Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (15)

I Remember Mama

I Remember Mama (1948)

Děj filmu se odehrává v San Franciscu na počátku 20. století, kam se norská imigrantka (Irene Dunne) přestěhovala a založila rodinu. Ve filmu sledujeme, jak se početná rodina vyrovnává s různými životními útrapami, nemocí, smrtí, ale i radostí a úspěchy. Sledujeme, jakou roli v rodině hraje matka, která se tady stará o většinu věcí, a hlavně o velice zúžený rodinný rozpočet, aby nějak "vystačili" a nemuseli sáhnout v bance na svůj rezervní účet...

Dívka ze Západu

Dívka ze Západu (1965)

Učitelka Cat Ballou odjede na Západ, aby pomstila smrt svého otce. Pomáhají jí čtyři psanci vydědění ze společnosti, které vede věčně opilý pistolník.

Čtvery Vánoce

Čtvery Vánoce (2008)

Mělo by se jednat o zamilovaný pár, z nichž oba mají rozvedené rodiče. Když chtějí první společné Vánoce strávit i s celou rodinou, uvědomí si, že pozvat do domu všechny čtyři páry je naprostý nesmysl. Když už by se do domu vešli, stejně by se během pár minut začali hádat, až by z toho byla obrovska katastrofa. Jenže jak zařídit rodinnou oslavu bez rodiny? A který rodičovský pár dostane nakonec přednost?

Rachel se vdává

Rachel se vdává (2008)

Kym, která posledních deset let svého života trávila víceméně v léčebně, se vrací na víkend k rodině, aby se mohla zúčastnit svatby své sestry Rachel.

Kit Kittredge: Odvážná novinářka

Kit Kittredge: Odvážná novinářka (2008)

Příběh se soustředí okolo mladé rodiny, žijící v domku v Ohiu během hospodářské krize. Malá desetiletá Kit má velkou vášeň - psaní. Stanou se s pomocí jejích kamarádů Sterling a Ruthie její sny skutečností?

Ip Man

Ip Man (2008)

Příběh slavného mistra, u kterého studoval i Bruce Lee. Polo-biografické mapování části života slavného mistra bojových umění, který jako první začal šířit v Číně wing chun.

Meet the Feebles

Meet the Feebles (1989)

Poznejte nejdivočejší a nejbizarnější show v režii Petera Jacksona! V loutkové, velice nemilosrdné satiře na centrum zábavního průmyslu a la Hollywood uvidíte vedle pozlátka i bahno neřesti, drog, tvrdého porna a nejšpinavější korupce. Jako třešnička na dortu pak čeká zamilovaný příběh zhrzené hrošice Heidi.

Velká železniční loupež

Velká železniční loupež (1903)

Film, který je považován za vůbec první western, tedy za zakladatele později tolik oblíbeného žánru. Zápletka Velké vlakové loupeže vám jistě bude známa z mnoha a mnoha jiných westernů. Čtveřice banditů nejprve přinutí telegrafistu k poslání zprávy, která zajistí neplánované zastavení vybraného vlaku. Ten poté přepadnou, s lupem prchnou, ale ne na dlouho. Download filmu zde.

Radši umřít

Radši umřít (1985)

Komedie o smolaři Laneovi Meyerovi (John Cusack), který bojuje o přízeň své ex, která ho opustila kvůli kapitánovi lyžařského týmu.

Výbuch sopky na Martiniku

Výbuch sopky na Martiniku (1902)

Film je vlastně pouze jeden záběr, kde sledujeme město u moře a v pozadí velikou probouzející se sopku.

Rok klidného slunce

Rok klidného slunce (1984)

Ocitáme se v období těsně po Druhé světové válce poblíž nově rozdělené pohraniční oblasti, kde se odehrává milostný příběh polské utečenkyně z východu a amerického vojáka.

Třetí strana mince

Třetí strana mince (1983)

Kriminální film, který se točí kolem krádeží vzácných numizmatických exemplářů a kolem podnikavého lékaře, který chce zločince vypátrat na vlastní pěst…

Odvrácená strana Slunce

Odvrácená strana Slunce (1988)

Americký mladík Rick (Brad Pitt) tráví společně s otcem a nemocnou matkou čas v cizí zemi, přičemž Rickův život spočívá v nečinném pozorování života kolem z "temnoty". Jeho vzácná choroba mu totiž nedovoluje vyjít na světlo, protože kontakt s ním by mu do několika dní přivodil bolestivou smrt. Lékaři i léčitelé si nevědí rady a léta ubíhají... A tak když Rick narazí na chytrou americkou dívku, rozhodne se vyměnit budoucí roky možného přežívání za krátký čas skutečného života.

Dr. Jekyll a pan Hyde

Dr. Jekyll a pan Hyde (1931)

Vážený londýnský lékař dr. Jekyll vypracuje metodu kterou lze v člověku oddělit jeho dobré a zlé stránky. Při pokusu, který koná sám na sobě, se změní v nevypočitatelného a násilnického pana Hydea. Když jeho zlé Já zabije pouliční holku, nelze už prozrazení celé události zastavit.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (1946)

Klasický příběh podle knihy Charlese Dickense v dvouoscarovém zpracování Davida Leana. Hrdinou je (jako u Dickense tradičně) malý sirotek, tentokrát Pip.

Reklama