Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (463)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Z komerčního hlediska skvěle vykalkulovaný a vysoustružený studiový produkt, který nikoho neurazí, ale zároveň nemá absolutně žádné ambice přinést jakkoliv výjimečný nebo aspoň lehce nadprůměrný divácký zážitek. Kamenně strnulý horní ret a dokonale vyhlazené tvářičky Sandry Bullock mě z děje docela vytrhávaly, stejně jako úplně marný záporák v podání Daniela Radcliffa, jenž se jako herec sice snaží seč může, ale castingový omyl tím nespraví. Pusťte si radši třeba po letech znova výbornou Honbu za diamantem, Ztracené město je jen naleštěná komerce vhodná leda k žehlení. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Po Uncharted tu máme další dobrodružný film, tentokrát připomínající slavnou Honbu za diamantem od Roberta Zemeckise. A nijak nevadí, že Ztracené město má za cíl hlavně pobavit. Alespoň v mém případě se to povedlo. Po dlouhé době jsem se v kině smál nahlas, užíval si přepálených výkonů Daniela Radcliffea a Brada Pitta, pokochal jsem se nádherným tělem Channinga Tatuma, který si navíc ze sebe umí udělat srandu, a Sandra Bullock mě taky docela bavila. Potěšily i krásně nasnímané lokace Dominikánské republiky, svižné režijní tempo a parádně ulítlý písničkový soundtrack. Ztracené město je skvělá zábava, kterou rád uvidím znovu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Za Brada, který tuhle sračku tahá, žel krátce a bez možnosti na úspěch ze sraček, dám hvězdu. Jinak je to nevtipný, zdlouhavý, gerontofilní, plochý a sterilní pokus o dobrodružný humorný příběh, jaké se točily v 80. letech (a to nejen zmiňované Honba za diamantem a Honba ze Klenotem Nilu, ale třeba i Firewalker, Alain Quatermain s Chamberlainem a další), pokus na úrovni dětí ze zvláštní školy, pokud by dostaly pár milionů dolarů, aby si svůj pokus natočily za účasti rodičů z bohnické léčebny. Do háje s takovými vypatlaninami. A ta tlustá černoška, co se snažila být vtipná, a ten chlápek s kozou (jako fakt anděl?), to už někdo hodě upadl na hlavičku. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný a nezáživný dobrodružný film. Sandra spolu s Channingom sa do svojich úloh vôbec nehodili a ich "kvázi vtipné" hlášky mi neprišli ani trochu zábavné, počas filmu som sa zasmial presne jedenkrát. Taktiež Daniel Radcliffe bol neuveriteľne trápny a v každej scénke, kde sa vyskytol ma neskutočne iritoval. Ďakujem Bohu aspoň za vždy výborného Brada Pitta, ktorý si síce dlho nezahral, ale vďaka jeho výkonu som Stratenému mestu nedal o ďalšiu hviezdu menej. Aby som to zhrnul, myslím si, že tento film je nevkusnou stratou času, ktorá sa hrá na napínavé dobrodružstvo, ale vôbec ním nie je... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ztracené město již v upoutávkách nevypadalo jako film, od kterého by měl člověk čekat nástupce Indiana Jonese či Mumie Stephena Sommerse. Kampaň ovšem krom hvězdného obsazení lákala i na potencionální slušný dobrodružný výplach, který bude mít fajn obsazení, pár akčních scén, slušnou výpravu a bude následně velmi snadné na celý film zapomenout. A přesně tímto typem filmu Ztracené město je. Nevyplatí se od něj mít dvakrát extra velké očekávání, v jednotlivostech je ovšem Ztracené město dostatečně zábavné. Přesto potenciál pro něco velkolepějšího a v součtu i zábavnějšího na místě rozhodně byl. Obsazení celého filmu je fajn a své role si užívá. Brad Pitt je ve své malé roli fenomenální, Daniel Radcliffe poté dokazuje, že mu záporné postavy (kteří se ovšem zákonitě nesmí brát příliš vážně) poměrně jdou. Sandra Bullock i Channing Tatum poté mohou působit jako podivná dvojice, ve svých rolích jsou ovšem opravdu fajn, překvapivě mezi nimi funguje i chemie a jejich postavy víceméně fungují i jako postavy. Nějaká ta osobní traumata či přerody v jiné osobnosti šlo možná prodat trochu výrazněji, přesto je casting jednou z hlavních tref do černého. Při sledování snadno vystupuje pocit, že režijní dvojice Aaron Nee a Adam Nee své tvůrčí povinnosti zvládli poměrně slušně. Akce není moc a není ani dvakrát kreativní, je ovšem slušně odvedená. Herecké akce fungují, tempo již od druhé poloviny není tak problematické a v součtu se jedná o slušnou rutinní práci. Nikdo se tu očividně nesnažil vytvořit novou dobrodružnou klasiku, potenciál přitom byl rozhodně větší. Hledání ústředního MacGuffinu ve finále není dvakrát záživné ani napínavé, snaha o humor v pár momentech též nepřináší to pravé ořechové. Nejzábavnější je Ztracené město v momentech, kdy si tak trochu utahuje z klišé, v ten moment zamrzí, že celé Ztracené město není více parodií na dobrodružné filmy. V součtu to vlastně ve všech ohledech jede tak trochu na půl plynu. Není to úplně komedie, není to úplně akční, není to úplně romantické. Skutečně platí, že to v jednotlivých segmentech je velmi vtipné, v jistých momentech to má solidní akci a v jistých momentech to je přesně romanticky hřejivé. I proto platí, že je Ztracené město spíše slušný výplach, který se ovšem z hlavy vypaří velmi rychle. A těsně předtím se divák nejspíš nezbaví pocitu, že se toho potenciálu někdo plně nedořezal.  Ztracené město rozhodně neurazí. Nebude z toho nová dobrodružná klasika, přesto to má pár světlých momentů, které jen zatemňují ty momenty, kdy to celé tak trochu nevyužívá svůj potenciál. A celé to je díky tomu akční, zábavné i romantické jen tak trochu. Těžko říct, jestli měl vůbec někdo z tvůrců vyšší ambice.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně nazve Abigail (Daniel Radcliffe) Alana (Channing Tatum) Fabiem. Je to odkaz na herce Fabia Lanzoniho, který stejně jako Chaningova postava pracoval jako model a pózoval s dlouhými blond vlasy na přebalech románů pro ženy. (Ganka)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama