Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Velké zklamání. Čekal jsem aspoň nějaké "mezigenerační" jiskření, ale to se nekonalo. Čekal jsem nějaké nápady, ale ty se nekonaly. Něco málo se zrecyklovalo, ale spíš ke škodě. Celý děj je předvídatelný a často nelogický. Největší predátor který kdy chodil po téhle planetě přešlapuje kolem kořisti jak blboun nejapný, po tenkém praskajícím ledě se chodí ve dvou vedle sebe abyste si mohli povídat, a ta naivní představa, že můžete klidně tábořit v rezervaci kde volně pobíhá T-Rex, veliciraptoři a bůhví jaká ještě havěť... Čekal jsem něco trochu jiného, už podle názvu, ale po prvních pár dialozích jak z Rosamund Pilcher mi bylo jasný, že půjde o prů... Spíš by se hodilo Jurský Svět Romantická Utopie. Za oblíbené herce z Jurského parku dávám  hvězdu navíc, ale jinak velmi slabé.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Já nevím. Vizuál se mi líbil. Herecké výkony nejsou na můj vkus špatné. Přesto ten film působí prázdně. Asi je to tím, že vlastně všechno co v něm je už jsme někde viděli. Jakoby někdo dal do kupy pár dobrých scén z několika filmů a pokusil se je spojit nějakým příběhem. Jenže to nedrží pohromadě. Pomalejší tempo vyprávění by mi nevadilo kdyby bylo co vyprávět. Příběhy jednotlivých postav jsou podány nešikovně a velmi mělce, stejně jako samoúčelné (a opravdu stupidní) představování jejich schopností. Nakonec jsem musel přemýšlet o čem to vlastně bylo. Za sebe shrnu: Obstojné herecké výkony, hezký vizuál, zvuk a hudba, ale celkově je to o ničem. Dávám 50%.

plakát

Pasažéři (2016) 

Podobná atmoška jako ExMachina. Velmi omezené množství lidí v omezeném prostoru, kteří řeší problémy s tím spojené. Romantická linka docela dobrá, oba hlavní představitelé odvádí výbornou práci. Třešničkou na tomhle dortu je skvělý Michael Sheen coby robotický barman Arthur. Tenhle film mě příjemně překvapil.

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Divný film, ale mám takové které se vymykají normálu rád.  Hezké strašení, docela dost emzáků. Vcelku obstojný herecký výkon v hlavní roli. Hudba zajímavá ale ne moc osobitá. Krátká stopáž přispívá stravitelnosti absolutně mimózního konce. Pozor drobný spoiler: Asi nejmimóznějšiho konce jaký jsem kdy viděl, který mi spíš přišel jako "Už mě to dál nebaví hrát si na horror, zkusíme jiný žánr a tím to utnem."

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

WOW efekt se sice nedostavil. Přeci jen už tu byla Hra o trůny ve stejných kulisách. První epizoda podle mě zpočátku poměrně pokulhává a zdá se mi, že sází na vykreslování záporné postavy pouze pomocí sexu a násilí. Pár promarněných přílezitostí pro scénáristy posunout to o level výš. Uvidíme dál. Děj ke konci ovšem výborně graduje. A poslední záběry slibují dobrou podívanou. Zejména princezna,  která se mi zprvu zdála tak trochu nijaká tu scénu zahrála výborně. Ta holka to v sobě má! Naposledy jsem měl podobný pocit u Jedenáctky ve Strangers things. Celkově 8/10, ale od šesti na začátku po 10 na konci.  ;-)

plakát

Spiderhead (2022) 

Tak tohle se nepovedlo. Přišlo mi to, že to začali natáčet, pak si někdo z tvůrců pustil Ex Machina a zpanikařil: "Proboha vždyť točíme to samý! Jenže už v tom máme prachy, tak to dotočíme! Ale musíme to za každou cenu nějak změnit, aby to nevypadalo jako vykrádačka!" a tak to změnili za cenu toho, že vznikul naprostej paskvil. Dvě hvězdičky za interiéry, hudbu a pár vtípků. A Hemswortha. Bez těch bych tomu dal stěží jednu.

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Mě to docela oslovilo. Původně jsem myslel, že Arnold v tom bude působit rušivě, protože jde spíš o psychologické drama, ale kupodivu mi tam nevadil a zahrál to vcelku přijatelně. Film má i pár silných momentů a nejvíc tíživé mi na něm přijde, že je podle skutečné události. Z toho tématu se dalo vytěžit určitě víc, ale ostudu to nedělá.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Superhrdinské filmy jsou obecně brány za škvár kinematografie a pokud už někdo získá Oskara, je to "superzáporňák". Kde není superzáporňák není třeba superhrdina a taktéž není dobrý superhrdinský film. Tolik asi jediný závěr k tomuto filmu. Kdyby ten svět proti činům pár očarovanejch chudáků bránil Tom Cruise bez jediné superschopnosti, pak by to mohlo fungovat. Snaha o "morální poselství" totálně převálcovala obsah a z akčního filmu udělala červenou knihovnu kde jsou všichni dobří, jen někteří jsou trochu nešťastní a nešikovní. Ačkoliv se Pedro Pascal snaží navzdory scénáři dát své postavě něco víc a jeho výkon je jediný který stojí za zmínku, zbytek je zoufale plochý a nudný. A nepomáhá tomu ani vizuálně zajímavý (leč absolutně nesmyslný) průlet stihačky ohňostrojem a podobné CGI cerepetičky. Ani radobyvtipná scéna s oblékáním Chrise Pina do oblečení z osmdesátek. A nevím proč, nelíbila se mi hudba ani hudba, nebo spíš její nadužívání. Ani akční scény nijak moc nedrží pohromadě. Mimo jiné proto, že jsou víceméně jen tři - dvě na začátku (jedna pro holčičky) a jedna na konci, což je na "superhrdinský" akční film docela málo. Co může fungovat a být zajímavé na stránkách komixu ne vždy může fungovat ve filmovém zpracování. Celkově veliké zklamání. Pominu-li Green Lantern zatím nejhorší "komiksák" co jsem viděl. Ovšem Green Lantern se aspoň nebral tak smrtelně vážně. Za mě 45% a to jen proto, že na Gal Gadot se moc dobře dívá a Pedro Pascal se snažil.

plakát

Zpřítomnělí (2019) (seriál) 

Mně se to moc líbilo. Tajemno kolem objevování Zpřítomnělých, konflikt kultur i přístupů (někdo se integrovat snaží, někdo ne), detektivní zápletka, špetka humoru... Za mě moc pěkný a rád bych pokračování. Ale co jsem četl finančně to bylo asi dost nákladné a investorům se do druhé řady moc nechce. Doufám, že změní názor.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Považuji se za fanouška Star Wars, ale i přesto se dokážu na film dívat kriticky.A na rovinu, nová trilogie mě zatím vůbec nechytla. Možná je to hlavními postavami, které byly patrně vybrány spíš na základě rasové/genderové poptávky (silná žena, asiatka, hodný černý muž, proboha jen ne silný bílý muž a když už tak jedině zlý nebo starý...) Nikdo z takto vybraných herců nemá co dát. Chemie mezi postavami nefunguje. Hlavní kladná postava je plochá jak její hrudník, motivace a vztahy jsou tlačené přes zjevný nesoulad. SPOILERY Vesmírný úlet princezny Leiy by se dal ospravedlnit jedině dalším rozvojem jejích schopností užít a porozumnět síle, ale ničeho takového se nedočkáme. A přes trikovou dokonalost a velmi, velmi dobrou kameru se najdou i chyby (Po Lukovi pálí desítky megablasterů, ale kráter po nich ze kterého Luke vylezl zcela zmizel?, za tu chvíli co stál Kylo Ren s Lukem Skywalkerem proti sobě tam na to rudé sklo stačilo "nachumelit" tolik?) Celé to herecky táhne stará garda a Kylo Ren, byť musím uznat, že Daisy Raily se od prvního dílu dost posunula, ale přijde mi jen jako líbivá tvářička, postavit tam nějakou missku nic by se nezměnilo, časem by se to taky naučila. Zbytek je křoví, které by mohl hrát kdekdo z telenovel. Stále přemýšlím proč? Proč se mi nové hvězdné války tak nelíbí? Docházím k názoru, že je to "odosbnění" herců od postav. Proč neuspěl Solo? Protože oddělit Harrisna Forda od Hana Sola prostě nejde. Buďto měli Sola pojmout jinak, ale aby se někdo snažil zahrát Harrisna Forda, takové eso a navíc Fordovi podobné je prostě nemožné. Charisma se zahrát nedá. Dal bych i dvě hvězdy, tu třetí si film vysloužil dvěma scénami a pár povedenými vtípky (ty nepovedené odpouštím). Určitě nevynechám ani devítku, ale jsem hodně skeptický. Paradoxně bych řekl, že některé počítačové hry ze světa Star Wars využívají tento svět daleko lépe a jsou poutavější. Doufám, že devítka tuhle závěrečnou trilogii povznese, stejně jako trojka vytáhla prequelovou trilogii.