Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

1. série vynikající, 2. série super. Pak to BBC ukončilo a převzal Amazon, já měla radost a těšila se na další sérii, jenže pak ta 3. série začala a mě zůstaly jen oči pro pláč...několik dílů jsem marně čekala, kdy to zase začne, a ono nezačlo :-( Čili od začátku 3.série to šlo prostě strmě dolů a z výborné britské kriminálky se bohužel stala děsná americká telenovela....btw na 4. sérii jsem ze setrvačnosti ještě koukala i když mě to nebavilo, ale co se týče 5. série, po prvních dvou dílech se marně snažím přinutit k tomu dívat se dál...říkám si "Nevzdávej to před koncem, když už jsi to zvládla až sem", ale je to fakt těžký...

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

První série byla podle mě naprosto skvělá (atmosféra krutopřísná, herci výborní, scénář i režije vynikající) a druhá série je oproti tomu až neuvěřitelně bídná... tak urputně se to snaží být temný, cool a psycho, až je to prostě jen trapný...je mi záhadou, že i s poměrně dobrýma hercema a stejným scénáristou to dopadlo takhle chabě, ale je to tak....osobně si myslím, že je to bídným scénářem (Pizzolatto asi bohužel neměl víc než na jeden dobrý scénář), herci přehrávají (co taky chudáci jinýho s těma dialogama, co tam mají, i když zrovna Vince Vaughn by ze sebe nic lepšího asi stejně nedostal ani při lepším scénáři) a hlavně tomu chybí dobrá režie, která by možná lecos zachránila ( C.J. Fukunaga asi dobře věděl, proč tu druhou sérii jen produkuje)...no, každopádně za mě tak 30%, víc nejsem schopná dát, protože je sice spousta seriálů chabších, ale kdyžz si nehrajou na víc, než jsou, nejsou aspoň tak trapný...

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

První série byla podle mě naprosto skvělá, rozhodně 100% - atmosféra krutopřísná, herci skvělí, scénář i režije vynikající.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

to provedení je úplně ukrutný - všichni pořád čistí a nažehlení, jdou třeba spáleništěm plným popela a nejen že se jim neušpiní nic (ani boty!), ale nezvedne se ani obláček toho popela ve kterém pobíhají....nebo kolem sněží a jim nejde od pusy ani náznak páry, a tak bych mohla pokračovat donekonečna....kromě naprosto úděsných herců a strašných dialogů je právě tohle něco, co to sráží na naprostý dno....chápu, že na MTV musí být všichni čistí, nalíčení a pěkní, ale aspoň boty nebo ruce si bývali mohli občas ušpinit když se probíjí tou divočinou :-D ale upřímně právě proto na to zatím koukáme dál - protože snad u ničeho jsme se takhle nezasmáli...ale mám tušení, že brzo mě přestane bavit na to koukat jen proto, abych viděla, čeho všeho je tahle skupina "filmařů" schopná...

plakát

Malá smrt (2014) 

Bývala bych dala jasný 4 hvězdy, ale za ten konec prostě přidávám pátou, protože - spoiler - takhle mě na závěr rozesmát, pak ukolíbat romantikou, pak vyděsit a nakonec mě nechat takhle si oddechnout, že to dobře dopadlo (pro ní, samozřejmě) aniž bych měla pocit, že to bylo šroubovaný nebo přitažený za vlasy...to není běžný :-) a vůbec, nejen ten konec, ale každá jednotlivá část byla výborná a některý ty vtipy fakt ukrutný ("I want you to RAPE me"), za mě prostě výbornej scénář od začátku až do konce. Ani nevím, kdy naposled jsem u jednoho filmu soucítila s tolika lidma, obzvlášť teda s tím chudákem úplně dehydrovaným :-D Už se těším, až se na to zase někdy podívám :-)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

a nejhorší ze všeho byly ty "vtipy". TOLIK marných pokusů jsem už dlouho neviděla...

plakát

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě (2014) 

No, je to přesně ten film, o kterým po jeho skončení banda intošů po zbytek noci zarputile debatuje a prostě ví, že je to jedno z nejskvělejších děl v historii kinematografie. Budiž jim to přáno :-) Já tomuhle masterpissu dávám jednu hvězdu za to, že se té absurditě ze začátku dalo smát, a pak taky za závěrečné titulky. Všechno mezi tím byla bohužel jen neuvěřitelně rozvleklá nuda za opakování stále toho samého dokola. Jo vlastně ještě před koncem jsem se zase několikrát zasmála - to jak mé tělo dávalo smíchem průchod pocitům naprosté bezmoci z toho, když jsem (na sedačce, ze které se nedalo odejít bez zvednutí celé řady vedle mě) několikrát myslela, že to konečně skončilo - a ono ne. Nicméně musím říct, že takhle skvělé závěrečné titulky jsem nezažila dosud nikdy v životě - ten pocit úlevy plynoucí z faktu, že to opravdu skončilo a budu moct odejít, mi působil doslova fyzickou radost a smála jsem se samým štěstím až do jejich úplného konce. Takže tak.

plakát

Nejhledanější muž (2014) 

Tomu filmu nemám absolutně co vytknout. Tak od půlky jsem čekala ten vždypřítomný "hollywoodský" zvrat, který rozjede akci, a jen jsem doufala, že to nebude zvrat příliš hloupý (nebo hůř - pět hloupých). Před koncem už jsem si byla na 100% jistá, co to překvapení bude. A ono ne. Bylo to nečekané, frustrující a naštěstí nečekaně dobré. No a P.S.H. byl samozřejmě vynikající.

plakát

Velká ryba (2003) 

Na Burtona hrozně slabý, kupodivu i vizuálně. Jako by ho ten námět zas tak neoslovil (což je blbost, protože proč by to jinak točil). Prostě taková rodinná agitka s pompézním závěrem. Nebylo to špatný, ale určitě to nebylo skvělý. A protože Burtonův film prostě musím hodnotit v kontextu Burtonových filmů a nejsem schopná dát Beetlejuice víc než čtyři *, zdají se pro Big Fish i ty tři * skoro moc. Ale protože to pořád bylo lepší než lecjaký jiný film, kterému jsem ty tři * dala, má je mít.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Výborná sci-fi. Výborný triky. VÝBORNÝ mimozemšťani. A parádní song k titulkům. Nechápu teda, že zrovna Cruise obsazují do tak našlapaných sci-fi, ale byl dobrej. PS: po druhém shlédnutí 100% namísto původních 95, protože to zpomalení před finišem už mi podruhý nevadilo :-)