Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zas raz o tom, ako povrchný americký pár z rozvrátených rodín pochopil, že tá rodina (nech je akákoľvek drbnutá) je vlastne "fajn vec"...grc! Poslednú polhodinu som sa už výrazne vrtel, ale dopozerať sa podarilo...Každopádne podarené vtípky a nejaká tá romantická vsuvka sa nájde, len ich všetky treba hľadať lupou. Ešte, že Vince a Reese sú celkom ok, hoci niekedy som mal pocit, že aj oni trpia pri hraní niektorých scén:) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zvládl tak jedině nasrat! Někdo říká, že první půlka je lepší, mě naopak přišla katastrofální a kdyby jsem věděl, že stíhám ještě jeden film při cestě SA, tak to vypnu a dám tomu odpad. Měl jsem dobrou náladu, chtěl jsem vidět komedii, ale tenhle humor mi fakt nepasoval. Když se u komedie ani jednou zhluboka nezasměji a jen opatrně křivím pusu do tvaru rozpláclé paraboly, tak je to fakt smutné. Don Jon si právě z těchto komedií dělal srandu a ano zas to dopadne dobře. Jednu hvězdu za zlepšení druhé poloviny a druhou za úplný konec. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zase další slátanina...K tomu zaobalená do smyslu Vánoc...Pche...Doufám, že nám Hollywood naukázal standard americké rodiny a společnosti...Možná nám chtěli ukázat, že rozvod, život na hromádce a nevázanost, je ukázkou svobody...To jo!!!...Taková kravina...No a ta americká církev?...Chápu, že v americe je možné všechno, ale když už se vysmívají manželství, tak se samozřejmě musí vysmát i tomu, který manželství stvořil - Bohu..."Čistým je všechno čisté. Ale poskvrněným a nevěřícím nic není čisté."(List Titovi 1,15)... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem si uvědomila že a) osobně dávám přednost tomu, aby protagonisté rom-com byli oboustranní sirotci b) přítomnost Reese Witherspoon není samospásná a na plátně zabírá znepokojivě málo místa b) další nepovedenou variaci na Rodina je lotr už vidět nepotřebuji d) je možné zahltit film vánočními dekoracemi, omotat řetízky a přitom vánoční atmosféru neucítite na míle celuloidu daleko e) klinická smrt romantického žánru trvá. P.S. Richarde Curtisi, zanedlouho zazvoním na tvé dveře a nepustím tě, dokud mi neslíbíš, že s tím něco provedeš. Pacient umírá. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Z trailerů to vypadalo jako super komedie, nakonec se z toho ale vyklubal příběh, který je docela dost přitažený za vlasy a vtipy jsou moc nucené... Sice zde spousta lidí dost nadává, že tu není ta pravá vánoční atmosféra, ale myslím, že o tom to až tak být nemělo (i když je to v názvu). Spíš o rodinných vztazích/nevztazích, což zase film některými scénkami dobře vystihl (a to i s tím přeháněním). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Vince Vaughn (herec, producent), Peter Billingsley (herec, výkonný producent) a Jon Favreau (herec) jsou ve skutečnosti velmi dobří přátelé. Společně se už podlíleli na několika dalších projektech. (žvanimírek)
  • Vernon Vaughn, pravý otec Vince Vaughna, si zahrál ve filmu malou roli. Na Vánoční hře seděl za Reese Witherspoon. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama