Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Představte si, kdybyste se v podobné situaci ocitli. Rozhodně by to nebylo nic příjemného ani pro jednoho z dvojníků. Svou velkou show zde rozbalí perfektní Ondřej Sokol a zdárně mu sekunduje třeba Jitka Schneiderová, Jakub Kohák či Miroslav Etzler (ač zrovna posledního zmíněného jsem neměla příliš v lásce, ale v tomto filmu mi tolik nevadil, tak se to dá považovat za velký úspěch) - a spousta dalších. Jedna z nejzábavnějších věcí mi přišel portrét Jardy Jágra místo prezidenta či arystokrat (psáno schválně špatně jako ve filmu). Tento snímek bych si klidně s chutí pustila znovu a znovu pro pobavení a myslím, že bych se ani jednou nenudila. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to právě dojel. No, výživově je to na úrovni Probudím se včera a tak. Primácká produkce je prostě znát. Místy je to laciné jak rolexky od rákosky, ale umí to i pobavit a Nárožný se Sokolem to táhnou. Jinak nevím, jestli se poslední dobou viděla v zrcadle Síma Krainová, ale tohle není ta kráska, kterou jsem znal. Její bledý, propadlý obličej mě bude ještě nějakou dobu strašit ve snech. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Po stopadesáté ohraná zápletka funguje zejména díky skvělému Ondrovi Sokolovi. Jeho scénky ze školy jsou výborné, ačkoliv nepřináší téměř nic nad rámec již mnohokrát viděného (od Sestry v akci přes Zkaženou úču po toho "učitele" co má pod tělocvičnou zakopaný kontraband), přesto to opět cvakne. Příběh nestojí za zmínku, ovšem při sledování si nezapomeňte vychutnat prostřední třetinu, protože ta je opravdu pětihvězdičková. Začátek a konec trochu drhnou a nemyslím, že by to bylo kvůli Jakubovi Kohákovi, který se mi tu na rozdíl od Teorie tygra líbil. "Zklamal" nečekaně civilní Čtvrtníček a Nárožný, kterému to nějak nesedlo. Tak či tak, velmi svěží komedie, nevím jestli je to úplně na kino, ale za podívání stojí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu žádná hitpoška.Nepovedenej Nárožný,děsnej Kohák(sorry Jakube),a celý mi to připomínalo Ještě většího blbce než........... se Sobotou.Ale výměná Sokolíků filmu pomohla,myslim že prásknutí většího důrazu na tu výměnu,a hlavně delší čas by film slušně nakoplo.Původně to bylo na dvě,ale dám tři.50%. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že Sokol, který je neobyčejně talentovaný herec (i režisér) vždycky zahučí do filmu, který je ve výsledku špatný. Příběh o záměně osob je starý jako lidstvo samo, ale budiž. Osmdesátiletý mafián v podání přehrávajícího Nárožného je dost přes čáru, ale tak dejme tomu... Ostatní ansámbl je tak trochu vedle: Etzler jako obvykle dokazuje, že neumí hrát, odrzlé dětičky jsou otravné a Jitka Schneiderová je ve své roli neobyčejně nesympatická. Největším průserem je ovšem syntetická Simona Krainová, která má hrát drsnou krasavici, ale její facelift je tak brutální, že by z fleku mohla hrát mimozemšťana. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Scény na nábřeží se točily v pracovní dny a za plného provozu jak osobní, tak hromadné dopravy a tak si taxikář Bohouš (Jan Filipenský) vyslechl sérii šťavnatostí na téma drožkáři a čuňata za volantem od kolemjdoucích a kolemjedoucích. Naštěstí natáčení prý nebylo dlouhé, takže se to prý dalo ještě vydržet. (Fuego)
  • Natáčelo se v Praze, Litoměřicích a ve Slaném. (Terva)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)

Reklama

Reklama