Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 8

Recenze (299)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čtvrté a snad i poslední Expendables propadlo z nadpůměrné, zábavné a cástingem nabité akční série do vod průměrnosti, která z toho smrdí všemi směry. Chtělo to lepšího režiséra. Scott Waugh nebyla nejlepší volba a nezájem téhle série jde jednak vidět i na divácích ( nejslabší hodnocení) a taky na hercích, kde všechna zajímavá jména jsou pryč a vydržel pouze Statham, který jako jediný je opět super, ale to je fakt málo. Stallone je zde raději jen v úvodu, z nových posil nezaujme téměř nikdo. 50 cent a Jacob Scipio useless, Megan Fox mi nevadila, alespoň trochu estrogenu, Tony Jaa byl fajn, ale zdržel se tu na ani ne 10 minut ( ikdyž co předvedl patří ke světlým momentům) no a záporák Iko Uwais je paradoxně nejslabším záporákem celé série (Co je Iko mimo Raid, tak se mu moc nedaří a jeho potenciál američané nedokážou příliš využít) Chce to zpátky návrat do Indonésie a natáčet akční řežby tam. Děj je o ničem, dialogy průměrné, CGI efekty hodně špatný, alespoň potěší občas nějaké pěkné gore a krví se moc nešetří, což vždy uvítám. Finální fight Uwais- Statham byl hodně krátký a chtělo to využívat více ruce. Líbila se mi sekvence ve finále, kde to Statham řezal nožem společně s Tonym, to jsem si užil asi nejvíc. Jinak jsem se sice nenudil, uteklo to poměrně rychle, ale oproti konkurenci tahle série už nemá, co nabídnout ani po stránce herecké, tak akční. 5/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Čtvrtí Expendables jsou totiž dokonalou esencí toho nejhoršího, co může populární akční značku potkat. Vše je zde očividně narychlo šité velmi horkou jehlou, příběh je neuvěřitelně stupidní, záporná postava je k smíchu a samotný tým je tentokráte složen z druhořadých jmen. Pomyslným posledním hřebíčkem do této rakve čirého zoufalství je pak vizuální stránka, která je, nelze to říct jinak, totálně a nechutně odporná. Jediným pozitivem tedy zůstává božská Megan Fox. Doufám tedy, že už tuto sérii nechají tvůrci nadobro spát, protože pokud hodlají pokračovat v tomto duchu, nic dobrého z toho vážně nekouká. „What a fucking mess this turned out to be.“ ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl v kině na tomhle pro mě dlouho očekávanym filmu ze série kterou mám fakt rád. Ať už kvůli Slyovi jehož filmy jsou pro mě prostě top a nebo i celkovému obsazení téhle akční série která vznikla jako pocta akčním klasikami 80 a 90 let. Takže prvně co bych chtěl říct, je to, že jsem potom co jsem četl nějaké info o tom díle nic moc nečekal. Kvůli obsazení které zde už nemá moc společnýho s těmi zmiňovaný filmy, ale i právě třeba účasti Stallona která tu neměla být moc velká.  A popravdě já jsem spokojenej. Jako ano Sly by tu měl za mě mít více prostoru, ale na druhou stranu chápu, že chtěl už ustoupit mladšímu Stathamovi. Další mínus je cgi, ale na to sere pes Obával jsem se i účasti Megan a pana raperra, ale ona tu není tak otravná jak bych čekal a dá se na ni dívat :-) a pan rapper je tu docela málo než jsem čekal A třetí minus, ale to je spíš jen menší tak je opět lokace kdy Bulharsko nahradila hlavně loď možná taky vlastně tam no :-) Plus určitě akce kde Statham si to dává na pána a Tony Jaa taky dobrej. Ještě doplním, že humor mezi Slyem a Stathamem fakt můžu už od prvního dílu o to víc škoda, že tu je právě Stallone méně už jen kvůli tomuhle špičkování by to mělo vetší šťávu. Takže jsem spokojenej a klidně si to pustím znova. Za mě celkově 75% a čtyři hvězdy ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Už trailery neslibovaly mnoho, ale výsledek je ještě mnohem horší a já marně přemýšlím nad tím, kdy se ze série která byla splněným snem všech nostalgiků milujících osmdesátkové a devadesátkové akčňáky stalo druholigové bulharské béčko, které sice má Stathama a pár minut i Slye, ale odehrává se v papundeklových kulisách za které by se nestyděla ani Eliška s Damiánem a hlavně má zoufale nudnou akci. To už i trojka, která se nesmyslně snažila cílit na mladší publikum byla oproti tomuhle akčním filmem roku. Zoufalost tvůrců pak jen podtrhuje trestuhodné nevyužití Tonyho Jaa a hlavně Ika Jauwaise. Hlavně u druhého jmenovaného už dost dlouho čekám na to až konečně dostane pořádnou roli a nezbývá než čekat dál...40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby film nebyl ze světa postradatelných, mohlo to být fajn béčko, ale takhle je to zklamání. Christmas tu řeší nějaké svoje osobní srajdy se svojí holkou, která je teda taky jako žoldák a strašně jí vadí, že jí kluci nechtějí do týmu. Budiž, říkám si, koukáš na to kvůli akci a nějaká ta mizerná vata tě nerozhodí. Jenže ani akce nebyla taková, jakou bych chtěl. Střílí se tu, padouši se rozlétávají na cucky a sem tam dojde na nože a pěsti, ale celé je to takové nijaké. A třeba honička na motorkách je vyloženě mizerná. No a  zklamal i casting. Že z původní partičky chybí Jet Li a Terry Crewes bych ještě dokázal překousnout, ale v minulosti bylo zvykem, že klaďáky i záporáky doplňovala známá a často i velká jména. To mi tady hodně chybělo. Sice oceňuji přítomnost dua asijských mlátiček Uwais-Jaa a nic nemám ani proti Garciovi, ale když to srovnám s minulým dílem, tak je to nebe a dudy. Myslím že Sly a spol si zasloužili důstojnější rozloučení, ale halt není každý den posvícení a pořád platí, že na předchozí tři díly se vždy rád podívám. Ale, a to platí pro celousérii, nikdy tvůrcům neodpustím ignorování Cynthie Rothrock. Ta tady prostě chyběla. 35% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Sylvester Stallone (Barney Ross) zpočátku vypadl z filmu kvůli tvůrčím rozdílům s producenty. Později se však vrátil a oznámil, že se bude jednat o jeho poslední vystoupení v sérii. (VSVB)
  • Producent Avi Lerner potvrdil vznik filmu rok před premiérou třetího dílu. (S.W.A.T)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama