Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Rock života (2011) 

Člověk by si myslel, že když někdo točí dokument o hudbě (hudební skupině, hudebníkovi), alespoň v základech by měl tématu rozumět. V tomhle případě se to nepovedlo. Když pominu půlku totálně hloupejch otázek, dorazilo mě tvrzení autora, že ty starý kytary a bedny maj asi špatnej zvuk. Olda je nabubřelej strejda, kterej sebe a svojí kapelu za necelou hodinu a půl stihl přirovnal k Ozzymu, Kissákům a Stones. Basák Andy se naštěstí nestihl moc projevit, protože to by teprve byly perly...

plakát

REC 3: Počátek (2012) odpad!

Aneb jak podělat jinak skvělou sérii. Sakra, myslel jsem, že ten člověk spolurežíroval předchozí dva díly, ale tady to vypadá, že absolutně zapomněl o čem byly. Ty potácející se rádobyzombíci jsou jako nakažený stejně jako ty bestie z prvního dílu? Leda kulový... Ani procento!

plakát

Next (2007) 

Zapnul jsem to v televizi, protože nikde nebylo nic jiného a bavil jsem se velmi dobře. Samozřejmě není to výkvět filmařiny, ani nic, co by výrazně vybočovalo z řady, ale to mi zábavu nezkazilo. O půl hvězdičky víc za Colomba :-D

plakát

Klub osamělých srdcí (2009) (TV film) 

Ten, kdo to viděl celé, snad nemůže dát odpad. Neustále je potřeba připomínat si to, kolik životů minulý režim zničil, kolik uměleckých duší rozdupal, kolik dvojic rozdělil... ...mohl bych pokračovat dlouho. I konec byl hodně silný. A samozřejmě velmi pozitivně hodnotím, již někým zmíněné přednosti Zuzany Kajnarové. :-)

plakát

Gympl (2007) 

Chvílemi hodně nadsazené, což je v mých očích spíš ke škodě, protože tenhle film je jinak až moc velká pravda...

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Tepání nešvarů českých restaurací hodně svérázným způsobem. Občas se jeví "šéfovy" sprosťárny trošku samoúčelné, nicméně i takovýto koncept možná přiměje množství lidí a hlavně majitelů restaurací k zamyšlení se, jestli to, co dělají je úplně správné. Takový pořad na našich obrzovkách opravdu chyběl.

plakát

Neumírej sám (2004) 

Přiznám se, že jsem od tohoto filmu moc nečekal, ale byl jsem velmi příjemně překvapen. Hlavní hrdina DMX působí dojmem, že je mu prostředí velmi dobře známo, a zajímavý je kontrast, mezi vizáží citlivého chlapíka, hledajícího svého syna a mezi vizáží drsného obchodníka, jdoucího přes mrtvoly, když zabíjí jeho matku. Co se mi nelíbilo a působilo na mě rušivě, byly nesprávně načasované skoky z magnetofonového vyprávění do přítomnosti a především neslaný nemastný konec, který sice nechává prostor pro divákovu fantazii, ale ten je možná až moc velký.

plakát

Pasťák (1968) 

Tak tohle je opravdu síla, málokterý film mnou dokázal takhle pohnout. Zkušenosti z podobných zařízení sice nemám, ale kdybych je měl popsat, udělal bych to přesně takhle. Mříže, šikana, mříže a zase šikana. Vyskočil se dostává do situace, kterou nechce zažít nikdo. Nesplní se mu takřka dokonaný sen, že bude učit v Praze, místo toho se dostane do zařízení, které z něj z něj začne vysávat ducha, a snad právě proto, že to s chovanci myslí vlastně dobře, se mu to nehezky vymstí. Obsazení rolí jak na straně chovanců, tak na straně vychovatelů je perfektní, zaujme především Krampol, který působí dojmem, že tam skutečně patří, nebo dobrák Sloup, který se nakonec stane právoplatným členem smečky.