Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Poslední recenze (10)

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Tak jednoduché a zábavné. Připomnělo mi to zábavu z Ghosted (2023), jen více roztomilé díky Anně a jejím pohrávání si s různými výrazy v obličeji (tu mimiku má zvládnutou skvěle) a Sam se svým charismatem také skvěle hraje. Dvojice se úžasně doplňuje. Už ten úvod je nádherně rozehrán hudbou - saxofonem (Saint Motel - My Type) a od té doby to jede a jede až do konce. Je to rychlé a akční a Tyranosaurus Anna spolu s klaunem Samem každou scénu zahrají tak, abych si ji pamatoval.

plakát

Šťastné a veselé (2014) 

Mám problém hodnotit takovéto filmy procentuálně. Vlastně je to nudné, ale příjemné. Trvalo mi dlouhou dobu, než jsem si našel cestu k postavám, ale našel jsem ji včas! Charakter postav se odhaluje jejich činy krůček po krůčku. Bylo hrozně fajn, že jsem si obraz o postavách mohl tvořit sám a nebyl mi nijak vnucen v úvodu nebo nebyl nijak zvýrazněn na začátku, abych přesně věděl, s kým mám tu čest a o čem to vlastně bude. Prostě jsem cizím lidem nahlédnul do jejich všedních životů. A byl jsem zvědavý. Po shlédnutí můžu říct, že rozumím. Viděl jsem pár odlišných úžasných lidí a jejich úžasné životy, kde je vidět, že i z mála se dá vykouzlit šťastný život. To ale nebylo obsahem filmu. A o čem to tedy bylo? Obsah napsaný tady na ČSFD mi nic neřekl. Trailer je mnohem lepší, i když jsem ho neviděl před shlédnutím filmu. Jak jsem si já vysvětlil příběh? - Je to o tom, jak vniknutí osoby s odlišným charakterem může narušit jiným lidem jejich cestu, o které si myslí, že je nejspíše ta správná a že "tak to prostě má být". Výsledkem na první pohled mohou být jen problémy, ale je v tom mnohem více. Ozvláštní to život, vyvolává inspiraci, podněcuje k drobným změnám, které mohou zpříjemnit život. Všechno tohle je v malých dávkách vidět počas celého filmu. Není na to upozorňováno, nikdo ty změny nerozebírá, prostě se stanou a jsou, jakoby to bylo všechno skutečné. Tyhle změny mohou obohatit stereotypní životy a donutí zamyslet se nad minulým i budoucím "já". Pro koho je tento film? Pokud hledáte nebo rádi objevujete život kolem sebe, je film pro vás. Pokud chcete být očarováni velikostí filmu a filmovým plátnem, prostě zažít něco úžasného, tak film není pro vás. Jo, a film není pro vás ani v případě, že byste chtěli být jen očarováni sympatiemi Anny Kendrick. Film není pouze o ní a zrovna tenhle film Anna netahá a hlavně ani nemá utáhnout. Je však lákadlem ke shlédnutí, to nemohu popřít. Jsem rád, že právě díky Anně jsem na tento film narazil a jsem ještě raději, že jsem měl možnost ho shlédnout. Mimochodem, líbí se mi zmínka o přirozené lidské trapnosti v recenzi eraserhead666.

plakát

Wonka (2023) 

Ač scény pěkné, tak příběh je nudný, předvídatelný. Těšil jsem se, až to skončí, ale oni museli všem hodným udělat pěkný konec a všem špatným vyrobit špatný konec, tak jsem jen čekal a čekal. K tomu ta muzikální složka, která mi nesedla (bohužel jsem viděl jen CZ dabing). Hromada věcí je na sílu dokreslována hudbou/hudebními efekty i kamera s nějakým zoomem mě nejednou zaskočila, což mě ještě víc odtrhlo z kontextu dění. Kdyby aspoň ten příběh byl nějak dobrý - také jsem se nechytl. Jak už jsem říkal - předvídatelné, nudné a hrozně rychlé. Pan Wonka cokoliv, co potřeboval, vytáhl z klobouku nebo se to ve filmu najednou nějak zjevilo. Atmosféra byla dobře naladěná prostředím (scénou), ale v kombinaci s hudbou a kamerou a těmi rychlými nevysvětlitelnými událostmi to byl hrozný guláš. Nebo kdyby byla šance se aspoň jednou zasmát, ale ani jeden úsměv se bohužel tvůrcům u mě nepodařilo vyčarovat.

Poslední hodnocení (721)

Schindlerův seznam (1993)

22.04.2024

Tiché místo (2018)

21.04.2024

Zmizení (2013)

21.04.2024

Tajemství slov (2005)

21.04.2024

Výchozí bod (2014)

21.04.2024

Jiná země (2011)

21.04.2024

Nesvatbovi (2005)

20.04.2024

Život je krásný (1997)

20.04.2024

Jak přežít single (2016)

19.04.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Den za dnem

Svět kolem tvrdí, že dospívám, však stále jsem dítětem, které neví nic o životě a proto rád nahlížím přes plot do fantazií ostatních lidí skrze filmy.