Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (18)

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Jak začít? Asi tím, že když byly na internetu na tento filmy trailery, říkal jsem si, že na to zajdu. Vypadal zajímavě a něco mě na něm zaujalo. Nějak z toho sešlo a do kina jsem na to nešel. A dnes, po třičtvrtě roku, jsem ho viděl, jelikož mi ho připomněl jeden známý. Děkuji Bohu, že jsem na něj tehdy nešel a že jsem za něho ty peníze nedal. Film nám ukazuje partičku teenagerů, kteří si jednoho večera jdou zavolat na skype. Něco se ale zvrtne a jeden po druhém čelí útokům "hackera" (tak tomu říkali, než zjistili, že to je někdo, kdo není mezi živými). Skype nesmí opustit nikdo z nich, jelikož tam jsou drženi někým, kdo jim vyhrožuje, že umřou, pokud zavěsí. Všichni začínají panikařit, počítače značky Apple jim nereagují, píše jim na Facebooku někdo z účtu jejich mrtvé kamarádky a k tomu všemu, když někdo (po dlouhé době se něco děje!) umře, jim signál začne blbnout a vidíme z toho úplné h*vno, jen částečné obrazy nějakého masakru. A to jsem si myslel, že v té Americe mají celkem slušné wifinky - zřejmě ne ale.. Tu jednu hvězdičku nedávám za příběh, ani za atmosféru, jelikož jsem se nebál a nebyl jsem vůbec napnutý, ani za zpracování, které tu nudu nenahradí, ale za scénu masakru Jessicy, které se kouřilo od úst, když jí tam duch mrtvé dívčiny nacpal rozžhavenou žehličku na vlasy ;-) To bylo celkem úsměvné a jediný moment z celého filmu, který jsem si zapamatoval. :-) Takže! Celkově hodně slabé, a pokud se k tomu v budoucnu znova dostanu, vyhnu se tomu obloukem, jako jejich společné konverzaci, která mi spíše připomněla emočně vyčerpávající verzi hry KDO LŽE, VYPADÁVÁ!

plakát

Sinister 2 (2015) 

S jedničkou jsem byl spokojen, a tak jsem si řekl, že si na to zajdu do kina. Díval jsem se na zdejší hodnocení a byl jsem z toho celkem zklamaný, že se to nedostalo výše. Nečekal jsem radši od toho nic a vyplatilo se to. Do kina jsem šel s tím, že to buď bude dobré, anebo ne. Pásky byly velice originální a celkem dost brutální (atmosféra pásek z jedničky už nebyla taková), místy kapku nudnější, zdlouhavé, ale stále to bylo výborné. Spokojenost!

plakát

Jezero (1999) 

Moc mi není jasné, proč tento film (krokodýla jim vytvořil LEGENDÁRNÍ Stan Winston a jeho tým) je tak průměrně hodnocen. Já byl s ním spokojen, ale možná je to tím, že jsem ho poprvé viděl někde asi v jedenácti letech.

plakát

Divadlo hrůzy (1976) 

Co více říct k filmu, který se snaží být zábavný a nejde mu to? Co říct k filmu, který se snaží být brutální a jde mu to (ale až fakt moc surový a zvláště celkově namířen proti ženám)? Co říct k filmu, který je otřesně natočený, nejzakazovanější a špatně zahraný? Snad asi jediné: NEDÍVAT!

plakát

Rivalové (2013) 

Klobouk dolů před Ronem Howardem!!!

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Jednoduchá pointa, ze které se udělal HIT! Krásné prostředí, úžasný Stallone, provokující policie a obrovská honička v horách kdesi na severu USA ve městě Hope (v reálnosti v Kanadě). K tomu nám doprovází tento střet úžasný soundtrack od Jerryho Goldsmithe. :-)

plakát

Kripozoidi (1987) 

"Pomsta Vetřelce" ?! To vážně?! Český překlad je absolutně "výstižný", protože v češtině je Creepozoids asi Pomsta Vetřelce. Za to nemůžou tvůrci. Ale zpět k filmu. Tlachání, erotika, gumový šašek, co má umělou držku jak Dolly Buster, potom nějaké napůl zmutované děcko, co vyleze z hlavy naší útočící uměliny. Nejen že to je velice originální (vzhled, prostředí-vše připomene VETŘELCE), ale také hodně blbé. Co mě ale nejvíce pobavilo, byla ta krysa, která se nijak nehýbala, neotevírala hubu a přitom rozkousala borce krk ;-) Celkově mizerná slabota!

plakát

Neutečeš (2014) 

Luxusní návrat ke stylu klasiků jako Carpenter. Nijak jsem filmu nedával, ale po zhlédnutí jsem byl velice překvapen. Příběh, hudba, atmosféra, styl natáčení...vše na jedničku s hvězdičkou! Troufám si říct, že se časem z tohoto filmu stane klasika.

plakát

Poltergeist (2015) 

Zklamání. Možná je to tím, že jsem předtím nezhlédl původní Hooperův Poltergeist, a tak čekal jsem "něco jiného". Spíše, než horor, mi to připomíná pohádku.