Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 615)

plakát

Pátek třináctého 4 (1984) 

Takhle ne! Nudné místo, nudní lidé, nudné lekačky, tuctové vraždy. Chválím Corey Feldmana za dětské finále a promítání němých erotických tanečků.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Okoukaný příběh, hrozně patetické a parta MI má extrémně velké nosy (i ženy). Film působil prázdně a natahovaně. Užil jsem si pouze scénu ve vlaku. U konce s dechem...

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Nepříjemná a skvěle vymyšlená brána do světa mrtvých. Kola se roztáčí, ruce podávají ale lidské mozky to nedávají. Co je realita a kdo je tady v pasti? Dosti mě ten film potrápil.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Není to sice převratný druh nové romantické komedie, ale vše tu šlape jako nové kolo. Čert vem, že tu jsou všichni bohatí a dokonalí. Hlavně, že se ti dva nenávidí a umí být bezcitní. Mezi láskou a nenávistí je slabá hranice. Krásně zabalené a příjemné.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Společnost je křehká věc. Stačí chvilka a role se dokáží měnit velmi rychle. Náš umělý systém společenské spravedlnosti se okamžitě obrací. Dovednost jedince přežít je prapud. Žít za každou cenu a bez morálky.

plakát

Krvavá zátoka (1971) 

V době vzniku to muselo být šokující, ale dnes to je zdlouhavý film. Zápletka je zajímavá a zátoka depresivní, ale kdo nevraždí, okrádá svou rodinu. Konec velmi nečekaný.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Dospělý pohled s otevřenou hlavou na výuku rodiny. Co je správné? Vrátit se zcela k přírodě a být nezávislý fyzicky a duševně nebo být absolutně závislý na společenském systému? Ani jedno. Důležité je najít rovnováhu, ale hlavně i děti mají svůj názor a děti budou vždy děti. Líbí se mi, že se ukazuje ta povrchnost klasické městské rodiny a nenazývání věcí pravými slovy. Vše zatajovat = smrt, sex, nemoci, násilí. Alibistické nakupování mrtvých zvířat v obchodu a nebavit se o tom, jak zemřela. Ta rozdílnost mezi bio a klasickým životem je fascinující. Zcela jiné světy, jiné hodnoty, jiné chování. Ale ani jedna cesta není ideální. Chytře ukázaná zrcadla obou světů s prasklinami. Život je takový, jaký vám vyhovuje, ale je dobré se jednou za čas rozhlédnout a přehodnotit cestu, která tak rychle ubíhá...

plakát

Napoleon (2023) 

Film natočený jako pohled z okna Šinkansenu. Není na nic čas a skáče se očima z jedné scény na druhou. Napoleon je zde vykreslen jako podivín, introvert a možná autista bez klasických emocí. Více se tu probíraly jeho moce a nutkání než klasický obraz vojevůdce a to bylo zábavné. Tohle mělo mít 2 díly nebo to pojmout jako minisérii. Scény jsou pěkné, ale místy to vypadá televizně. Přesto film hodnotím kladně a Phoenix nezklamal.

plakát

V pravé poledne (1952) 

Šerif připomíná obyvatelům města jejich špatné svědomí. Jakmile se změní situace všichni se najednou stávají alibisty. Morálka ztéká do kanálu většina rychle zapomíná a kouká stranou. Dokonalé zobrazení chování společnosti v krajní situaci. Western tu je druhotný, hlavní je chování lidí.