Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (465)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik videoklipov Antona Corbijna a som rád, že je už aj kvalitným režisérom filmovým. Najšťastnejší som ale z toho, že hviezdne obsadený "teroristický" triler zo súčastnosti môže byť aj kompletne antigreengrasovský a vzbudí patričný rozruch. Oproti Tinker Tailor Soldier Spy je o dosť prehľadnejší, asi by som tieto dva filmy nehádzal do jedného vreca a Američan je určite omnoho viac nedejový. Lenže... ak si prebehnem dej a poviem si ho v jednej dvoch vetách, vychádza mi z toho celkom tuctová historka. Hádajte, z koho sa vykľuje ten najväčší terorista a ktorá strana nakoniec nebude hrať fér. Navyše mi postava naivnej, ľavicovo označenej aktivistky nepripadala v podaní Rachel nijak zvlášť sympatická, skôr som mal pocit, že by potrebovala prefackať. Ide tu aj o chlapské egá a ztoporené penisy, čo mi pripadal ako najlepší vedľajší motív filmu. 70%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Serióziní špionážní talky thriller z evropského prostředí, který je vystavěný na nekompromisních hereckých výkonech a pesimistické drama zápletce-pointě. Akce zde moc nenajdete, takže kdo nevydrží dvě hodiny sledovat dialogy, ať se od tohoto drží dál. Jako poznámku bych doplnil, že začínám být averzní na Willema Dafoea, je to už několikátý film, ve kterým mě ten jeho špiclovský xicht nasral. Jinak fajn zábava na aktuální téma dneška - terorismums. 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Malá ryba nám chytí větší. A pomocí větší, chytíme velkou." Mám jisté potíže s osmahlými chlapci omotanými výbušninami, ale proti neozbrojeným bubákům nevnucujícím mi Alláha, nevysávajícím sociální systém a makajícím v Německu ve fabrice u pásu v podstatě nic nemám. Nicméně tajné služby mají být paranoidní, mají očekávat kudly do zad i od svých spojenců a hlavně chránit civilní obyvatelstvo. V takovém případě přežiju i drobné porušení lidských práv, ale byl bych rád, aby filmy o tomto tématu byly napínavé a rozhodně by neměly být předvídatelné. To se tentokrát příliš nepovedlo, vše neomylně směřovalo k závěru "jako ze života" a já v tom žádné příliš velké napětí nenašel. Škoda, protože tady se ze začátku rozehrávala slušná pecka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám dokonale rozhozený koncept a vůbec nevím jak se k tomuhle filmu postavit. Opět se asi potvrzuje, že buďto nemám vkus (to tvrdí jedni) nebo prostě nemám to správný vnímání pro ty takzvaný artový filmy. to je moje domněnka. Každopádně když mě nevaruje ani plný počet od největšího odborníka přes hlubokomyslné filmy kterým normální divák prostě neporozumí bludného mana, tak si za to můžu sám, ale zase ne věděl jsem co od toho čekat počítal jsem, že tam bude minimum akce a bude to hlavně dialogová nálož. Na to jsem se připravil a úplně podobné filmy neodsuzuji, ale musí mě zaujmout. Filmy z prostředí špionáže mi taky nejsou cizí, ale tohle je prostě tak totálně nedivácký, že jsem se do toho zkrátka nedostal ať jsem dělal co jsem dělal. Film je určitě zajímavej a vzbuzuje spousty otázek. problém je v tom, že je k divákovi děsně odtažitej a nevstřícnej a hlavně totálně nedořešenej. Ano já to chápu nic se tu neřekne na plnou hubu všechno se jenom naznačuje a vy si holt musíte domyslet ten zbytek. nevím no jsem z toho rozpolcenej a možná, že jsem opravdu konzumní divák, protože když tu všude čtu jak je ten film vyjímečnej právě proto, že na to jde zgruntu jinak, tak mám chuť si radši pustit nějakej tradiční špionážní akčňák klasickýho střihu. tohle je prostě něco úplně jinýho a neříkám, že to nezaujme, ale ta naprostá nedořešenost mi dost vadí. Pozitivní je, že konec je všechno jen ne happy end, ale ani ten v podstatě nic neřeší a máme tu několik možností kam se může všechno vyvíjet, ale to se už nedozvíme. No abych to shrnul ten film určitě má cosi do sebe, ale já si k němu bohužel cestu nenašel.40% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Bez debaty dôležitý film, ktorý nahliada na globálny hon na teroristov a spravodajské služby trochu inak, než sme zvyknutý. Tam, kde iní prezentujú túto poľovačku ako rafinovanú hru, Corbijn na ňu poukazuje ako na rizikový podnik, v ktorom nič nie je isté a jeden chybný krok môže znamenať definitívny koniec. Nesúdi, ale poukazuje na fungovanie vnútropolitických relácií a skutočnej špionáže, ktorá je často manipulovaná k žiadanému výsledku alebo má zviazané ruky. To spolu s nečiernobielym pohľadom z druhej strany barikády utvára celistvý obraz o modernom boji s terorizmom, z ktorého sa stáva výhodný biznis obchádzajúci zákony, manipulujúci s hráčmi v prednej línii a preťahujúci dôležité persóny na svoju stranu šachovnice. Skvele zvolené herecké obsadenie, pedantná, sústredená réžia a zručné remeselné prevedenie z neho robia jeden z najkvalitnejších špionážnych thrillerov súčasnosti. Deziluzívny drastický záver zážitok ešte umocňuje. 85% P.S.: Metafora rybolovu je dokonalá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama