Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (114)

plakát

Jen Bůh odpouští (2013) 

Lépe natočené a celkově zpracované než Drive, víc artovější.

plakát

Kapitál (2012) 

Všechno podstatné shrnul uživatel Maringold. Zbytečný film. Lepší je dokument Korporace nebo Finanční krize. Film je extrémně polopatický.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Dojemný film o bolestivé ztrátě a nelezení domova a vyrovnání se se vším co to přináší. Magický realismus alá Marquéz s nádhernou hudbou.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Moderní pohádka spojující romantiku, komedii, drama a akci. Dílo, které reflektuje boj člověka za lepší svět, který nejspíše není dost sofistikované pro artově náročné či filozofy, nicméně nezáleží na tom jak co říkáte, ale hlavně co sdělujete. Film tepající do nešvarů dnešní společnosti může někomu přijít jako moralizující brak, levičácká agitka apod. nesmysly přicházejících od jedinců neschopných nahlédnout za rubikon. Pro ty, tento film bude asi znamenat nepříjemnou konfrontaci s vlastním přístupem k životu. Pro nás ostatní jen potvrzení jedné z možných správných cest s vědomím toho, že po ní z vlastní slabosti nekráčíme a ještě nejspíše dlouho nebudem, dokud nás k tomu něco nedonutí.

plakát

Skyfall (2012) 

Poprvé v životě natočil Mendes průměrný film. Skyfallu se snaží o emocionální náboj, ale ve skutečnosti poměrně dost selhává i co se týče závěrečné scény. Bond prostě nemá cit, je to mašina na zabíjení, které jedná jen ze špatný pohnutek (ze msty), nebo loajality a cti. Rodinný sentiment tam postrádal jako prvek smysl a spíš rušil. Hlavní antagonista mi přišel spíše směšný, než geniální a ďábelský jak je naznačeno při rozhovoru s femme fatale v Macau. Akce byla povedená hlavně v začátcích, pak už tam bylo to co už jsme všude viděli. Dle mého názoru je hlavně na vině kamera, právě v druhé půlce. Hudbu kromě úvodní písně v titulcích jsem nějak nezaznamenal. Škoda Same, ale tendle rok zklamal i Nolan, tak si to tak neber.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Chybí napětí. Vše se tak nějak dá očekávat a ty dialogy. To snad ani nemohl napsat zkušený scénárista. Délka kupodivu nevadí, ale dějové zvraty alá Esmeralda si přece jen bratři Nolanovci mohli odpustit. Poměrně velké zklamání oproti předchozímu dílu. Bane je dobrej, Tateová nepodstatná, Fox charismatickej jako vždy, Catwoman rozpolcená. Myslim, že se můžem těšit na 2 spin-offy. PS: Schválně kdo si pamatuje scénu kdy jedno z povstav umře v náklaďáku a pak je záběr na ostatní jak jí sledujou. Trvá asi vteřinu, ale je k popukání:) To bych čekal od studentíka filmové školy a ne profesionálů.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Hodně zajímavej příspěvek k tématu "Věc". Dle mého důstojný prequel s atmosférou, kterou jaksi zapomněl budovat a esa odhalil hned na začátku. Aby ne, když je třeba vykosit poměrně velkou skupinu lidí, což je dost časově náročný. Plus vidím v e sci-fi prvcích a využití xenotechnologie - vhledu do původu "Věci". Film taky tupě nekopíruje předlohu, ale přináší například nový způsob zjištění zda je někdo originál či klon původní bytosti. V celým filmu sem si taky jen jedinkrát tipnul správně, kdo je právě infikován a smrt jednoho z hl. hrdinů nenabízí jasné vysvětlení spíše pochybnosti. Pochybnosti přináší i konec, který na vše neodpoví. Doporučuju dvojí shlédnutí.

plakát

Bellflower (2011) 

Lituju 100 ze 106 min, který jsem strávil u tohodle filmu, kde se nic zajímavýho neděje. Děj filmu je ohlodanej na kost, hudba se tam vyskytuje zřídka a v podstatě tak nic nedokresluje většinu záběrů, dialogy jsou asi tak nápaditý a inteligentní jako politickej žargon a hlavní hrdina je nesnesitelnej a charismatu má asi jako houska na krámě.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) odpad!

Skvělý seriál, který je ovšem zabitý posledním dílem, ****SPOILER****kdy si Brody rozmyslí rozmetaní celý zatracený americký administrativy ****KONEC SPOILERU**** Z toho důvodu dávám odpad!, neboť další díly už nedávají smysl. šance, že dojde k opětovné šanci k atentátu je malá a nevěřím, že scénaristé udrží napětí.