Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (274)

plakát

Babylon (2022) 

Damien Chazelle opět potvrdil, že točí kvalitní filmy. Kamera zaměřená na detaily, barvy, kostýmy, herci, vše je zde prvotřídní. Jediné, co trochu pokulhává, a to téměř první dvě hodiny filmu, tak je děj. Přeci jen není se čeho pořádně chytnout a trochu to připomíná Tenkrát v Hollywoodu. Až poslední hodina nabídne plnohodnotné rozuzlení. Justin Hurwitz se hudbou opět vyznamenal. Skvěle žánrově i typově laděná. Celkově se jedná o příjemný návrat do 20. a 30. let minulého století.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Detaily, detaily a zase detaily. Neskutečně precizní práce všech, kteří se na tomto snímku podíleli. Tři hodiny skvělého vizuálu, který podtrhuje pozvolna rozvíjející se příběh a důraz na poznání a pochopení jednotlivých zvyklostí, tradic či způsobu života. Určitě zde lze najít nějaké nesrovnalosti, ale to nic nemění na tom, že se jedná o důstojné navázání na první díl. Zdá se, že tento svět v sobě skrývá mnoho neobjeveného. Uvidíme, co James Cameron přinese příště.

plakát

Ztracené město (2022) 

Brad Pitt by si jistě zasloužil více prostoru než jen několik málo minut na začátku a poté na konci v podtitulkové scéně. Chtělo by se říct kvalitní béčko, ale opak je pravdou. Spíše horší céčko. Tento filmařský počin nepočin opravdu stačí vidět maximálně jednou. Není totiž moc co vytknout a na co vzpomínat.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Ačkoliv děj se točí v podstatě stále kolem toho samého (Kateřiny), tak to rozhodně neubírá na atraktivitě. Násilí a surovost jsou zde na běžném pořádku, což se rozhodně podařilo zachytit na kameru. Plejáda amerických herců podává velmi slušné výkony. Čeští herci dostávají daleko méně prostoru, což je možná i na jednu stranu dobře. Pokud takový Jan Žižka skutečně byl, tak klobouk dolu. Vítěz, který nebyl nikdy poražen. Slušně ztvárněno, i když triologie od Vávry je pro mě pořád na prvním místě.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Pozvolný začátek u kterého by se chtělo říct, že pokračování již nemá co nabídnout. Představení hlavních aktérů, nástin akce o kterou půjde (zprvu ne příliš zajímavou) a hudba, která vše skvěle doplňuje. Ovšem ve druhé polovině vše začalo parádně do sebe zapadat a hlavně gradovat. Záběry jsou fantastické. Příběh rozhodně neurazí a navíc vše končí dobře. Tohle se opravdu povedlo.

plakát

Lego Masters (2022) (pořad) odpad!

Viděn pouze jeden díl a to ještě ne celý. Matouš Ruml v roli moderátora v mých očích neskutečně klesnul. Propůjčit se tomuto projektu a vystupovat tak, jak vystupuje? To je velká škoda. Evelyn ječí jako kdyby to někoho zajímalo, ta ženská je s odpuštěním odrazem dnešní doby (nebo alespoň její chování tomu nasvědčuje). To nejzajímavější mají být stavby z lega, jenže k čemu to je, když kamera vše snímá z kilometrové dálky. Člověk by se třeba rád podíval na detail jednotlivých staveb. Bohužel. Ačkoli mám rád Lego, tak toto je žumpa a postrach pro jakéhokoli televizního diváka. Americkou verzi neznám, nicméně dle mého subjektivního názoru se převzetí jednoznačně nepovedlo.

plakát

Životní trefa (2022) 

Adam Sandler patří mezi ty herce, kterého bych v této roli rozhodně nečekal. A popravdě jsem se s tím trochu celý film pral. Nicméně to je vlastně jen jediná kaňka na jinak velmi dobře zrežírovaném filmu. Basketbalových záběrů je zde poměrně dost, ukázky z tréninků zahřejí na duši a motivace zde rozhodně není málo. Ben Foster zde sedí úplně náramně. Prostě jeho tu chcete mít. Kamera, která se občas třepe a ostří trochu neplánovaně působí v konečném důsledku atraktivně a snímku dodává na zvláštnosti. Určitě jeden ze solidních zářezů basketbalové kinematografie.

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

Skvělá podívaná. Je strašně hezké vidět v dnešní době, jak se někdo snaží vychovávat své děti. Upřímnost, pokora a respekt k rodičům. Sportovní úspěch zde řadím až na druhou kolej, čímž nechci říct, že by byl méně významný, nicméně to, co dělal král Richard pro svá děvčata, tak by mělo být promítáno každému rodiči v minimálně měsíčním intervalu. Skvěle inspirováno, skvěle natočeno a skvěle také zahráno.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Nic nového. Vše již dopředu známé a předvídatelné. Jediné, co je zde novinka, tak je spolupráce s roboty. Zde by děj mohl trochu rozvětvit, ale ono nic. Na druhou stranu je zde hodně střípků z prvního dílu, takže vás to nutí si jedničku prostě a jednoduše znovu připomenout.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Svěrák a jeho scénář, herecký um a vtip. Jakože proč ne, ale obávám se, že tento snímek cílí zejména na příznivce Svěráků, kteří jejich důvtip milují. Já do této kategorie nespadám. Možná proto mi až na pár dobrých scén přišla celá podívaná unilá a nezajímavá. Po shlédnutí nevidím jediný důvod, proč se k tomuto snímku znovu vracet. Škoda. Nakonec poznámka pod čarou. Duo Kotek a Rambo bylo mnohonásobně lepší ve vlastnících.