Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komedie, která se neztratí na televizních obrazovkách třeba o vánočních svátcích. Jako celovečerní film patří k tomu slabšímu, kde Jim Carrey hraje, navíc schéma vyprávění skoro doslova kopíruje starší snímek Lhář, lhář. Tatínek pana Poppera jezdil na dobrodružné výpravy a se synem byl ve spojení jen vysílačkou. Doma se neukázal, co bylo desetiletí dlouhé, a tak není divu, že ze synka vyrostl sobecký hajzlík, který dokáže ukecat jalovou krávu, aby dala tele. Tedy aby lidé prodali své nemovitosti, i když nechtějí, aby se to dalo zbourat a výhodně prodat developerům. Pak však pan Popper narazí, a to hned dvakrát. Nejprve díky majitelce zahradní restaurace v Central Parku, která kupodivu tento na Američany historický skvost odmítá prodat, a potom, když doma najde bednu od tatínkových kolegů. V bedně, a následně druhé, která přijde, jsou tučňáci. Živí. Respektive CGI animovaní, ale jako živí. Život pana Poppera se změní – exmanželka ho začne víc respektovat, děti ho najednou opět milují, jen proto, že si z luxusního bytu na Manhattanu udělal ledovou jeskyni, aby bylo tučňákům dobře (věci jako když je koupelna plná vody, že by to vytopilo sousedy, a podobně, se zde neřeší). Jen když si zaměstnanec ZOO tučňáky odvede pro pochybný zisk, nastává záchranná výprava, která rozhodne i o osudu výše zmíněné zahradní restaurace. Protože schéma nenabízí nic nového, je i zábavy pomálu. Navíc jde o zábavu typu tučňák se vykálí Carreymu na hlavu. Nebo někdo legračně uklouzne. Navíc celá ta moralitka v příběhu ukrytá je při bližším zkoumání poněkud pochybná. Na druhou stranu Carrey poněkud ubral ze svých bláznovství, což je spíše k dobru věci. Tučňáci jsou také animovaní docela hezky, a když dětem přetočíte nudný začátek, který jim nic neřekne, třeba se alespoň u řádění tučňáků pobaví. Avšak proti jejich kolegům z Madagaskaru půjde pořád jen o slabý odvar. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aspoň môžem povedať, že tento film má srdce na správnom mieste. A páči sa mi aj trojica Jim Carrey, Carla Gugino a Angela Lansbury. Sú dobrí a vedia film trošku ťahať. Miestami je komédia ale trošku krívajúca. Sem-tam sa človek zasmeje, no inokedy to ide trošku mimo. Nepozrel by som si to znovu, ale oceňujem ale fakt, že tomu aspoň dali dobrú myšlienku. Ale je to proste podobné ako s ostatnými filmami s Jimom Carreym. Ak ho máte radi, tak sa pobavíte a užijete si film fajn. Inak si myslím, že to ale veľká sláva nebude. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chachááá %-))) . . . Jako >dětský< film s >naučením< skvělé, ač je to jen taková legranda novoyorksky hollywoodská. Ale J.C. je prostě v roli polepšujícího se tatínka po svém výborný a ve svém živlu a tučňáci pinguínští jedni neskuteční! Nu ano, jinak je to plné >rodinných< klišátek, starých fórků (na které se ovšem musíte soustředit - třeba vyplavená koupelna - ale i tahle scéna je vlastně svým způsobem originální - viz plovoucí tučňák za prosklenými dveřmi), zápletka se zlým zoošéfem je trošku zavádějící, ale v rámci žánru tedy jestli něco (poučného) předhazovat hlupučkým malým dětičkám - tak raděj právě takhle! . . . Tři poctivé hvězdy tedy za film jako v rámci žánru takový a jednu navíc za TU ptačí havěť! Jak gagy svou pointou tak jejich animace je prostě rozkošná a dokonalá! - - - P.S. Samozřejmě moje hodnocení jako vždy ovlivnil i originální zvuk a formát obrazu - vidět to s blbým uhýkaným a blbě namixovaným českým dabingem (jo, párkrát jsem si na dvd jen tak z plezíru přepnul - hnus a hrůza) a ořízlým obrazem na nějakém tušašském trdlovizním (k)análu, asi bych byl trošku na rozpacích. Ale tak to holt je. - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5261., komentář zde jako třistajednadvacátý - 15.1.2013) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Komediálně vyčpělý Jim Carrey, který nedokáže pobavit ani trapností, nesympatické šestero nelétavců, jejichž schopnosti k pobavení diváka se zastavily u narážení do předmětů všeho druhu, kálení...ano, hlavně nezapomeňme na kálení!! a prdění a v neposlední řadě štípání a klování. Ale co, vždyť je to hlavně pro prcky a ti se u pšoukajících pingvínů umlátí smíchy. Opravdu, jsou děti až tak tupé? No, nemyslím si. Kdy už tahle fekální neřest z rodinných snímků konečně vymizí. Od Popperovic tučnáků jsem mnoho neočekával, opravdu jen onu slibovanou "hřejivou rodinnou komedii", ke vší smůle jsem nedostal ani to a za pár dní si vzpomenu jen na ppp Pippi ppp Peponopolis roztomilou pppomocnici pppana Pppopera. Ne, že by koktala, ale její obsedance na písmenko P (věty významně skládala pomocí slov začínajícím na P a kupodivu vždy dávaly smysl) byla jediným vtipným a originálnějším bodem snímku. 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas se okolo jedné návštěvy kina nachomýtne tolik pro vás významných okamžiků, že výsledné hodnocení filmu pak nemůže být zcela objektivní. Vidíte, to je přesně tento případ. Pravdou však i přesto zůstává, že jsem se bavil a že Jim Carrey mi byl snad poprvé ve své roli sympatický. A tak i u této rodinné komedie více než na čemkoli jiném záleží na tom, s kým a v jaké náladě vás zastihne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)
  • Tučňák, se kterým se ve filmu setkáváme, je tučňák oslí, latinsky Pygoscelis papua. Obývá okolí jižního pólu, je jedním z nejrychlejších tučňáků a většinu života tráví ve vodě. (Prochy38)
  • Vo filme je spomenutý herec Donald Trump a o pár minút je v scénka na klzisku možné na mantineli vidieť reklamu s názvom "Trump". (ShortyIC)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama