Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 388)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stále zábava, i když přiznávám, že jsem se v tom chvílemi ztrácel. Po skončení jsme o tom s kámošema živě diskutovali a ani jeden z nás nepochopil, jaktože žije Profesor X, když ve trojce umřel. Jinak ale dobrý. Stará garda je kromě Hugh Jackmana velmi upozaděná, ale nový ksichty z First Class hrajou spolehlivě, takže jsem spokojenej. Už bych se v tom ale asi dál nevrtal. Tenhle díl hrátky s realitama a časem ustál, ale nerad bych aby se z toho stala sračka. A nejlepší scény byly s tim superrychlym týpkem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

X-Men: Budoucí minulost je přehlídka hvězd všech dílů. Pan režisér si neskutečně pohrál a dal snad každému diváku to, po čem toužil. Děj se proto může zdát, že pokulhává, v cestování čase každý rejpal najde nějakou tu chybku, ale když se i třeba na pár sekund objeví postavy, snad opravdu ze všech předchozích dílů, chrochtáte blahem :o) Trošku mínusem asi je, že zrovna jak jsme u marvelovek zvyklí, nesází na akci, ale na rozvíjení charakterů a na komplexnosti se všemi předchozími díly. U mě to nebylo na škodu. Professor X, Magneto a Wolverine v podání James McAvoy, Michael Fassbender, Hugh Jackman, nejlepší postavy ever a herecké výkony, které mi rázem vynahradí kde jaké porno. Ukáží se na plátně a vlhnu :D McAvoy je pro mě obrovské překvapení, jak jsem již psala v prvním díle, Fassbender je pan herec a Jackmana charisma je neuvěřitelné a ten ZADEK!! <3 Kromě opravdu přesvědčivých „plačících“ scén házejí i řádnou dávku humoru, a když se na plátně objevil ještě Evan Peters se svou běžeckou scénou, zařadili se X-meni do nejoblíbenějších filmů. Jsem nadšená a těším se, až pořídím do mé sbírečky :o) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se fakt hodně dlouho, měl obrovská očekávání, ovšem zároveň obavy o to, aby se to celé nesesypalo jako domeček z karet nebo když už nic jiného, tak aby mě to alespoň bavilo a nenudilo. Bryan Singer se opět vrátil ke kormidlu a...dokázal skvěle navázat na fantastickou First Class. V Singera jsem vždycky věřil a nepochyboval jsem o tom, že nenatočí brak, který by minimálně kritici odsoudili k záhubě. A přitom by stačilo málo a film by jako celek nebyl jednotný...nebo hůř, udělal by ještě větší bordel v rozvětveném a částečně nesourodém X-menovském filmovém univerzu. Před těmi 15 lety, kdy se první film připravoval, nikdo nepočítal s tim, co může přijít po trojce. Z toho se rodily v dalších dílech chyby/nesrovnalosti, které však musely být po vlně spojování ála Avengers zákonitě smazány a jaký zvolit lepší motiv, než cestování alternativními realitami. Stará garda se vrací, aby vytvořila pozadí pro vesměs jejich mladší já a scénáristé velmi dobře věděli, jak propojit První třídu s původní trilogií a tam kde to jednodušše nešlo logicky vysvětlit, prostě přešli jednou větou, ovšem i tak je obdivuhodné, že mysleli na všechno (a to i včetně Origins, i když tam jen velice zevrubně). Days of the Future Past umně překopává různé dějové linie a přetváří je v odlišný běh událostí, čímž pevně uzavírají již odvyprávěné příběhy, ovšem otevírají dveře k novým a snad i zajímavějším. Film je maximálně narvaný mutanty, ovšem všichni mají své místo a je pevně využit jejich potenciál. Snad jediné, co mi trošku vadilo, byl celkem nevýrazný soundtrack, rozhodně méně výrazný než v První třídě, která měla v tomto ohledu navrch. Opravdu jsem rád, že se to tvůrcům povedlo, na konci jsem byl celkem naměkko...no a pak mě uzemnila až nečekaně skvělá potitulková scéna. Viděno 3x v kině PS : Rogue Cut je neskutečně super, víc takových Extended editions :)...100%...[21.5.2014_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komiksová filmová séria "X-Men" je stále lepšia a lepšia. Už od prvej časti, ktorá bola natočená v roku 2000, sledujem osudy zmutovaných hrdinov. Postupne som si hľadal cestu k jednotlivým postavám. Tešil som sa, keď som sa dozvedel niečo nové o ich životoch a minulosti. Držal som im palce v ich spravodlivom boji. Skrátka x-menov som si velice obľúbil. Ich (zatiaľ) posledné dobrodružstvo ma tiež nadchlo. Skvele som sa bavil. Vizuálne, scénaristicky i technicky je to na najvyššej možnej úrovni. Fantastická, akčná sci-fi pecka. "X-Men: Budúca minulosť" ***** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Parádička. X-Men: Days of Future Past je to nejlepší z toho, co Matthew Vaughn vzkřísil ve First Class a Bryan Singer začal. Když se to vezme kolem a kolem, tenhle film byl trojnásobnou výzvou, protože musel jednak spojit herce z First Class s těmi z původní trilogie a udělat to tak, aby každý dostal svůj prostor což se více méně povedlo (aby každý mutant, kterého známe, dostal patřičný prostor, tak by film musel mít tak 5 hodin, takže proto jsem byl spokojený s tím, co jsem dostal), jednak musel vymazat celý třetí díl a hlavně se musel vypořádat s cestováním v čase a jeho paradoxy. A mě přišlo, že všechny tyto práce Bryan Singer zvládl s naprostým přehledem. Už se těším na Apocalypse. 100 %. ()

Galerie (270)

Zajímavosti (77)

  • V souvislosti s filmem byly vytvořeny i webové stránky, představující společnost Trask Industries (již nefunkční www.trask-industries.com). Kampaň na tuto společnost se objevila i na Comic-Conu 2013. (ManOfPhoenix)
  • V severoamerických kinech film utržil 233,9 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 746 milionů. (NIRO)

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama