Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 495)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Narozdil od případů 1. oddělení tu není formát jeden díl = jeden případ. Což je škoda, místy se to úplně zbytečně táhne (třeba půlka dílu je jen o otvírání sudu) nebo odbočuje k nijak dál nerozpracovaným osobám a kauzám (Jonák, Mrázek, Rusové). Určitě je tu hezky zachycená část atmosféry tě doby, aranžemi, kostýmy, hudbou. I herci mi celkem sedli. Upřímně nemyslím, že by Orlické vraždy byly to nejzajímavější, co se v té době stalo, ani že by bylo na to potřeba tolik času (Svoboda to v Sametových vrazích zvládl ve dvou hodinách a myslím i líp). Možná to chtělo jet ty díly delší, třeba po 90 minutách, dát vždy jeden hlavní případ a do toho pár delších, které by se tam zjevovaly průběžně. Jako celek je to myslím na tvorbu ČT nadprůměrné, takže 3 hvězdičky ode mne. Ale ten hype a tuny článků, to je myslím velmi velmi přehnané a nezasloužené. Ale možná je to tím, že část lidi v tom má nostalgii a část těch mladších na to kouká že zájmu, jak to tehdy vypadalo.

plakát

Domácí tým (2022) 

Je mi líto. Pokud někdo napíše, že je film komedie, měla by to být komedie. A tohle komedie není, protože to drtivou většinu času není vtipný. Není to úplně nesympatický, jenom nudný.

plakát

Nezralé maliny (1980) (TV film) 

Já vím, herecký koncert, hluboké lidství, krásný obraz podzimu života a tak. Asi jsem tupej nebo málo starej, ale přišlo mi to jako strašná nuda.

plakát

Policajt v Beverly Hills II (1987) 

Pořád tu Murphy funguje, ale nějak tu chybí něco zásadně nového a i humoru mi přijde, že je tu méně než v jedničce. Koukat se na to samozřejmě dá... Trochu mi lezlo na nervy, jak málo se tu vlastně něco vyšetřuje, Eddie trefí pachatele díky nabojnici zcela náhodně už na první návštěvu.

plakát

Dvojníci (2016) 

Proč se obsazuje Krainová? Hrát neumí, vtipná není. Tak proč? Někdo z produkce má nějakou speciální motivaci? Jinak taková TV klasika. Sokol hraje Sokola a už mě s tím moc nebaví, scénář by mohl být vtipný, ale nějak se to nepodařilo přenést do rozhýbaných obrázků. Jo a hudba stojí za hovno. Doufám, že se to netočilo za moje koncesionářský poplatky.

plakát

Benedetta (2021) 

Nečekal jsem moc a jsem moc spokojenej. Je mi jasný, že to není historický dokument a že Verhoeven jen využil historického základu k vytvoření příběhu, kde může ukázat všechno, co tak rád ukazuje. Málokdo je tak fyzický jako on. Rád ukazuje to pěkné a lákavé, ale i to odpudivé a zvrácené. Takže tu člověk uvidí sexy jeptišky i s různými pomůckami, ale taky nádory, popáleniny, morové hlízy a násilná poranění všeho druhu. A to chceme! Teda aspoň já to chci! Do toho je příběh o vyvolené (?) podvodnici (?) dost zábavný a má spád i spustu otevřených otázek. Takže dobrý a doufám, že Paul ještě něco natočí.

plakát

Zhoubné zlo (2021) 

Co jsem si z toho odnes? Všichni tu jezdí v Toyotách, furt něco bliká a paní bydlí ve velkým domě. Nefungovalo to na mne. Nebál jsem se, nebavilo mě to. Po půlce jsem to vypnul. Na horor nestačí, aby se objevovali bubáci. Je potřeba příběh a je potřeba, aby se člověk obával něčeho, co nevidí, nebo čemu úplně nerozumí. A to tu fatálně chybí.

plakát

Rocky IV (1985) 

První Rocky je lacinej, ale tak nějak uvěřitelnej příběh outsidera, co si jde pro svou životní šanci. Tohle je úplně čistý osmdesátkový béčko, dobro/zlo, pomsta za Apolla a za Ameriku, se dvěma ultimátníma "montage" scénama, a to Rockyho rozjímání v autě za zvuků No Easy Way Out (kde zužitkovaly oba předchozí filmy) a HLAVNĚ nejkýčovitější, ale přesto kurva působivý trénink na Sibiři s prostřihy na strojového Draga. Jak to dopadne, to nebudu prozrazovat, to byste určitě neuhodli.

plakát

Kouřové signály (1998) 

Je to takovej film, u kterýho se člověk cítí dobře. Bavili mě herci, prostředí rezervace, i to, že režisér nehraje lacino na city nebo nezkouší story o utlačovaných chudácích (policista, vyšetřování nehody) a nemaskuje negativa (alkoholismus, život od ničeho k ničemu, násilí). Prostě dva mladí kluci z hodně jiného prostředí na cestě z Idaha do Arizony. Není to vyloženě komedie, ale má to momenty, které jsou dost vtipné (Frybread Power, John Wayne song, tvář bojovníka a dotaz na to, kolikrát kolega viděl Tanec s vlky).

plakát

Vodní svět (1995) 

Po Tanci s vlky došel Kevin Costner k závěru, že je kvalitní filmař. A začal se realizovat. Nebylo to dobře pro něj, pro diváky a vlastně pro vůbec nikoho. Vodní svět je blbost. Navíc výpravná a drahá.