Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Modrá jako safír (2014) odpad!

Film svojí otřesně třesavou kamerou ve mě vyvolával střídavě bolesti hlavy a nevolnost žaludku. Možná proto mi unikal děj. Jediné, co si jakž takž vybavuju je otravná, nesympatická hlavní hrdinka a divně digitální chrlič jak okopírovaný z nějakého Disney animáku. Mám rád filmy o cestování časem, obecně sci-fi i fantasy, ale tohle se za mě vůbec nepovedlo.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Nečekal jsem žádnou komediální pecku, ale byl jsem příjemně překvapen. Co na tom, že se jedná o vykrádačku filmů ZAZ (Zucker-Abrahams-Zucker), já se bavil. Možná právě proto.

plakát

Slunečná (2020) (seriál) odpad!

Tenhle seriál je taková sračka, že to pozná i moje jedenáctiletá dcera. Chápu, že je třeba starejm panám po lobotomii přinést nějakou tu večerní kulturu při mytí nádobí, že herci taky potřebujou peníze a že většina původních televizních seriálů (čest výjimkám z ČT) stojí za hovno, ale tahle soap opera nemá nic, čim by byla aspoň trochu zapamatováníhodná. Nesympatické postavy, plytké zápletky, absence logiky, scénář jako průměrné amatérské porno, kde se neprcá.

plakát

Charlieho andílci (2019) 

Dávám hvězdu za Jonathana Tuckera, který mi chvílemi svým zlověstným pohledem připomínal legendárního T-1000. Toť vše k pozitivům filmu. Jinak je to jen přefeminizovaná agitka, kde jsou dámy v rolích polobohyň, ale když dojde na akci, vypadá v jejich podání opravdu směšně. Stewart dělá škleby do kamery, (asi aby vyvrátila, že je herečkou s kamenným ksichtem bez emocí), a ostatní se snaží tvářit tak, že tenhle film má taky něco jako scénář. Omlouvám se víc mě už nenapadá, tenhle film se mi vykouřil z paměti ještě než dojeli závěrečné titulky.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Slušné herecké výkony, slušná kamera, scénář podle bestselleru, přesto tomuto komornímu thrilleru něco chybí. A to jakýkoliv zajímavý nápad. Je to jen režisérská rutina, pásová výroba, bez nějaké vlastní invence. A ani děj, spoléhající se z velké části na náhodu, není kdovíjak zajímavý. Ještě než Emily zaplní všechna svá alkoholická okna, víte kdo je vrah. Otázkou však zůstává, jestli se vůbec dalo z knižní předlohy dostat více. Další Zmizelá to rozhodně není.

plakát

Kolonie (2013) 

Příběh není špatný, avšak provedení už výrazně pokulhává. Laciné triky, špatný střih, špatná režie, díry ve scénáři. Taková televizní jednohubka, kde jsou dvě známější jména. Bill Paxton tu toho však moc nepředvede, i když by se s jeho postavou nechalo dost vyřádit. SPOILER: Nejvíc mě ale nadzvedla závěrečná bitka, nožíky proti bouchačkám? Jak to, že ty šílence neodpravili na dálku z pušek? A když už tedy měli málo munice, proč radši nenechali ty s rýmičkou umrznout, než aby na ně celou dobu plýtvali náboje. A upřímně, dovedou vytvořit fungující společnost, farmu, hydroponický systém pěstování zeleniny atd. a nedokážou si vyrobit pár nábojů? Zku*vený pacifisti. A jak tam topí a jak vyráběj elektřinu je mi taky záhadou. O (téměř) nesmrtelném hlavním záporákovi už se ani nemá cenu bavit.

plakát

Criminal: V hlavě zločince (2016) 

Zajímavý námět, hvězdné obsazení, slušné zpracování, Kevin Kostner opět ve formě,devadesátkovej feeling, celkově mě film bavil, narozdíl od podobného filmu Nesmrtelný. Nakonec nestrhnu hvězdu ani za totálně zbytečného Scotta Adkinse, který mi v tomhle filmu hodně pil krev. "Yuri Boyka" v nepadnoucím saku, pronese za celý film asi tak 5 vět a když už je konečně v nějaké akci, tak se schovává za sloupem. Zbytek filmu pouze přicmrndává Oldmanovi. Kdyby aspoň umřel.

plakát

Nová holka (2011) (seriál) odpad!

Jsem asi výjimka, ale nemůžu tomu přijít na chuť. A to jsem se snažil skoro dvě série. Nefunguje ani jako zvuková kulisa pro vysávání. Pokaždé, když slyším tu nezajímavou, hloupou, věčně menstruující, infantilní a hlavně uječenou holku, jde na mě migréna a musím to vypnout. I když tahle charakteristika sedí na většinu hlavních postav, tou holkou myslím hlavně Jakea Johnsona, nejprotivnější osobu v seriálu. Je to sice dobrák, ale jinak nudný, trapný a líný budižkničemu bez šarmu, bez vývoje, bez budoucnosti. Ani ostatní herci ve svých rolích nijak nevynikají. Možná proto, že ani není co hrát. Scénář nejspíš neexistuje, postavy se mezi sebou navzájem překřikují v improvizovaných dialozích. Pokus o další vtipnou "vztahovku" alá Přátelé, TBBT, nebo HIMYM prostě nevyšel.