Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si, kedy som naposledy odišiel z kina a povedal si, že film bol na 100% OK. Ani neviem čo viac o tom povedať, je to proste fajn thriller s dobrými nápadmi, no na druhú stranu si myslím, že mohli ísť v nich trošku viacej do hĺbky a spraviť to trošku zaujímavejšie. Vo filme podľa mňa nie je vôbec nič zlé, čo by divákov mohlo iritovať, no nič v ňom pre mňa nekričí, že je nutnosť ho vidieť a to je trošku jeho najväčší problém. Napriek tomu ako veľmi obdivujem Bena Kingsleyho a rovnako aj Ryana Reynoldsa, musím sa priznať, že "Self/Less" je trošku podľa mňa premrhaný potenciál, kde máme film s dobrým nápadom, no to je asi tak všetko. Herci sú dobrí, réžia je solídna, no čo sa týka príbehu, postáv, zvratov a všetkého ostatného, tak to spadá do okey kategórie. Je to film, ktorý si v pokoji pozriete, užijete si ho a na druhý deň na neho zabudnete. Ak hľadáte film, ktorý spracoval podobnú myšlienku (podľa mňa) lepšie, tak si radšej čeknite Schwarzeneggerov 6th Day. Viem, že tu máme namiesto prázdnych schránok ľudské klony, no spracovanie filmu je oveľa zaujímavejšie a dej je menej odhadnuteľný. Hodnotenie: C+ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když tento film začínal a Ben Kingsley několika slovy rozdrtil podpatkem své nejlacinější boty život mladého a nadějného buznamana, říkal jsem si, to bude jízda. Arogantní a všehoschopný obchodník, až se to posere, ten vám dá na prdel. Jenže, pak Ryan začal bušit do jedný běhny za druhou, pak začal řešit hrozně důležité rodinné hemzy. Pak místo aby věci řešil svým původním elegantně čistým arogantním stylem, tak začal jako smyslů zbavený kolem sebe házet hovna do větráku a chovat se jako splašený pako... Jeho motivace? Nevěrohodná. Ztvárnění? Jalové. Akce? Nezáživná. Sebeobětování? Neodůvodněné. Katarze s původní dcerou na konci? Umělá. Ten dopis by mu hodila do ksichtu. A ta snaha tahat na konci z diváka city, když se jako setkal zpět se svou původní rodinou? To jako opravdu nikomu ze štábu nepřišlo na houby? Režisér si říkal, že to je dobré? Nevěřím, nebo byl sjetý jak gumy na starý šáde... A uvědomil si Damian vůbec, že původní Mark své tělo prodal dobrovolně? Trochu mi to základní zápletkou připomínalo film Šestý den, jen to bylo strašně nezábavné. To je asi to nejlepší slovo. Hrozně dlouhá nuda. Ryan je mnohem sympatičtější, když je oholený. Tady by ale asi nezachránil nic ani Gillette Venus... ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Mno...Celou dobu film navozuje dojem, že se bude dít něco zajímavého a překvapivého, ale nakonec se více-méně stane přesně to, co jste čekali. Tedy alespoň jsem to tak předvídal a jen doufal v překvapující mysteriózně sci-fi akční kombinaci událostí a zvratů a ne, že to upadne do takového klišé. Další variace na Jasona Bournea z toho rozhodně není. Solidně koukatelný standard. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nič extra, nič prekvapujúce, ale vďaka Reynoldsovi to nebola obyčajný nuda. Príbeh nie je zlý, hudba, či akčná stránka tiež nie a ako som už spomínal, Ryan tiež dokáže potiahnuť film. V čom je teda problém ? V nevyváženosti. Aj keď miestami dokáže film strhnúť, vo väčšej časti mi tu chýbalo napätie. Takto to bola miestami len taká pekná akčná smršť zaujímavých scén, kde ste vedeli, ako to dopadne. Každopádne záver sa podarili. Obľúbený soundtrack: Selfless. 70% - 3* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jak tu píší moji kolegové. Parádní a originální nápad. I zpracování je určitě fajn. Několik menších zvratů, vedlejší postavy i omáčka kolem to vše doplní. Přiznám se ale, že jsem film dal snad na 10x. Ve chvílích akce, byl film neskutečně nabušený a nekompromisní. Když se ale mluvilo, byla to místy až otrava. Ryana vcelku můžu, ale jakoby mě tady ne a ne vtáhnout do světa jeho postavy. Neustále jsem někam odbíhal. Vsadit si na chanci, hra na telefonu, se psem, sprcha a já nevím co ještě. Zpětně můžu říct, že jde o slušný film, ale vím, že ho nikdy nepustím znovu. 62 procent především za akční pasáže. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)
  • Přístroj, který je ve filmu používán pro přenos vědomí, je ve skutečnosti upravený CT skener používaný ve zdravotnictví. (oje)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama