Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (77)

plakát

Avengers (2012) 

Konečně jsme se dočkali nejlepšího super-hrdinského zpracování a nářezu současně. Herecká pastva pro oči, velkolepá opera, koncert, který svým burácením připomíná bouři nad oceánem. Tak to má vypadat, tak to má být. Scénář je vybroušený k dokonalosti, všichni dostávají svůj zasloužený prostor, vše klape lépe než ten nejzachovalejší motor, akce je stylová a odpovídající, hlášky jsou nadupané, nápadité, dokonalé, humor sedí a je inteligentní. Nejlepší akční, nadupaná super-hrdinská jízda, která se od začátku rozjede a ze které není šance vyskočit, nejlepší super-hrdinský film, který je strhující a velkolepý, že jsem doposud žádný jiný lepší neviděl. Týmovka, která má zasloužené místo na vrcholku slávy.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

V jedničce z Iron Mana vyždímali, co mohli. Potenciál byl rozetřen do celého snímku, jako med na tělo žhavé modelky. Dvojka nikterak nepohoršuje a ani nesráží kvality z dojmů jedničky, avšak protože někdo byl nedočkavý, aby se ihned uskutečnila stejně dobrá dvojka, nebylo to už takové. Sice je tu pokus o více akce, více hlášek, více humoru a všeho, čeho si na těchto snímcích vážíme, ale je to vyvážené asi jako ožrala snažící se vybalancovat chození na drátech vysokého napětí. Ten film klape od začátku do konce, je to opět akční a opět se dočkáme hereckých schopností, které jsou na samotném vrcholu možností, ale je to moc uspěchané.

plakát

Iron Man (2008) 

Na chvilku si odskočím ze zóny, v níž jsem schoulený do klubíčka, jako malé kotě, se slzami v očích, kdy mám pocit, že dobrých filmů je dnes ve světě jako vzdělaných modelek, abych mohl napsat něco pozitivního. Tenhle hrdina, co se týkalo komiksu, šel mimo mě jako procházející bezdomovec, nelíbilo se mi v komiksu to zpracování, děj a hlavní postava, co nosila dementní knírek. Ale člověk míní a republika mění. Jak šel čas, začal jsem se do toho vžívat, neboť to nebyl super-hrdina, jaké je známe, nýbrž jen člověk, co měl poslání. Pravda, měl možná menší inspiraci potírat zločin, než-li Bruce Wayne a neměl takovou motivaci, ale přesto byla dostačující, aby se jím stal. Navíc dojem, že to byl vlastně jen obyčejný člověk, co měl i své drobné mouchy, jako alkohol, zůstává ten, že to byl naprostý génius, který měl neuvěřitelný potenciál. A stejně tak je geniální i tento snímek. Nevěřil jsem, že se dočkám někdy filmového zpracování a ani jsem nevěřil, že bude tak skvělé. Výběr Downeyho Juniora do hlavní role, byl ten nejlepší nápad, který byl kdy zrealizován. Vše klape jak má. Zrod hrdiny je excelentní, první kroky se povedly, akce je slušná, vtip má svoje místo a úroveň. Efekty a kostýmy jsou jako burácející opera a herci předvádí doslova herecký koncert. Rozhodně jeden z nejlepších komiksových zpracování, jaké jsem kdy viděl. Velkolepá akční podívaná.

Poslední hodnocení (335)

Čert ví proč (2003)

05.07.2014

Mlha (2007)

28.06.2014

Jeden den (2011)

23.06.2014

Pan Popper a jeho tučňáci (2011)

31.05.2014

Green Lantern (2011)

18.05.2014

Město Ember (2008)

13.05.2014

To byl zítra flám (2010)

13.05.2014

Blood and Bone (2009)

12.05.2014

Dopis pro Momo (2011)

11.05.2014

Reklama