Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Abeceda strachu (2023) (pořad) 

Velmi vysoka, az televizni kvalita, poutave vypraveni i precizni priprava. Verzi z herohero hodnotim *****

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1 (2022) (série) 

Nepresna adaptace knih, uzasny prequel k filmum. ***** Recenze: Pro urputne fanousky filmu (extended) a milovniky fantasy je tohle fakt nirvana. Cetl jsem i knizky - ano je to mimo kanon, ale je to fakt povinnost. Skripou dialogy, kolisa tempo ale ma to spousty(!) nezapomenutelnych momentu hodnych prave Jacksonovy trilogie. Oda na Tolkienovo fantasy, nadherna podivna, oslava Pana Prstenu, serial co nema konkurenci ani obdoby... Uz po prvni serii neuvidim puvodni trilogii nikdy jako driv, protoze uz ted jsou pro mne mnohe motivy, postavy a pribehy daleko hlubsi. Vic nez jsem cekal, vlastne i vice nez jsem doufal.

plakát

Lví král (2019) 

Vysla bluray/dvd verze (zatim bez dabingu) a je v ni upraven barevny kontrast tak, aby se film priblizil originalu a pritom byl zachovan fotorealismus vzhledem k tvurci vizi. Upravena verze je vice prijemnejsi na koukani a na velke obrazovce vypada nadherne a tak akorat pohadkove. Novy Lvi Kral si tak zaslouzi dalsi shlednuti a mozna i vyssi hodnoceni vzhledem k tomu, ze mdly/sedy obraz vedl k mnoha namitkam fanousku originalu. Za me palec nahoru autorum za tento krok a podle me mel s touto barevnou paletou film jit uz do kin. PS: ve zkratce to znamena, ze jsou lvi zase oranzovi, lvi rise zluta a dzungle zelena. Jo a sekvence “can you feel the night tonight” se nyni konecne odehrava k veceru jako original a ne v prave poledne.

plakát

Joker (2019) 

Velmi precizni a k dokonalosti se blizici oda na dulezitost empatie. Silnejsi a intenzivnejsi podivanou jsem od posledniho Mad Maxe nevidel/neprozil. *****

plakát

Od soumraku do úsvitu (2014) (seriál) 

Sesty dil byl paradni, a podle upoutavky na sedmy uz to bude jenom lepsi a lepsi... Navic, byla odklepnuta druha serie s rovnou 13ti dily. (Skoda, ze o takovem Hannibalovi se porad rozhoduje)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Před půl hodinou jsem dokoukal a citím, že přesně teď je ten pravý okamžik, abych usednul ke klávesnici a začal znovu psát. Dříve jsem psal obsáhlé fantasy příběhy, později krátké románové povídky a skrz kratičké recenze flasových her jsem se dopracoval až k psaní stížnosti klientů, kteří mi denně volají do práce. Románovou předlohu jsem nikdy nečetl a hodnotit příběhovou hirearchii, ke které mám největší výhrady, tak hodnotit nemůžu. Při cestě domů, kdy jsem se brouzdal skrz sněhové závěje a přemýšlel nad tím, kolik zimních večerů jsem obdivoval noční oblohu zahalenou ve sloupech jemně se snášejících sněhových vloček, jsem si každým krokem připadal mladší a mladší... Nevím, jestli někdy každý z nás jednou seděl v koutě, netuším, co se stalo s lidmi, jako byl Sam a pevně doufám, že se nestali jen depresivními a odpor nahánějícími osobami. Věřím, že si vyklestili cestu dále životem a doufám, že i přesto nezapoměli psát. **** za herecké výkony a režii.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Příjemná komedie, určitě o úroveň výš, než všechny předešlé pokračování (tím myslím i původní trilogii). Vzhledem k tržbám to vidím na další díl a tvůrci si sami nechali otevřená vrátka, když úspěšně zavdali převodu z teenager komedie na trochu dospělejší žánr. To mi připomíná, že v tomto souboji vyhrává Hangover a to i přes pořádnou dávku nostalgie Prciček. ***

plakát

Nevěrná (2002) 

Nestravitelná, otravná a hlavně neskutečně trapně úlisná a rádoby emocionální hovadina. Z Gerea je mi zle a už dlouho ho nechci nikde vidět. (Učím se na státnice a už dlouho mě takhle nic nenasralo jako tahle kulisa z televize)

plakát

Procitnutí (2012) (seriál) 

Pilot za originalitu a závěr silné *** s příslibem, že některé další díly mohou vykřesat i maximální hodnocení. E02 - Vesměs natahování prvního dílu, ale díky srovnatelné kvalitě a zajímavému konci, nevidím důvod nesledovat dál. Možná by to chtělo trochu zrychlit tempo. *** E03 - Začínám mít strach, že při podobné kadenci nápadů se tvůrci rychle vyčerpají... **** E04 - Děj se ani trochu neposunul vpřed a tato epizoda pouze těží z předešlých dílů. *** E05 - Za relativně svěží detektivní zápletku *** E06 - Tato epizoda pro mě byla velké překvapení a její obsah se v klidu mohl rozprostřít až přes dva díly, nebo mohl posloužit jako finále série. Poprvé hodnotím plným počtem *****.