Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to je blbost, když si bába v jezeře vykrmí krokodýla na velikost polovičního T-Rexe, ale to je přece úplně jedno. Bezvadně zvládnutá stopáž a veselé, často až parodické, obsazení dělá z Jezera velmi zábavný, ale často i napínavý, odpočinkový film, který myslím nikoho neotráví. Těch 56% mě ale zaráží, vždyť je to prostě prdel... 85% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Minerova horrorově-režijní filmografie je kvalitativně hodně rozlítaná. Tohle mě ale baví. A docela dost. Panoramaticky nádherná příroda. Parádní podvodní scény (na ty mě utáhne film skoro vždycky). Docela dobrý a fungující humor. Opravdu uhrančivá policistka. Poměrně dobře zvládnutý krokodýl. Pár dobrých scén (ulovení medvěda). A samozřejmě Bridget Fonda. Pro tuhle holku mám fakt slabost a tady jela jak namydlenej blesk. Dobře, jako horror, z něhož by mělo alespoń trochu mrazit, to asi nefunguje, ale film je to hodně pohodovej, zajímavej a zábavnej. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako komédia celkom dobré, dalo sa zasmiať, ako horor samozrejme trapas, ale gumené aligátory boli a u niektorých sú stále v kurze. Hlavne keď tento netvor je síce mega nebezpečný, ale pod vodou obyčajná žena pláva rýchlejšie než on. Úsmevným momentom bolo aj to, keď sa Oliver Platt išiel na prírodno vysrať, oni ho pritom prepadli a on sa na to nasral. Toť otázka. Oplatí sa nasrať, keď potrebujete srať? Po tejto filozofickej úvahe film prináša aj právne okienko, kedy šerif dáva starej dáme domáce väzenie. Doteraz som si myslel, že to môže udeliť len súd, v prípade Galilea ten inkvizičný. No a nakoniec si aj tak všetko odniesli kravy. A nešlo o ani jednu z milých herečiek či pani Remišovú. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $31,770,414Tržby Celosvetovo $56,870,414║ Je to len taka milá takmer bečková traškarica ale aj tak ju mam moc rád a občas sa k nej vrátim, nájdu sa tam aj pekné lakačky a naivný príbeh veru nechýba popri tom. /50%/ ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Znamenitá parodie a hardcore sračka jak se sluší a patří.___(Možné "spoilery".) Nejpodstatnější zápor filmu je především v tom, že jednu z hlavních postav (B. Fonda), extrémně nesympatickou ufňukanou paleontoložku, ta zelená potvora nesežere! Dokonce ji ani nepokouše, takže po skončení filmu zůstanou divákovi jen oči pro pláč. Pak už ale jen samá pozitiva.___Krokouš útočí na medvěda, na krávu, na helikoptéru, občas to vypadá, že si rád sám pro sebe zafilozofuje a vždycky je z toho poměrně efektivní paseka. Když mu vyhládne, zastaví se v sousedství na kus řeči a na kus dobytka za jednou senilní babkou, která ho jím už nějakou dobu krmí. V této atmosféře se tam promenáduje znuděný Bill Pullman tvářící se furt stejně, jako by se nechumelilo. Zdatně mu sekunduje - již výše zmíněná - Bridget Fonda, ze které znalost svého oboru (Paleontologie) vyzařuje asi stejně, jako z té naší Kačky při vysvětlování pojmu Biomasa. Další do party je jeden prachatý expert, co je s krokoušem evidentně za dobře, protože má potřebu za ním neustále lozit do vody a nic se mu nestane.___Nejsilnější byl jeden z posledních záběrů: partička vyčerpaných hrdinů, polomrtvý krokouš zaparkovaný v helikoptéře a kolem pochodující přeživší návnada (kráva) s navlečenými popruhy.___Pěkně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo na třech kanadských jezerech, a to na Shawnigan, Buntzen a Hayward lake. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama