Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (780)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na kung-fu řachanici musí být nálada. Číňani totiž ty svoje filmy vedou trošku jiným způsobem, než na co jsem zvyklý. Ty jejich filmy by se trošku dali přirovnat k reklamě na Red Bull a tak jsem do tohodle filmu šel s nejistotou. Překvapením pro mě bylo, že Ip Man je naprosto přirozený a realistický film o tom, v jakých těžkých podmínkách kung-fu za čínsko-japonské války fungovalo. Hrozně hezky se na to koukalo po historické stránce a samotné boje byly opravdu na pomezí geniality. Sice to není emotivně bůhví jak vypjaté, ale zajímavé to zaručeně bylo. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není to úplně typický asijský bojový film - hrdina je konfrontován s konkrétní historickou epochou, jinými slovy jeho nepřítelem nejsou jen filmové postavy, ale i skutečné dějinné události, jímž musí čelit, a ani se nejedná o klasickou filmovou biografii - snímek není sledem faktů, ale spíše se jen opírá o některé důležité události, přičemž se mu podařilo naplnit jak žánrová očekávání (choreografie a nasnímání soubojů ad.), tak i složit poctu skutečnému Ip Manovi (ideologické zaměření nechme stranou). ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bojové umění a bojové sporty přitahují moji pozornost po dlouhá léta a musím říct, že Ip Man je snímek, který navazuje na ty nejlepší kung-fu filmy, ve kterých svoji mrštnost, sílu a um předváděl legendární Bruce Lee. Málo kdo asi věděl, že mistr Ip tohoto fenomenálního bojovníka ovlivnil. Yipův počin je spíše než historický více akční, ovšem to nic nemění na faktu, že příběh se zakládá na skutečných událostech. Donnie Yen předvádí neskutečné bojové výkony, choreografie je neskonale působivá a dechberoucí, jednotlivé scény, při nichž mistr Ip rozdává rány na všechny světové strany, nenechají diváka vychladnout a za podpory fantastické hudby Kenji Kawaie dotváří jedinečný zážitek. Závěrečný doslov doplněný fotografiemi jen podtrhne oněch příjemně strávených 106 minut. Pro fanoušky bojového umění jde o nadmíru uspokojivý film. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ip Mana jsem si musel oblíbit ze stejného důvodu, jako westerny Serigia Leoneho. Dokonale vykreslené heroické charaktery a do jediného souboje muž proti muži vklíněná osudovost je tu vystavěna na stejném principu. Ip Man funguje jako pohádka pro kluky všeho věku o boji dobra proti zlu a i když trochu tomu ubírá někdy až moc důrazná sentimentalita, stále je to velmi slušné. Vidět to, když mi bylo deset, nejspíš by mi to přirostlo k srdci mnohem víc. Tím nechci naznačit, že by šlo o dětinský film, jen tu vyhraněnost a černobílost nejde na 100% ocenit. Na 80%/90% ale určitě. Někdy se holt je možné nechat strhnout i tak jednoduchým filmem. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil ze zvědavosti a moc jsem od něj neočekával, ale už od prvních minut jsem poznal, že sleduji kvalitně natočený film a že po skončení asi nebudu zklamán a zklamán jsem také nebyl. Akční scény mají náboj a jsou doprovázeny kvalitním příběhem, jež jsem u některých akčních sekvencí skoro ani nedýchal(hlavně závěrečný souboj je parádně vygradovaný). Abych to shrnul, tak jsem se během celé stopáže nenudil díky výborné akci, ději a hereckému obsazení. Těším se na další filmy s Donniem Yenem, mé hodnocení 5 hvězdiček… ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Ip Man (Donnie Yen) krmí svou manželku kaší a říká jí, ať si dá pozor, že je horká. Fouká do ní, ovšem při pohledu na misku je evidentní, že se z ní nekouří. (boul)
  • S výdělkem 2 188 982 amerických dolarů za první víkend v Číně a celkovým příjmem 4 073 201 $ se jedná o 13. nejúspěšnější čínský film (osmý od roku 2008). (dinamit_1)
  • Donnie Yen se naučil Wing Chun během devíti měsíců. Předtím znal pouze základy. (Drink4Fun)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama