Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (90)

plakát

Skleněný (2019) 

Jedna hvězdička za Jamesuv výkon a druhá za snahu něco vytvořit... ale bohužel se moc nepovedlo. Vznikl spis guláš, který neměl hlavu ani patu.

plakát

Je s námi konec? (2016) 

Na tenhle dokument by se podle mého měl každý podívat. Nehorázným způsobem mi otevřel oči. Úžasné záběry doprovázené vyprávěním Leonarda DiCapria a rozhovory se světovými osobnostmi. Nejsem moc dokumentový člověk, ale tohle je vážně působivé a přesvědčivé.

plakát

Constantine (2005) 

Pro mě obrovské překvapení. Už před hodně dlouhou dobou mi tenhle film doporučila kamarádka a já jsem se k němu pořád nějak nemohla dokopat. Náboženské téma nebo něco toho stylu, nene. No ale sakra teď bych si za to nejradši dala facku. Byl to fakt nářez a strašně se mi to líbilo. Výběr herců, to jak byly ztvárnění postavy a celkově vymyšlení koncept filmu mě vážně dostal.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Filmy od Marvelu vážně miluju a tohle bylo skvělé pokračování, ale tak jako tak se mi jednička líbila více. Tohle bylo v nějakých chvílích až moc - hlavně těch vtipů, těch bylo až příliš. Jinak Marvel zase nezklamal v propracování speciálních efektů, zrovna tady mě vážně dostaly. Každopádně jsem hodně zvědavá na to, čím toto bude pokračovat.

plakát

Příchozí (2016) 

Ke sci-fi filmům jsem vždycky strašně skeptická. Nikdy mě žánr sci-fi jako takového nelákal, ale už párkrát mě dost mile překvapil a tenhle film je toho znovu důkazem. Strašně zvláštní mysteriózní drama o kterém člověk tak do 2/3 filmu neví absolutně, co si myslet. Zda film vypnout nebo ne. Až po těch 2/3 filmu to do sebe začíná celé zapadat (někdo to musí vidět dvakrát, chápu) a všechno začíná dávat smysl. Musím řict, že každá scéna měla své pravé místo a pravý důvod. A na to že mi je Amy Adams jako herečka strašně nesympatická, tak tohle je snad první film, který jsem s ní viděla, co mi tam nevadila a ještě musím dodat, že byla vážně skvělá.

plakát

La La Land (2016) 

Úplně chápu, že se tenhle film někomu nemusí líbit, ale nikdo nemůžu říct, že je špatně natočený a zpracovaný, protože to co celek tohodle filmu představuje je něco neuvěřitelného ne-li umělecké dílo. Já osobně jsem se na něj těšila strašně dlouho už jen kvůli tomu, že Emma a Ryan jsou můj nejoblíbenější filmový pár. A výsledek? Když začnu u herců, tak Emma u mě stoupla úplně nejvíc, co mohla. Vždycky jsem jí měla ráda jako herečku, ale po tom, jak zahrála tady Miu, tak jí vážně patří můj velký obdiv. Zpívající a tančící Ryan? Úžasný, úžasný, úžasný. Nějak mě nenapadá ani jeden herec, který by se do toho dokázal tak vcítit. Jinak jsem strašně ráda, že existuje někdo jako Damien, který točí takové film jako je právě tento a nebo Whiplash, ikdyž jsou oba úplně jiné, tak pořád "živá" hudba ve filmu je něco úžasného a on s tím dokáže skvěle pracovat a udělat z toho něco tak nádherného a dech beroucího. A jestli se vám La La Land bude líbit tak jako mě, tak se připravte na to, že ty písničky vám budou ještě tak 3 dny po zkouznutí hrát v hlavě!

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Nejsem moc na filmy tohoto typu (jakože dojáky, když to řeknu hodně hnusně), ale tenhle mě vážně vzal za srdce. Možná v tom je i herecké obsazení (díky kterému mě film už od začátku zaujal), ale příběh samotný je strašně krásný. Ve výsledku to ani takový doják není (ikdyž jsem tedy u tak 3 scén měla skleněné oči - přiznávám), ale rozhodně to je moc milý, ikdyž chvilkama smutný film. O hereckých výkonech zde není ani třeba hovořit. A Will Smith zde alespoň předvedl, že rozhodně má na to točit kvalitní filmy.

plakát

Živí mrtví - Jednoho dne už nebudete (2016) (epizoda) 

TWD miluju. Je to asi jediný seriál na který koukam už podstivě od jeho druhé série a nikdy se nemužu dočkat s čím prijde první díl. U tohoto dílu bylo jasné na co se tesit, ale ze to bude az takhle skvely?! Boze muj! Snad nikdy jsem tak nenadavala a nervala jako u tohodle. Muzu uplne s klidným svědomím rict, ze tohle byl vazne bezkonkurenčně zatim nejlepsi díl. Andrew Lincoln byl tady zatraceně skvely a pane boze celkove cely díl, jak byl propracovaný do největších detailu. Tvůrci proste věděli, jak si s divakem pohrát a do posledni chvíle ho nechat napnuteho a pak kdyz uz si mysli, ze je uz po vsem, tak prijde nejvetsi pecka. Doufam jen, ze nas takhle nenahltali a následující díly nebudou stát za nic.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Prvními soovy bych řekla moc pěkné tři hvězdy. Normálně je dávám průměrným filmum, které nejsou nic extra, ale mají, co nabídnout a jsou dobré nudné večery. Tenhle film se jiný. Je skvěle natočený. Úžasné herecné obsazení a jejich výkony. Výborná hra "na city" a romantické scény... Ale! Proč to má 3 hodiny sakra? Už kdyby film měl 2 hodiny, tak by to bylo vážně dost. Nějaké scény uplne zvytecné a nejake šly rozhodně zkrátit. Tohodle je vázně moc skoda.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Začátek 1.série bych popsala za takový pomalejší rozjezd u kterého se člověk musí rozhodnout, jestli to přečká a nebo jestli to vzdá. Já to kupodivu nevzdala a musím říct, že toho vůbec nelituju. Úžasně ztvárněný seriál. Wagner Moura předvedl zthující herecký výkon a před kamerou musím taky smeknout. Kdybych měla porovnat první a druhou sérii, tak druhá byla za mě lepší, ale porovnat nějakými procenty nebo body to nejde, protože by rozdíl skoro nebyl.