Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (14)

plakát

Matky (2021) 

Nepochopil jsem existenci tohoto filmu. Nemohl jsem se chvíli rozhodnout mezi odpadem a jednou hvězdičkou, když si vzápětí uvědomil, že jsem už horší filmy viděl. Šlo o hodinu a půl ztraceného času. Ani se k tomu nebudu více rozepisovat.

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Tři slova: Film bez děje. V polovině jsem vypnul. Může být rád ode mne za jednu hvězdičku. Do poloviny filmu jsem se ani jednou nezasmál (komedie), ani nerozplynul (romantika). Vlastně mě nenapadá žánr, do kterého by snímek reálně zapadal. Ale možná se vše změní v druhé polovině filmu. Tu už ale neuvidím.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Nemastné, neslané, velká nuda. Manželka koukala a já jen občas okem nahlédl. Pohádka nemá čím zaujmout. Snad jen scénou, kde ve škole při učení dětí z nich dělají vysloveně blbce při popírání skutečného stavu /blbostmi s domečky, kde hvězdy řádí). To mi připadá už velmi hloupé. Co ale od dnešních "ordinačních" herců, šašků a kejklířů čekat.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Měl jsem co dělat, abych to nevypnul. Protože jsem to nesledoval, koukám teď na marvelovky postupně, ovšem tohle jde s trapností fakt už těžce za hranu. Čekám teď jen ty klasické Strážce vesmíru, anebo snad rovnou Pokémony... Superhrdinové ok, vtipná vložka ve formě černého homoru ok, ovšem mýval, mluvící strom, zelená humanoidka atd.? Těžká sračka, sorry jako. Hvězda jen za přežití...

plakát

Spolujízda (2019) odpad!

Ani komedie, ani akce, ani krimi. Vydržel jsem tu kravinu asi 15 minut. Naprostý odpad, to prostě nešlo...

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Režie si tak trochu popletla žánry. Poslední dobou spíše než o pohádky jde o různé tragikomedie, což naštěstí nebyl tento případ, nicméně trošku na hraně to přes to bylo. Rád bych dal tři hvězdičky, ale vzhledem k obsahu dnešních standardních hereckých výkonů nemohu. Přes to ty dvě jsou ode mne pozitivním hodnocením více než velkým. Nevím, do jaké míry takové věci jsou pro děti, natož pro dospělé. Ale dobře, dejme tomu...

plakát

Když draka bolí hlava (2018) odpad!

To není žádná pohádka, ale 3.14ííčovina. A strašná. Karle Karle, zpěv máš za 1, ale v tomto jsi hrát opravdu neměl. Leda že bys měl zvláštní smysl pro ironii. No nic.

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Tak nějak nevím, co je větší žumpa. Zda seriál, anebo diskuzní prostor na ČSFD, kam se může psát až morbidně sprostě bez moderace. No co, když se to může... Čekám, kdy Soukup pokoří další metu. Tentokrát s názvem Hovno Jaromíra Soukupa. No dám mu jednu hvězdičku, ať to tady vyniká, neboť jsou horší seriály. Třeba Teletubbies. Pokud by měl tady hrát Soukup, nechal bych si vycucnout radši mozek vysavačem Nunu než se na to dívat. U seriálu Premiér to vidím tak na dva další díly s těžkým sebezapřením a pak to do záhrobí už snad nějak dokopu bez něj.

plakát

Toman (2018) 

Standardní příběh standardní politiky, přičemž je jedno, zda té socialistické, anebo kapitalistické. Oběma jde o jedno a totéž - maximalizaci osobního zisku. Vlastně v tom filmu nevidím vůbec žádný rozdíl oproti dnešní době. Mně to nic moc nového nedalo, avšak pro mnohé může být film poučný. Za mě 55 %.

plakát

Highlander (1986) 

Zůstat může jen jeden... Co mi to jen připomíná? Ahá, už to mám. Kapitalismus aneb ekonomiku založenou na monetární správě zdrojů. Fakt nekonečných bojů jednotlivých rodin oligarchů soupeřících o nadvládu nad světovými zdroji. Nůžky mezi bohatými a chudými se rozevírají. Zatímco jednotlivé bankéřské rodiny bohatnou, ostatní lidé (drtivá většina) chudnou. Nakonec setrvá pouze jeden, neboť taková jsou pravidla hry. Jediný oligarcha vlastnící a ovládající vše. Obávám se, že tím jedním, co zbude, nebude kladný hlavní hrdina Highlander Christopher Lambert, nýbrž někdo s charakterem zcela odlišným. Přičemž je pouze a jen na nás, zda mu to dovolíme. Highlander je pro mě 60% záležitostí.