Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (147)

plakát

Sněží, sněží... (2019) 

Několik párů, několik příběhů o lásce, samozřejmě je vše vzájemně propleteno... co mi to jen připomíná...? Jo, je to nová Love Actually. Vylepšená o lesbický vztah a zaměřená na puberťáky. Všechny dějové linky jsou od začátku hrozně předvídatelné. Nic vás nepřekvapí. Ale i přes to všechno... se mi film líbil :) tak 3-4 hvezdičky :)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

O něco vtipnější než jednička, o něco méně pohádkové než jednička. Spousta povedených biblických vtipů, spousta hvězd (možná až moc, ale kdo by odmítl Strachovi hrát v Andělu Páně :D) .

plakát

Jenny se vdává (2015) 

I can´t change even if I tried, even if i wanted to... my love, my love, my love... :)))) Tohle téma je mi velmi blízké. Ne že bych byla jednou z nich, ale doopravdy nedokážu vystát, když je někdo proti homosexuálům. A když jsem objevila tenhle film - v hlavních rolích Katherine Heigl a Alexis Bledel, řekla jsem si - to musím vidět! Jak si tak čtu předchozí komentáře, vidím že lidem dost nesedne hlavní dvojka takhle pohromadě. A ano, Alexis Bledel se chudák té Rory Gilmorové už nezbaví :DD Já mám obě herečky ráda, Katherine více, je lepší herečka než Alexis, ale miluju Gilmorky :D A asi trochu souhlasím s ostatními, že mezi nimi chemie prostě není a ty lesby jsem jim prostě nevěřila. Ale myslím, že je chyba spíše ve scénáři a režii. Vím, že film je schválně postaven spíše na té reakci rodiny a okolí než přímo na lesbickém páru, ale myslím že je to škoda. Přece jen trochu víc se zaměřit na to, proč jsou ty holky do sebe tak zamilované, a jak doopravdy chtějí být jen spolu... myslím že by to filmu prospělo.

plakát

Inferno (2016) 

Šifře nebo Andělům a démonům to nesahá po kotníky. Ale myslím že problém je už v předloze, že filmaři z toho vytěžili maximum. Lépe jsou na tom ti, co knihu nečetli, protože budou šokovaný zvraty ke konci filmu. Konec filmu byl hrozně zmatený, všechno co se do té chvíle ve filmu odehrálo teď vyvrátili a pak ještě jednou vyvrátili vyvrácené (abych to nazvala hezky česky, udělali z toho hroznej mrdník). Budu to muset vidět ještě alespoň jednou, abych všechno pochytila. ,,Longdonovo peklo" na začátku filmu bylo zajímavé, tvůrci si s tím doopravdy vyhráli, chtěli se předvést. A líbilo se mi, že na konci dostalo peklo reálnou podobu a vše bylo vysvětleno. Tak první třetina filmu byla vůbec moc pěkná, zajímavá a napínavá, ten konec byl horší...

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Jak poznáte filmy Jiřího Stracha? Každý štěk je hvězdně obsazený a hlavní roli má Trojan. Příjemný, lehce stravitelný film, který pobaví, a zároveň přináší hlubokou myšlenku a přiměje diváka se zamyslet. Jak se chováme k těm, co máme rádi? Vždy je co napravovat. Ale není už pozdě? Když se film začal měnit na fantasy, říkala jsem si, že už snad ani neumíme natočit jednoduchý, hezký a realistický film. Jako kdyby měli sami tvůrci pocit, že bez pohádkové zápletky by film byl nudný. Bála jsem se, jak daleko to nechají zajít, ale nakonec to zvládli celkem dobře.

plakát

Život je život (2015) 

Film mě zaujal už v první minutě. Úvodní diskuze u rodinného stolu byla vtipná a myslím že se v ní pozná kdejaká česká rodinka. Říkala jsem si: ,,Jo, tak to by mohl být fakt dobrej film!" Bohužel. Zlom přišel ve chvíli, kdy se Vetchý proměnil V Jamese Bonda a hned mi bylo jasný, že to bude hrozná volovina. A opravdu, byl to hezký film, příjemný a zábavný, až na ty snové pasáže. Na to se jednoduše nedalo koukat. Ještě bych se ráda zmínila o Saře Sandeva. Doposud, kdykoli jsem jí někde viděla hrát, byla to katastrofa. Fakt, že je celkem obsazovaná, mi celkem vadil, protože možná je exoticky hezká, ale hrát neumí (asi jako když obsazují Táňu Kuchařovou do hlavní role (ve filmu Správnej dres) - asi před sto lety byla Miss World, vůbec neumí hrát, tak jí dají hlavní roli?!). Nicméně v tomhle filmu se předvedla slušně!

plakát

Zmizelá (2014) 

PSYCHOOO!! Začátek byl hrozně dlouhý, dost jsem se nudila a byla jsem i občas trochu zmatená, pak to rychle nabralo pořádný spád a koukala jsem na to s otevřenou pusou. Místy jsem se fakt bála a chtělo se mi zvracet. A nejhorší byl ten psycho konec, když se to vlastně nijak nevyřešilo. Musím říct, že sympatická Rosemund, moje oblíbenkyně z Pýchy a předseudku, milá, něžná Jane, se mi teď dost zhnusila, protože hrála dokonale přesvědčivě :D Ještě teď mi z toho jde mráz po zádech. Takže abych to shrnula, film je super, ale asi ne pro každého a určitě mi to stačilo vidět jednou.

plakát

Jedna za všechny (2014) 

Není to sice žádné mistrovské dílo. Prostě nenáročná americká komedie pro ženy. Ale mě se film líbil, vždy potěší a zvedne náladu. Jedna z mála amerických komedií tohoto typu, která je doopravdy vtipná a ne zas tak neoriginální :)

plakát

Holka na roztrhání (2002) 

Další klasická americká romantika. Už od začátku naprosto zřejmé jak to skončí. U takových filmů se bavím jen tím, že si povídám s televizí, říkám co se stane, co kdo řekne, s kým kdo skončí nebo kdy bude pršet. A vždycky se trefím.

plakát

Zlo nikdy nespí (2016) 

Nejsem nijak velká fanynka hororů, ale přeci jen na ně občas nálada je. A musím říct, že se mi po tom happyendu dost ulevilo, když jsem zvládla dojít domů, aniž bych se bála, protože jsem byla spíš tak nějak romanticky a pohádkově naladěná... Průběh filmu byl tak akorát strašidelný, napínavý, fantazijní, lekavé momenty jak má být. Ale ten konec mě teda dostal :D Ani vlastně nevím, jestli se mi taková směska žánrů líbila či ne. Ale to uvědomění si, že vlastně veškeré zlo, démoni a tak, že to vše je jen a pouze v nás, v naší hlavě, to byl docela milý a překvapivý závěr. ((SPOILER)) I když, při scéně, kde maminka ukáže démonovi plyšového motýla a démon přestane řádit, čekala jsem, že se stane něco jako ve Scary movie 3 (Samara: ,,Zbavili jste mě mého prokletí. Už nemusím zabíjet." ,,Vážně?" ,,Ne, jenom si z vás dělám prdel." --> motorovka) :DDDD A pak, když démona objala... no já na to koukala s otevřenou pusou :DD