Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (12)

Cirkus Bukowsky - Epizoda 6

Cirkus Bukowsky - Epizoda 6 (2014) (epizoda)

Když Kuneš (Hynek Čermák) střílí po prchajícím Švábovi, vystřelí v domě dvakrát, po druhém výstřelu mu zůstane závěr v zadní poloze. To znamená, že buďto měl v zásobníku, který má kapacitu podle typu zbraně 15 či 16 nábojů, pouze 2 náboje nebo to bylo způsobeno špatným držením zbraně, kdy střelec prstem přizvedl záchyt závěru. Vzhledem k tomu, že je následně v záběru vidět, že vyndal zásobník a přebíjí, tak ve skutečnosti skutečně měl v zásobníku pouze 2 náboje. Zde je opět chyba v tom, že v době, kdy vypustil závěr do přední polohy, tak neměl zasunut zásobník ve zbrani, tudíž nemohlo dojít k nabití náboje do komory a musel by zbraň znovu natahovat. Venku vystřelí po ujíždějícím Švábovi celkem 10 krát, poté mu dochází náboje, závěr zůstává v zadní poloze a Kuneš ještě jednou zmáčkne spoušť, která cvakne. Zvuk cvaknutí je zde vložen postprodukčně a chybně, protože v této pozici spoušť nemůže spustit a promáčkne se „naprázdno“ bez jakéhokoliv zvuku. Celkem tedy vystřelil 12 krát, což je neodpovídá kapacitě zásobníku, ve skutečnosti by totiž u sebe měl dva plně nabité zásobníky (30-32 nábojů).

Cirkus Bukowsky

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál)

Hynek Čermák v době natáčení seriálu přišel o svůj zbrojní průkaz, protože vypršela jeho platnost a on si nepožádal o jeho prodloužení.

Cirkus Bukowsky

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál)

Služební zbraň, kterou používá Kuneš (Hynek Čermák), je rekvizitní samonabíjecí pistole CZ75. Tento typ zbraně však u PČR není ve výzbroji, neboť od roku 2001 používají CZ75 D Compact. Před touto se používala CZ82.

Cirkus Bukowsky

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál)

Při úvodní znělce je u titulku Hynka Čermáka slyšet výstřel, který doplňuje grafika procházejícího náboje zbraní. Úsměvné je, že při výstřelu se střela (lidově řečeno „kulka“) odděluje od nábojnice a hlaveň opouští pouze střela, zatímco nábojnice zůstává v komoře hlavně zbraně, kdy vlivem zpětného rázu dochází k vytažení nábojnice z komory a následného vyražení ze zbraně. Grafika však znázorňuje průchod celého náboje, což je špatně.

96 hodin: Zúčtování

96 hodin: Zúčtování (2014)

Když Stuart (Dougray Scott) mluví o minulosti Malenkova (Sam Spruell), tak ten při přestřelce v baru používá českou zbraň Sa vz. 61, známější pod názvem Škorpion. Mills (Liam Neeson) ve filmu střílí z následujících zbraní: pistole Glock 17, pistole Beretta 92, brokovnice Remington 870, útočná puška AR 15 a jistý klon pistole Colt 1911 (s největší pravděpodobností Springfield 1911 TRP .45 APC).

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

Každý kraj v ČR má své obdobné 1. oddělení zabývající se nejzávažnější obecnou kriminalitou (např. vraždy).

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

Seriálové 1. oddělení spadá pod Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy, Odbor obecné kriminality, nižší členění jsou na Obvodní ředitelství policie Praha I-IV., pod kterými pracují mimojiné jednotlivá Oddělení obecné kriminality pro méně závažnou trestnou činnost. Proto se v některých dílech objevuje slovní spojení: "Přenechejte to obvodu" apod.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

Opravdové 1. oddělení má 28 policistů + 1 vedoucího, v seriálu se soustředí pouze na 5 řadových policistů a vedoucího, zbýlí policisté jsou vidět při některých ranních poradách a u větších případů.

Případy 1. oddělení - Sladký vyděrač

Případy 1. oddělení - Sladký vyděrač (2014) (epizoda)

Obchodní zástupkyně píše telefonní číslo na levý okraj lavičky, v dalším záběru je číslo uprostřed lavičky a daleko větším písmem.

Případy 1. oddělení - Policajt na odstřel

Případy 1. oddělení - Policajt na odstřel (2014) (epizoda)

Podezřelý používal zbraň ČZ 82. Policie ČR v rámci svých krajů skutečně od roku 2008 používá program ETŘ (Evidence Trestního Řízení), nikoliv tedy evidence trestních řízení, jak uvádí Korejs (Miroslav Hanuš) na začátku ranní porady. Podezřelý ve svém bytě komplicovi ukazuje notýsek s poznávacími značkami vozidel policie, která mají jezdit okolo domu a sledovat ho. V pozdějším záběru, když komplic přichází z úřadu do domu, jsou vidět odstavená dvě policejní vozidla a poté, co Pražák (Filip Blažek) odchází od vchodu domu k autu, tak je viditelná cedule policejní služebny. Dům tedy stojí naproti některé z policejních oddělení. Podle stylu budovy a prostředí by se mělo jednat o MO PČR Karlín a dům, kde se podezřelý zdržoval odpovídá tomu, co je na adrese Křižíkova 41. Zásahová jednotka, která provádí zákrok proti podezřelému je ve skutečnosti podle vybavení a uniforem SPJ Praha, instruktáž provádí na místě Kozák (Ondřej Vetchý), což ve skutečnosti probíhá dlouho před samotným zákrokem.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014) (seriál)

V úvodní znělce, na obrázcích služebních průkazů jsou vidět následující informace: Plíšek, z data je vidět 0, začátek čísla průkazu 11,  Pražák, datum 01. 10. 200, služební průkaz 11582, Anděl není vidět ani datum ani číslo, Sršeň, datum 01. 10., číslo průkazu 11582, Kozák, datum 01. 10. 2001 a celé číslo 115825. Z tohoto lze usuzovat, že byl použit jeden a tentýž služební průkaz, pouze se mění fotografie. Na služebním průkazu je podepsán tehdejší ministr vnitra Stanislav Gross, který v době natáčení skutečně ve funkci působil.

Reklama