Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovině filmu jedna přítelkyně Connie říká: "Vždy to končí katastrofálně". A ačkoli je si toho Connie vědoma, ono to taky katastrofálně skončí... Richard Gere a Diane Lane v erotickém thrileru Adreana Lyne.. Docela zajímavá je scéna kdy oba vypovídají policistům o smyšlené akci, Connie tak, aby neprozradila nic manželovi - ale manžel ví, ale zase nemůže prozradit jí že ví. To by muselo i toho detektiva trknout, že něco zapírají... Pusťe tento film manželce, a uvídíte, že vám zůstane ... věrná :) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Diane Lane hrá sexy vydatú ženu a ako to už vo filmoch býva, sexy vydatá žena sa zapletie so sexy slobodným mužom, ale čo teraz s manželom? Samotné obsadenie je z filmu asi najlepšie, inak je to po remeselnej stránke obyčajný a neoriginálny film na sobotný večer. Nemôžem povedať, že by ma nudil, ale podobných filmov už bolo skutočne dosť a nebyť Diane Lane dám **. Adrian Lyne je priemerný režisér , ale napr. film 9 a 1/2 týždňa veľmi dobre fungoval čisto ako erotický, Neverná nemá ani dostatok erotických scén a čiže ani dusna sa v ňom vôbec nedočkáme. Za jedno zhliadnutie však samozrejme stojí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vdaná, šťastná, finančně zajištěná. Když jí ale cestu zkřížil přitažlivý mlaďoch, vše výše spokojené bylo jen zdánlivě. Americká studie nevěry? Její devastující následky? Vypořádávání se se ztracenou důvěrou? To jsou témata pro rutinéra a kýčaře Adriana Lynea, jehož ponaučení jsou jak z magazínu pro naivní ženy středního věku, ale berme to tak, že je to většinou solidně natočené a slušně zahrané. Na tenký led se pustil už v Neslušném návrhu a Osudové přitažlivosti, efektně to zabalil do melodramatu i thrilleru. Nebyla to žádná sláva, ale třeba v případě záletného Michaela Douglase, si myslím, držel diváka ve slušivém napětí. Harmonickou rodinu nyní naruší přitažlivý Francouz, respektive odřená kolena a její chuť zkusit něco neprobádaného. Nebrání se moc zdatně, prostě do toho velmi rychle spadne. Jenže pracovně úspěšný manžel není žádný slepý idiot. Když pak u milence objeví jeden suvenýr, rozpoutá to v něm tak trochu jiné emoce. Párkrát se ušklíbneme, párkrát nelichotivě usmějeme, ale vesměs doklopýtáme do finále bez výrazných ztrát kytiček. Samozřejmě o nějaké velké psychologické drobnokresbě nemůže být řeč, zvlášť v druhé půlce přešlapujeme místy až neobratně, divákův zájem ale úplně neopadá. Diane Lane protichůdné emoce dokázala herecky ustát, Richard Gere se snaží, ale a) tentokrát postrádá jeho typicky okouzlující výraz, b) jeho postava není úplně věrohodná. Olivier Martinez nezaujme vůbec. Lyne se znovu vyžívá v docela (na hollywoodský biják) otevřených erotických scénách, obecně se ale drží zkrátka, což je tentokrát možná jen a jen dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, ale po vlažných ohlasoch som čakal nejakú klasickú, zabudnuteľnú tuctovku. Naopak Neverná ma chytila od začiatku až do konca a priznávam, že som v priebehu deja niekedy vôbec nevedel, kam bude príbeh smerovať. Na rozdiel trebárs od Fattal atraction. Neverná má dusnú a konzistentnú atmosféru a Gere s Lane tu sú dostatočne vierohodní. Chabrolov originál som videl až neskôr a je to úplne iný film, takže spätne má Neverná u mňa aj za tento fakt body navyše. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Věrnost neroste na louce ani nepadá z nebe - je dílem charakteru, aneb kterak se Piggy Eye Ríša nesrovnal se skutečností, že v krámě jsou dva mlsní kocouři.. Dokud se parohatý manžel nechopí těžítka, je Lyne na poli vztahového dramatu o Vášni vodící slepého koně jménem Rozum dokonale poutavý (D.Lane ten nerovný souboj ztvárnila docela přirozeně), nicméně následný přestup na vlak detektivního thrilleru byl jako prudké stoupnutí na brzdu. Alespoň že zastavili u policejní stanice a popřemýšleli, jaká barva jim svítí na semaforu zvaném Život.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama