Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (821)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal, že ve svém životě ještě někdy uvidím příjemnou a vtipnou vánoční pohádku. Posilněn troškou vína jsem si ji moc užil. Obrovský kvalitativní skok od nepříliš zdařeného prvního dílu. Nemám tušení, kdo všechno byl od prvního zklamání vyměněn, ale tato pohádka fungovala na všech frontách. Zazněla spousta úžasných hlášek, což je rozhodně kumšt v dnešní přehláškované pohádkové době stále vymýšlet hlášky nové. Trojan s Dvořákem byli fantastičtí. Příběh byl hrozně jednoduchý a naprosto přímočarý. Přesto však nenudil. Opilecké mikulášské trio bylo naprosto dechberoucí. Vica Kerekes je ve své nezadržitelně stoupajícím věku stále kočka, která stále zajišťuje stoupání v mužském rozkroku. Naprostá pohádková špička poslední neúrodné doby. Lepší 4 kousky. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně 2 aneb katolické sci-fi. S křesťanstvím má tato pohádka společného překvapivě velmi málo (proklínající anděl, anděl mrkající po vdově, nuda v nebi, peskovačná xantipa Panna Maria, podivně se chovající Bůh atd.). Z pohledu věřícího jednají postavy absolutně v protikladu se skutečností. Kde je láskyplná Panna Maria, přimlouvající se za nás? Kde spravedlivý Bůh a hlavně úcta k němu? Vždyť se mu tu sama Maria posmívá! Řekněme tedy, že nerozumím záměru tvůrců, aby notoricky známé křesťanské postavy (Bůh, anděl, čert) jednaly jako lidé, pakliže právě v pohádkách bych čekal nadpřirozeně dokonalého garanta dobra a jasné poučení. Pokud ale přijmu s vypětím všech sil autorskou licenci upravit si postavy k obrazu svému, pak konstatuji, že takhle jsem se dlouho nenasmál. Byť mi teda některé vtipy přišly nucené (jakoby za každou cenu stvořené) a některé bych vypustil úplně (sv. Josef jako paroháč - prečo?, a docela odvážná legrace z Boha hraničící s výsměchem), zbytek byl nadmíru vtipný, byť jsem musel vytěsnit, že se jedná o osobách, v které věřím a ke kterým chovám přirozenou úctu. Dobrý zážitek mi zkazil jen konec a protivná Lucie Bílá - prečo?? Svatá Lucie by určitě nepodpořila Ortel hloupým výrokem a pak by nešla teatrálně zpívat koledu....prosím, už tu Bílou necpěte do filmů za každou cenu (kino Lucerna v Brně 10.12.2016). "Poslali nám posily!" :-D ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Anděl matla a jeho čertovský kamarád se pořád skvěle popichují a Krumlov vypadá zapadaný sněhem prostě kouzelně. Tolik k tomu lepšímu. Co se týče příběhu... no, není to něco, na co se vyplatilo deset let čekat. Především - první díl sice byl o andělovi Páně, ale stejně tak o mladé zamilované ženě, napraveném hraběti a dvou chamtivcích. Lidské postavy ve druhém díle jsou laskavě řečeno ploché a příběhy kolem nich plytké. Především musím upozornit, že za pohádku se Anděl Páně 2 moc označit nedá. Chybí tu vnitřní konzistence ohledně hodnot, která je pro pohádky typická. SPOILER Herodes a parta notorických kriminálníků si peklo nezaslouží, ale chamtivý majitel krejčovství ano? Proč místo pohádkového příběhu, který měl o být o tom, jak se anděl a čert snaží získat od mladé dívky zpátky jablko poznání, sledujeme trochu divnou story o tom, jak se oba pokoušejí o její ovdovělou matku - a ona si vybere pekelníka? SPOILER Ve výsledku jsem sice ráda, že ve filmové pohádce nesledujeme další variaci na téma princezny a chuďase, popřípadě převlečeného prince, ale zklamalo mě, jak tvůrcům oproti prvnímu dílu uniklo, že ty nejlepší pohádky i první díl Anděla Páně se vyznačují jednoduchým, ale vnitřně konzistentním dějem. Ve dvojce se na můj vkus moc zaměřili na jednoduché vtipy pro děti, zápletku ohledně mladé vdovy pro dospělé a camea celebrit pro všechny. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem Anděla Páně 2 neviděl. Ale když režisér Jirka Strach stále dává nějaké komenty z ČSFD na Facebook, tak třeba vybere i tenhle :-) A jestli jo, má u mě pivo :-) ________________________ Tak jsem byl po více než sedmi letech v kině a tahle křesťanská sranda se mi líbila. V mnohem větší míře vyspělejší, než první díl. Teď už teda zbývá jen to pivo ;-) (edit 28.12.2016) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Složení nebeské sebranky beru od pana Stracha jako moc pěknou alegorii, protože snad o polovičce toho hvězdného mančaftu jsem si už nějakou tu dobu myslel, že musejí být ve filmovém nebi, jak dlouho jsem je nikde neviděl hrát. Třeba taková Bohdalová se tvářila, jakoby sama nechápala, co tam vlastně dělá a Pecha s Konvalinkovou se mezi jedničkou a dvojkou snad ani nemuseli převlékat z kostýmů, ti šli takzvaně z pohádky do pohádky. Zvláštní okomentování si pak zaslouží náš pan kandidát Horáček - já vám určitě hlas dám, ale musíte mi slíbit, že si veškerou agendu vezmete s sebou do Bohnic. Jinak čert s andělem na jedničku, ovšem ve finále ve mně film roztál stejně rychle jako první letošní sníh na ulici. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • "Když jsme se vedle sebe s Ivanem postavili, já s těmi rohy a on v blond paruce, tak to bylo takové déja vu, až jsme si říkali, tady se někdo zbláznil, když nás po jedenácti letech do toho uvrtal. Byl to zvláštní pocit, ale ne nepříjemný,“ uvedl Jiří Dvořák (Uriáš) na téma své druhé "andělské" zkušenosti. (SONY_)
  • Jelikož v zimě na přelomu roku 2015/2016 nebyl dostatek sněhu, museli si filmaři vyrábět svůj vlastní. Až v únoru 2016 nasněžilo na Šumavě a natáčení mohlo pokračovat na přírodním sněhu. Na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů "sněhu" z papírové drti. (willy1)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama