Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (155)

plakát

Rocky Balboa (2006) 

Další film postavený na nostalgii. Ovšem na rozdíl od Matrixu není tak blbý. Na druhou stranu, je to docela nuda, za kterou jsem chtěl dát (z té nostalgie) tři *. No a pak přišel závěr, tréning a zápas. Starý dobrý Rocky. Nešlo to jinak :-)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Jsem v rozpacích. Za tu nostalgii to je 5* jak vyšitých. Obzvlášť rád jsem viděl Carrie-Anne Moss. Pár záběrů, opakování hlášek, hm. Ale pokud nevezmu v potaz, že nějaký Matrix existoval, tak je to neskutečná s*ačka. Vážně. Úplně jsem se nenudil, pár zajímavých míst to má, ale je to vlastně o ničem. Zbytečný film. Alespoň jsem viděl tu Carre.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Mel Gibson se s tím opět nemaže. A je to dobře. Mám rád jeho styl. Je dost syrový, realistický. Jako tady. Je válka, bombardování, granáty, kulomety, takže je jasné, že těla budou slušně zmasakrovaná. A Mel se nebojí nám to pěkně do detailu ukázat. Celkově se mi film líbil. Na začátku je klasická představovačka postav, která mě ale vůbec nenudila. Pak se ocitáme na Okinawě a začíná válečné peklo. Přesto se i uprostřed vší té syrovosti (a surovosti) objeví i dojemné chvilky. Třešničkou je pak fakt, že je film podle skutečné události.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

To by mě zajímalo, co by někteří zdejší uživatelé chtěli. Vážně. Něco v americkém stylu? Nebo evropském? Švédsko? Rusko? Nebo se z nich už stali takový experti, že prostě všechno zkritizují, protože tak hodnotí "profíci"? Po dlouhé době je tu krásná česká pohádka, s originálním příběhem (ovšem ne tak moc jako je např. Slíbená princezna, to je opravdu úlet), skvělými herci, krásnou zasněženou krajinou. Je tu vše, láska, napětí, humor, kouzla... Bavil jsem se celou dobu. Tereza Ramba a Aňa Geislerová skvělé, Leonie Brill moc prostoru nemá, ale ty oči..., Zlata Adamovská vypadala jako královna Viktorie :-) A ano, i ten Ondřej Lucius Sokol se mi líbil.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Naprosto souhlasím s uživatelem Superpero. Hlavně Pitt je skvělý a Oscara si zaslouží. Jinak je to ukrutná nuda, podpořená délkou filmu. Skoro nic se tam neděje. Nevědět, že to točil Tarantino, tak mě to vůbec nenapadne. Až závěr nese jeho rukopis. Po druhé se na to koukat nebudu. Pro mě nejhorší Tarantinův film.

plakát

Čarovný kamínek (2019) (TV film) 

Krásná pohádka s nádhernou Kristínou Spáčovou v roli hraběnky. Exteriéry úžasné. Ekoterorismus? Nemám s tím problém. A jasně, ten skřítek je namluvený opravdu debilně, ale hodnotím film, ne dabing. Ovšem nejsem odborník, jen pouhý divák, tak tomu asi nerozumím.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Kámoše jsem poprvý viděl uslzenýho a to jsem byl i na jeho svatbě. Já měl namále a stále jsem naměkko. Asi tak.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Jsem nadšený. Nikdy jsem se v kině nezasmál tak, jako při téhle párty. Je to nejšílenější, nejvyhulenější a nejúchylnější film, který jsem viděl.

plakát

Ochránce (2012) 

Já toho Stathama žeru. V (skoro) každém filmu, ať už má jakýkoliv důvod, všechny nakonec ultimátně zrube na hromadu. Tady to není jinak. První část filmu je sice pomalejší, seznamujeme se s postavami a motivací každé z nich, ale jakmile dojde k setkání Luka a Mei, tak to začne a zastaví se to až na konci filmu. A opět se na to pěkně dívá. Ovšem ten závěrečný souboj... to jsem nečekal.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Ta nostalgie, 20 let, byli jsme celá rodina v kině. Oproti jedničce se to skoro vůbec nezměnilo. A mě je to jedno. Akce tam je dost, hlášek taky, spousta původních postav. Jo jo. Komu se jednička nelíbila, nebo je zvyklý na současnou produkci, ten nebude spokojený. Mě se líbila a tak jsem si ji dal rád znovu. Větší, bombastičtější.