Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Byl jsem ihned na premiéře a nemůžu být jakožto komiksový fanoušek spokojenější. Hlášek podle mě o hodně přibylo, hlavně můj oblíbenec Thor si svými výrazy ukradne spoustu scén pro sebe, což je vedle Downeyho téměř šokující. Akční scény byly přehledné a podle mě i velice zdařilé, příběh jednoduchý, ale já ani nepotřebuji u podobného filmu nějakou hlubší filosofii. Ale souhlasím s tím, že se jednalo o předehru před něčím větším, což nám ukáže Infinity War.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Pro mě o chlup lepší než předchozí díl, ale pětce to nesahá ani po kotníky. Pochopím a ještě snesu, že autem proskočí přes mrakodrap, je to přece víc epický, ale to že pak proskočí znova, to už jsem se musel chytit za hlavu. Nevidim v této sérii už nic jiného než kalkul a je to škoda, protože potencionál je pořád vysoký. Ale rozloučení se s Paulem Walkerem bylo přirozené a nevtíravé, za to hvězdička navíc. A Stathamovo chování ve filmu je prostě směšný, jak se vždycky jenom tak někde objeví a začně je vraždit, ale alespoň si toho padoucha užívá a doufám že vrátí v líp napsaném pokračování.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Naprosto kultovní záležitost, kterou jsem viděl už minimálně 10x a pořád mě baví úplně stejně. Samozřejmě všechno stojí na obsazení, kde jako vždycky exceluje DiCaprio a vzniká výborná chemie mezi postavou hranou mým oblíbencem, Tomem Hanksem. Hanks zde sice nemá co hrát, ale je výborný a toho suchého drsňáka mu prostě "žerete". Vedlejší postavy jsou samozřejmě stejně kvalitně zahrané, nejvíc vybočuje z řady otec hraný Christopherem Walkenem. Dalším stěžijním prvkem filmu je jednoznačně režie, což obstárává Spielberg, který umí podobné příběhy vyprávět nejlépe na světě. Geniální záležitost, která nikdy neomrzí.

plakát

96 hodin (2008) 

V tomhle filmu se podařilo snad všechno jak mělo. Atmosféra je výborná, herecké výkony taky, samozřejmě hlavně Liam Neeson, kterému prostě toho drsňáka věříte. Téma filmu mě donutilo se zamyslet nad tím, jak je ten dnešní svět nechutný a zkažený a myslel jsem na to opravdu dlouho až mi došlo, že postava Liama Neesona to vyřešila nejlépe, když je všechny vystřílela. Bojím se podle recenzí si pustit další pokračování, ale tohle je pro mě kultovní záležitost na poli moderních "akčňáků".

plakát

Vybíjená (2004) 

Tenhle film jsem viděl po dlouhé době a byl o moc lepší než si pamatuju. Je to způsobeno hlavně tím, že mám rád tyto filmy Bena Stilera (Zoolander, Starsky & Hutch) a o to víc mě mrzí, že už nic podobného netočí a když už točí komedii, není vůbec vtipná. Camea herců jsou opravdu vydařená, i když proslov Lence Armstronga dneska už neplatí. Celkově se jedná o nenáročnou komedii u které je v pohodě vypnout a nic neřešit a pak se můžete královsky pobavit.

plakát

Šéfové na zabití 2 (2014) 

Náhodou pořád sranda, ústřední trojka je super, teda až na zbytečně přehrávajícího Charlieho Daye. Waltz tu bohužel vlastně ani moc nehraje a Pine je prostě frajer, to se ale ví od dob Star Treku. Jamie Foxx je už moc přehnanej, ale to je v rámci dvojek asi samozřejmost. No a Kevin Spacey přišel asi na hodinu na plac, zanadával si a občas to i vypadalo vtipně, dostal peníze a nazdar, vlastně ho ani nemuseli brát zpátky. Celkově byl ale film příjemný a trojce bych se klidně nebránil, ale o čem by byla, to si netroufám hádat.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Já za to prostě nemůžu, ale tenhle film je pro mě přesnou ukázkou dokonalé komedie a naprosto nejlepší komediální série, co teď běží. Pokud jste na tomto filmu nebyli v narvaným kině, nemůžete vidět, jaký doopravdy je. Celé kino se od začátku do konce řeže smíchy, já občas brečel smíchy, chemie mezi Hillem a Tatumem naprosto neskutečná a klidně bych si všechna ta pokračování z titulků nechal líbit! Tohle pro mě rozhodně neni žádný fekální humor, ten já nesnáším, tohle je prostě kvalitní komedie, která se přízpůsobila době a je strašně okouzlující. PS:Ice Cube by měl přestat hrát, jinak si tuhle svojí naprosto legendární roli ještě zničí, tady je největším zdrojem výtlemů právě on.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Když jsem se narodil už startovala druhá série, naopak když seriál končil seděl jsem s rodičema přilepenej na obrazovce a modlil se, aby tu Rachel z letadla pustili.. Nikdy už nikdo nenatočí byť kvalitou podobnej sitcom, jehož postavy tak dokonale vyšly a dýchla na vás přitom tak dobrá nálada. Je pro mě těžký napsat nějakou soudnou recenzi, když jsem seriál viděl minimálně 7x a znám doopravdy nazpamět každej díl, přijdu dolu a rodiče se koukaji a hned vím o čem ten díl je a jak dopadne. Ještě stojí za zmínku význam tohoto seriálu, když Přátelé mají víc a víc fanoušků a to i přesto, že skončili před 11 lety! Není větší legendy a pro mě navždycky číslo jedna!

plakát

Zmizelá (2014) 

Pro mě nejlepší film roku 2014. Fincher je frajer, který točí jenom dobré filmy. Jeho režije je prostě precizní a často tady čtu, že je v tomhle případě jeho režie až moc chladná, ale to je práve to, co se mi na filmu tolik líbí. Ben Affleck od doby co režíruje točí jenom kvalitní filmy a předsudky, které kolem něj kolují, jsou zcela zbytečné, jako herec dospěl a jeho Batman bude rozhodně skvělá záležitost. Rosamundu Pike jsem viděl hrát poprvé, ale byla prostě skvostná, oscara sice asi nedostane, ale moc bych jí ho přál. Neil Patrick Harris naopak moc nevyšel, je to škoda. Ale tenhle film celkově úplně miluju a má u mně jasných 100%.

plakát

Interview (2014) 

Je to podlě mě škoda. Tohle je totiž strašně línej film, kdy se nikdo nesnažil z toho udělat nějakou kultovní záležitost, jenom si zase dva kamarádi Franco a Rogen řekli, tohle by mohla bejt sranda a bum konec, přestali se snažit. Nějaký věci ve filmu mě i pobavili a náhodou tam je i potenciál, ale Rogen ve svých 32 letech radši napsal svojí klasiku a nezkusil něco víc a to je škoda.