážně někdo chce vidět a jde na to třeba do kina? Proč? Proč koukat na špatně napsaný scénáře, záhraný stále stejnými herci (jen někteří jsou špatní)? A proč tam píšou “komedie”, když to není vtipný?

plakát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Násilí ve filmech je určitě fajn, tady mu ale chyběl trochu zajímavější příběh. Zhruba po půlce jsem se trochu nudil.

plakát

Podezření (1990) 

Dobrej napínavej film, kde se věci pěkné průběžně rozvíjí až do překvapivého finále. Za mě dobrý. Počet usnutí: 1.

plakát

Diplomová práce (1996) 

Tohle může fungovat, jen když to dává smysl. A jak moc dává smysl, když si budu točit vraždy holek a pak si videa ukládat do univerzitní knihovny, a ještě do sekce “Porno a divné filmy”? A tohle je jen jedna z mnoha nelogičností. Fakt mě to mrzi, napad i herci se mi libili, jenže tyhle nesmysly to úplně rozbily. 8 mm je mnohem, mnohem lepší film.

plakát

Ozvěny mrtvých (1999) 

Ono to asi není čistých pět hvězd, akorát jsem poslední dobou viděl tolik špatných hororů a thrillerů, ze tohle vnímám jako perlu. Už jenom to, ze se lidi chovají celkem logicky a konzistentně celou dobu, to je pro mne úplná živá voda.

plakát

Los ojos de Julia (2010) 

KOMENTÁŘ ASI OBSAHUJE SPOILERY, POZOR NA TO.  Jako by to nebyl jeden film, ale dva. Ten první je atmosférický a temný, s čímsi tajemným a nebezpečným někde v pozadí. Nejvíc tuhle část vystihuje scéna, kdy se Julie vydá to klubu mezi nevidomé ženy a poslouchá jejich rozhovor. Bohužel, čím víc se odhaluje realita, tím méně film dává rozumný smysl. Možná kdyby to tvůrci stočili směrem k nadpřirozenu, bavil bych se líp, než když za vším stojí pomatený ošetřovatel. Značná část postav a dění je tu nějakým způsobem nakouslá, ale nedořešená - například slepotu předstírající matka, podivná sebevražda manžela Julie a hotelový údržbář. Celkově jsem spíš zklamanej - možná to je tím, že horší je ta druhá půlka filmu.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

V rámci hororů to určitě není špatné, jen tomu místy chybí logická konzistence a to já u filmů nemám rád. Na druhé straně uznávám, že tam bylo dost scén, které byly strašidelné.

plakát

Kráska v nesnázích (2006) odpad!

Asi to je krutější, než by muselo být, ale AG mě sere. Jinak bych dal asi jednu. Každopádně to považuju za Hřebejkův nejhorší film. A to je co říct v té sérii.

plakát

Holka na zabití (1975) 

Není to zas až tak hrozný. Veškrnová tu hraje takovou optimistickou holku, která čerstvě opustila děcák a snaží se někde upíchnout. A mezi tím hledá, co se stalo kamarádce. Největším kladem tohohle filmu je, že ukazuje spíš mimoděk dobu socialismu - jak se tehdy žilo, jedlo, jak lidé přemýšleli. To mě na tom asi bavilo nejvíc.

plakát

Total Recall (2012) 

Největší problém moderní kinematografie je, že má mnohem víc peněz a techniky na triky, ale mnohem menší invencí a hlavně ji chybí koule. Na předělávkách je to vidět asi nejvíc. T.R. z roku 90 ma triky na hovno, hlavního herce na hovno, a stejně je to super napaditá, násilná a něčím podvratná věc. Tohle je nuda. NUDA! Vlastně bych tohle mohl klidně zkopírovat pod novyho Robocopa.