Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání co do scénaře, které nemohlo napravit ani tak milé herecké obsazení a jejich veškerá snaha. Vadí mi dnešní moderní trend hraní si na mladé staré a odklad rodiny do čtyřiceti, kdy už to většinou biologicky logicky nejde. Emma jako typická slepice trpěla excesy nezodpovědného klacka 20 let, a pak se oba divili proč že jejich láska nedojde naplnění!? No a vrcholem byl závěr, kdy cesta odříkání a odpouštění skončila nesmyslně tragicky. Nelíbí se mi dnešní degradace tradičních hodnot, které nezmění žádná doba ani režim, protože jsou přírodně dané. Líbilo se mi vtipné stránkování kalendáře, to si hvězdu zaslouží. No jasně, další hvězdy patří právem oběma hrdinům, spravedlivě po jedné. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Jim Sturgess neumí hrát, Lone Scherfig točit, a Anne Hathaway? U ní jsem se nikdy nedokázal rozhodnout, jestli je to ošklivka s občasnými světlými chvilkami, kdy si na ní dá koukat, nebo krásná holka, která ale někdy vypadá strašně ošklivě. Tenhle film mě totálně minul, uspal a k smrti znudil - naprostá ztráta času. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak Anne Hathaway snad definitivně potvrdila, že je výborná herečka a není třeba ji nadále škatulkovat do podřadných komediálně-romantických žánrů. Mezi ní a Sturgessem to funguje parádně, ale teda především právě Anne (Emma) exceluje - co věta, to zabiják. :D Svěže napsané, hezky odehrané, v závěru trochu smutné. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi záhy po přečtení výborného románu Davida Nichollse, který se postaral i o scénář filmové adaptace, jsem značně na rozpacích. Útržkovitě vybrané a téměř doslovně opsané pasáže z knihy, které spolu nijak nesouvisí, fingovaly na papíře, ale ve filmu už tolik ne. Přestože chemie mezi Anne Hathaway a Jime Strugessem funguje, jejich postavy mi nepřišly dostatečně prokreslené a pozadí jejich příběhů a jejich povah jsem si domýšlela jen díky právě dočtené knížce. Bez ní bych, mám takový dojem, z filmu měla ještě mnohem míň. Hlavní zvraty se prostě objevily a bez hlubšího smyslu a vysvětlení se staly a já jim prostě nejsem schopná v tomhle provedení uvěřit - a to bohužel zejména stěžejní osudovost vztahu Dex a Em. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tady bych to viděl na rozporuplné hodnocení. Nepřišel jsem tomu na chuť a jen díky Anne Hathaway to mělo nějaký šmrnc. Námět filmu je hodně dobrý, ale začal bavit až od půlky. Bohužel na čtyři to nestačilo, ale proměny herců se povedly až na nějaké menší detaily. Nebude na škodu když za nějaký čas znovu uvidím, možná změním po čase názor. Prozatím na hraně k 4 hvězdám. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Na pláži čte Emma (Anne Hathaway) knihu Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“. (Sinecod)
  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)

Reklama

Reklama