Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

svým X mě West zrovna neoslovil a i když mělo svoje světlé stránky, rozhodně to pro mě nebyl ani horor roku ani úplně dobrý film. Pearl jakožto prequel, či snad origin jedné z postav z X je na tom dost podobně. Mia Goth to celkem táhne, poměrně slušně to celé vypadá a bavily mě ty skoro až naivní pasáže, které vypadají jako kdyby utekly z nějakého perverznějšího sestřihu Čaroděje ze země Oz, ale jinak to byla víceméně podobná nuda jako "první" díl. S Westem a jeho dílem holt asi nebudeme kamarádi...40% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mia Goth se na tyhle nestabilní role hodí jak kabát v zimě, proto mám ten dojem, že to táhne na bedrech ona sama, protože příběh to nemá příliš sofistikovaný. Moc jsem ani nepochopila ten Westův nápad na trilogii, když Pearl souvisí s X v podstatě minimálně, ale chtěl si tam najít spojitost, tak ji našel. Jako taková dramatická sonda do duše snílkovské venkovské holky, která má doma peklo a z toho psychické problémy to bylo ale ucházející. O horor se to jen otře, je to spíš takový jednohubkový bizárek. Plusové body si to může připsat za sáhodlouhý monolog, který se dal poslouchat a dalo se do něj vcítit a taky za závěrečné znepokojivé, ale potrhlé titulky. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Hixploatation anti-horor X osobně považuju za jedno z největších překvápek, co jsem letos viděl. O to větší překvapení je, že režisér Ti West na tento relativně nenápadný projekt nejenže navázal, ale rovnou okolo něj vystavěl celou trilogii [a to vše rámci jednoho roku, za což si fakt zaslouží respekt]. Přičemž Pearl je nejenom druhým dílem, ale zároveň i figuruje jako prequel k X. Protentokrát však Ti West otočil kormidlem o 180° a prozkoumal tak vody psychologického dramatu, díky čemuž má divák jedinečnou příležitost nahlédnout do zvrácené hlavy ještě zvrácenější Pearl, která je ochotná kvůli splnění svých snů jít [doslova] přes mrtvoly. A světě div se, ono to kupodivu funguje na výbornou, jelikož pomyslným středobodem je zde fenomenální Mia Goth, na níž celý film prakticky stojí a padá – ne-li rovnou celá trilogie, protože právě ona je nejenom hereckým, ale i tématickým pojítkem všech tří filmů. A strčím klidně ruku do tlamy toho aligátora když řeknu, že ta holka je hereckej objev roku. A já už se teď upřímně nemůžu dočkat, co za prasárny Ti West vymyslí ve třetím díle. Já jen doufám, že spousta lidí X po rande s Pearl ještě víc docení...... #thisismyAmericanPsycho ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Ti West mě zase nezklamal. Tentokrát natočil prequel k hororu X a stihl oba filmy vydat ještě letos. Za to velký potlesk. Pearl je sice méně hororová oproti X, ale je bezesporu lepším filmem. Od začátku jde vidět, že West je po stránce kinematografie extrémně sebevědomí. Měl jsem místami pocit, že sleduji práci Alfreda Hitchcocka. Je to krásně natočený, barevnější než X, tam se ale hrál na ten špinavý styl 70. a 80. let a připomínal film Texaský masakr. Ačkoliv je Pearl méně hororová oproti X má pořád nepříjemné scény a dokáže vyvolat pocity, jaké od hororů vyžadují diváci, kteří nehledají duchařiny. Mia Goth v hlavní roli předvedla jeden z nejsilnějších ženských hereckých výkonů v letošním roce a strašně bych jí přál Oscara. Ale něco mi říká, že to nevyjde. Její několika minutový monolog bez střihu neměl chybu. Za zmínku také stojí Tandi Wright, která si zde zahrála matku Pearl. Ta předvedla při večeři skvělí výkon, až jsem měl z ní nepříjemný pocity. Je to parádní film, ale přiznám se, že k 5* mi tam něco chybělo. Přesto jsem velmi spokojený a já se už nemůžu dočkat, co předvede West a Goth ve třetím filmu MaXXXine. Jedno je už jasné. Bude to další zajímavá podívaná, která se bude lišit od předchozích dvou filmů. A proto se bude jednat o jednu z nejzajímavějších trilogií, co jsem viděl. 8/10 P.S. Záběr při závěrečných titulků nemá chybu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Spojení Ti West, Mia Gothová a Tandi Wrightová funguje skvěle, sluncem zalitá rodinná farma na odlehlém místě nevěstí nic dobrého, divák cítí od samého začátku, že něco není v pořádku.. Příběh mladé ženy, jejíž manžel bojuje na frontě, ona se cítí osamělá, frustrovaná, k tomu péče o nemohoucího otce, neustálé konflikty s přísnou matkou, touha po jiném životě, jsou živnou půdou pro zkrat a pád do šílenství, je odvyprávěn v podstatě jako psychologické drama s krvavou vsuvkou (vidle a sekera). Musím přiznat, že mi z hlavní postavy běhal mráz po zádech a zároveň mi jí bylo líto.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Pearly (Mia Goth) vrcholný monolog trvá asi 6–7 minut a skládá se z jednoho záběru. (HanzoBureshi)
  • Když se v kinech promítal předchozí snímek X (2022), tak v některých oblastech bylo možné před filmem vidět oficiální trailer k tomuto snímku. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama